CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Stát přispěje na mobily i sociálně slabým.

Stát bude od Nového roku přispívat sociálně slabým a zdravotně postiženým občanům na útratu za používání mobilního telefonu. Operátoři proto přizpůsobili své tarify a připravili těm, kterých se to týká, speciální nabídku. O2 nabízí slevy zde, nabídku Vodafonu si můžete prohlédnout na jeho stránkách. T-Mobile se nepochybně zachová podobně, zatím na svých stránkách nereagoval. Obraťte se na svého operátora a uvidíte. Ale jen pokud jste ZTP nebo obcí uznaná socka. K čerpání zvýhodněných tarifů je potřeba doložit potvrzení vydané obecním úřadem a dalšími doklady. Doklad dostanou osoby s nízkými příjmy nebo se zvláštními sociálními potřebami, kteří byli nebo jsou příjemci dávek sociální péče poskytované z důvodu sociální potřebnosti.
V případě zdravotně postižených je nutné doložit průkaz ZTP (ZTP/P), případně lékařské potvrzení ve smyslu vyhlášky č. 182/1991 Sb. (bezmocná osoba). Pokud je žadatel o zvýhodněný tarif nezletilý, má na zřízení zvýhodněného tarifu osoba, která je jeho zákonným zástupcem.
Těžko říci, čí byl tohle nápad, vypadá to na dříve vládnoucí socany. Občané se ZTP průkazem měli oprávněně tyto výhody již dříve, ale nechápu, proč poskytovat i sociálně slabým příspěvek na telefonování. Když nemám na telefon, tak prostě netelefonuji. Nepochybně bude tato úlitba politiků stát další peníze daňové poplatníky a ten, kdo na tom nejvíce vydělá, budou operátoři. Můžeme proto v brzku očekávat příspěvky na benzin nebo koupi nového automobilu (tenhle nápad už tady byl!) pro sociálně slabé občany, aby si nemuseli chodit pro sociální dávky pěšky. Až budou nařízeny povinné zimní pneumatiky, socky je budou mít zdarma nebo alespoň s výraznou slevou. A zaplatí to jako vždy občané pilně pracující a odevzdávající daně.
Je kuriózní, že kyslíci nabízejí státní příspěvek a zvláštní "O2 slevu" k těmto mobilním tarifům: O2 Silver (660,45 Kč s DPH), O2 Gold (1059,10Kč s DPH), O2 Platinum (1892,10 s DPH), O2 Diamant (3689 Kč s DPH !!!) včetně variant Max. Jak si sociálně slabý občan může pořídit takové drahé tarify? Je to prosté: přestane platit nájemné, elektřinu a plyn, aby si mohl on a jeho celá rodina užívat výhod mobilní komunikace. V nedaleké budoucnosti se tak budou mobily rozdávat zdarma na sociálních odborech. Bude na nich logo strany, která to v parlamentu prosadí, aby voliči věděli, koho volit.

6.12.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.