CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Potřebujeme vůbec parlament a vládu?

Jak vyplývá z vývoje událostí po posledních volbách, vypadá to, že nepotřebujeme žádný parlament ani vládu. Postačí pár státních úřadů pro vybírání daní a jejich rozdělování a zprivatizování zbývajích polostátních podniků a nějaká ta policie a armáda, aby se neřeklo. Pro zahraniční politiku postačí bruselský místodržící se sídlem na Hradě. Aston se opět mýlí, když tvrdí, že "správné řešení by samozřejmě byly nové volby. Na nich by se mohli dohodnout takzvaní vrcholní politici z takzvané vrcholné politiky už první týden poté, co se ukázalo, že u těch regulérních voleb vzešla plichta, nerozhodný stav."
Ani ve sportu, kde je vše možné, neexistuje něco jako opravný zápas poté, co dojde k nerozhodnému výsledku. Jedině správné bude, až soudruh Paroubek dostane tu svoji "třetí" šanci. Pak se ukáže, zdali se poslanci ČSSD otevřeně a nahlas při hlasování o důvěře postaví do jedné řady s komunisty. Možná dojde k překvapení, až se objeví někteří komunisté, kteří Paroubka nepodpoří. V každém případě je nutné, aby se touto cestou prezident pokusil národu předvést, koho si to vlastně zvolili ti, kteří se k volbám dostavili, či špíše ti, kteří k volbám z lenosti či jiného podivného důvodu vůbec nešli. Pokud Paroubek zvítězí, bude to vítězství Pyrhovo a nejspíše to v příštích volbách zvedne mlčící většině zadky z kanape a půjdou se vyjádřit, co si vlastně přejí za vládu. A když si odklepnou restauraci komunizmu v čele s bývalým ekonomem RaJe, tak ať, bude to svobodná demokratická volba národa. Nemá smysl, aby se prezident a ODS s matnou podporou zelených a lidovců pokoušeli tento národ zachraňovat před komunisty. Snad to potom lidem dojde a konečně díky voličům komunisti vypadnou z parlamentu. Těch pět procent, které musí každá strana docílit je pět procent z voličů, kteří se dostaví k volbám, takže při účasti alespoň osmdesáti procent musí vypadnout jako cukráři do propadliště dějin. ODS by tohle měla občanstvu jasně zdůraznit, že jestliže nechtějí vládu komunistů a kryptokomunistů, musí jít k volbám. To by mělo být hlavní předvolební heslo, pokud se nepodaří prosadit přímo do ústavy, aby byla účast ve volbách povinná.
Jestliže se podaří zplácat podle nejnovějšího návrhu socanů "Agenda 2010" koaliční vládu trojky ČSSD + ODS + KDU-ČSL bez Zelených a KSČM, která by měla vydržet nejméně do roku 2009, bude to vítězství komunistů, kteří se včas stačili přesunout z KSČ do ČSSD. Vláda nebude schopná žádné reformy a státní dluh nadále poroste. Funkcionáři stran trojky ale budou spokojeni, protože dělení majetku daňových poplatníků bude pokračovat. Vlci se nažerou a z kozy zbudou jen ohlodané kosti.

28.11.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.