CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Zachraň nás, ó náš tatíčku Klausi, z tohoto středu dvou půlek!

Prezident Klaus nás ve svém novoročním projevu varoval před neschopností politiků se dohodnout o společném vládnutí a hovořil dokonce o "studené válce" politiků zakopaných ve svých pozicích. Zdá se, že je natolik politickým realistou, že by byl nejspokojenější, kdyby se Česko vrátilo k ideálům komunistických vlád Národní fronty, i když zatím bez KSČM. Neřekl to přímo, ale vláda lidovců, zelených, socanů a občanských demokratů by se mu asi líbila nejvíce ze všeho. Také proto, že by jej společně a jednohlasně volili za prezidenta s tím, že by komunisté zůstali v autu. Zatím.
A co na to pantáta Paroubek? Pronesl tato "státotvorná" slova: "Takže, co bych přál této zemi do nového roku? Určitě stabilitu ve všech smyslech toho slova. Především stabilní a silnou vládu, která by byla připravena dělat to, co je třeba. Tedy takový kabinet, který se bude opírat o dostatečnou parlamentní většinu. A bude pracovat takovým způsobem, který nepostaví proti sobě jednotlivé sociální vrstvy, společenské zájmové skupiny a třídy, generaci proti generaci, region proti regionu. Chtěl bych k takové stabilitě přispět jak osobně, tak jako politik, předseda druhé nejsilnější strany v zemi. Zatím to však vypadá, že mi to nebude dopřáno," prohlásil s hořkým úsměvem pro deník (Rudé)Právo.
Protože je národ rozdělen na dvě stejné půlky podobně jako jedna známá část lidského těla, jsme právě uprostřed a nemůžeme se hnout ani o krok. Není divu, být v takovém místě, kde je navíc tma a s takovými vůdci, to se těžko kráčí k zářné budoucnosti, o které nikdo neví, jaká má být a kterým směrem se tam jde. Zdá se ale, že právě dosažení tohoto středu je cílem té vysněné západní demokracie, kdy zcela protichůdné cíle těch chudých a bohatých vyvolají dokonalou rovnováhu. Míněn je stav, kdy chudí nejsou zase až tak moc chudí na to, aby vyšli do ulic z cílem svrhnout ty bohaté a obrat je o jejich bohatství a bohatí jsou natolik chytří, aby pustili nějaký ten chlup a nebyli tak svrženi. Může nás uklidnit, že podobného rovnovážného stavu dosáhly jiné státy už před námi. Mám na mysli zejména USA a Velkou Británii, v poslední době se do středu obou půlek dostalo už i Německo. A samozřejmě my.

5.1.2007 17:00 hod - dnes opožděně, jelikož až teprve teď se probrala síť CDMA od kyslíků, která od rána stávkovala.[Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.