CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Vláda Národní fronty je konečně na obzoru?

Podle posledního zoufalého nápadu taťky Klause by se měla vytvořit vláda napříč politickými stranami, podle nejnovější terminologie vláda duhová. Netuším, kdo tento podivný název spolku "demokratických" stran bez komunistů v popřevratové době vymyslel. Jen si pamatuji, že maminka nám doma po nějaké alotrii vyhrožovala, že až přijde taťka domů, naseká nám tak, až nám budou zadky hrát všemi barvami. Zdali se k podobnému útoku na zadky předsedů stran s cílem přinutit je k vytvoření vlády chystá i Klaus, není jasné. O tom, že by jim to prospělo však není pochyb. "Duhoví" jsou zatím jen lidovci, kteří ve svém logu mají červenou i modrou. Zřejmě aby tím naznačili, že jsou schopni se kdykoliv dohodnout s kýmkoliv. Paroubek po posledním jednání v pátek s prezidentem mazaně utrousil, že socani budou trvat na tom, aby v případné prozatímní vládě byli představitelé všech stran, tedy i komunisté. "No tak my budeme samozřejmě trvat na všech," sondoval v pátek, co na to politici a média. Po zasedání ÚV ale otočil a tvrdě požaduje šanci sestavit "svoji" vládu s tím, že "duhovku" nepodpoří.
Pokud by se snad ale přece jen prezidentův projekt duhové vlády (navrhuji název "Duhové zadky") podařil, dospějeme po sedmnácti letech tam, odkud jsme vyšli: k vládě Národní fronty, oblíbeného to paskvilu komunistického režimu. Zbývá pak už jen zavést oslavy prvního máje, povinné schůze odborářů se čtením z deníku Právo a obnovení činnosti Svazu československo sovětského přátelství pod názvem Svaz českoruského přátelství nebo spíše založení Svazu česko-amerického přátelství. Je to vlastně naprosto logické: bylo již dokázáno, že se vývoj lidstva pohybuje ve spirále, údajně stoupající nahoru. Tím, kolik ještě dnes našich občanů volí KSČM ale dokazujeme, že my v Česku jsme spíše zastánci kruhu.
Jednu údajně komunistickou myšlenku je třeba zavést bez ohledum na to, jakou budeme mít vládu: povinnou účast ve volbách podle vzoru států jako je Argentina, Mexiko, Austrálie, Lucembursko, Řecko, Itálie, Rakousko, Belgie, Bolívie, Brazílie, Chile, Kypr, Dominikánská Republika, Ekvádor, Egypt, Fiji, Gabon, Guatemala, Honduras, Lichtenštejnsko, Nauru, Paraguay, Peru, Filipíny, Singapore, Turecko, Uruguay a také ČSR v roce 1935. Navrhuje to například pan Rolčík v Britských listech. Kdyby se to podařilo, měli bychom po sedmnácti letech konečně jistotu, jak si vlastně občané tohoto státu představují svoji budoucnost. Co nám ze své sbírky nápadů jak sestavit vládu předhodí prezident, uvidíme zítra.

Ještě něco k minulému článku z pátku: omlouvám se majitelům psů, nemám v úmyslu svoje nápady na převýchovu nepřizpůsobivých spoluobčanů protlačovat přes mého poslance a senátora do nějakých zákonů namířených proti psům. Moje výzva byla neuvážená a na omluvu snad mohu uvést jen to, že jsem byl nevyspalý (celou noc řval naproti na lodžii nějaký vlčák) a po ránu jda pro rohlíky jsem uklouznul po psím produktu.

6.11.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.