CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Nejoblíbenějším politikem by se mohla stát Moja.

Čeští voličové opět dokázali, že jsou spolek idiotů, kteří nechápou, o čem je politika. Alespoň podle průzkumů oblíbenosti politiků: nejdůvěryhodnějším politikem byla podle prosincového šetření Centra pro výzkum veřejného mínění i nadále předsedkyně poslanců KDU-ČSL Vlasta Parkanová. Pravděpodobně proto, že umí překrásně zpívat estrádní písně a její úsměv je okouzlující. Druhé místo obsadil pražský primátor a místopředseda ODS Pavel Bém, protože toho každý zná z velkých bilboardů a působí tak sympaticky jako hodný skaut. Nový předseda lidovců Jiří Čunek se při svém premiérovém umístění v žebříčku vyhoupl zázračně na třetí příčku z jednoduchého důvodu: většina občanů nemá ráda cikány a vyžírky. Důvěra v předsedu ČSSD Jiřího Paroubka se snížila o sedm procentních bodů ve srovnání s předcházejícím říjnovým průzkumem, jelikož ochabnul ve svých zuřivých útocích na ODS, zatímco důvěra v předsedu ODS Mirka Topolánka naopak mírně vzrostla o dva procentní body. Je to pašák s gulemi, což se v Česku hodnotí kladně. Čím víc milenek, tím větší pašák. Předseda ODS se tak udržel na šestém místě, šéf ČSSD se propadl z pátého na 13. místo v žebříčku. Podobné průzkumy dostatečně jasně ukazují, jak by vypadalo řízení státu, kdyby voliči volili svoje náčelníky přímou volbou. Hlavním a jediným kritériem by nepochybně bylo charisma vyvolených a nikoliv jejich schopnosti řídit racionálně tento stát. Je zarážející, kolik významu dávají vládnoucí i nevládnoucí politici podobným zhovadilým průzkumům, které si i často sami objednávají v naději, že to pomůže jejich straně a tedy i jim se dostat v následujících volbách ke korytům.
Začínám si myslet, že nejvhodnějším ministrem zahraničí může být právě Karel Schwarzenberg, pro kterého by ministerský plat měl hodnotu jen malého přilepšení pro opravu některého z jeho sídel. Ať už v Česku, Rakousku nebo ve Švýcarsku. O jeho schopnostech nadhledu a zejména přehledu o nejen evropské politice mě přesvědčilo jeho nedělní vystoupení v televizní bitce pořádané panem Moravcem. O jeho nezávislosti na názorech a cílech pana Bursíka nemám žádné pochybnosti. Jeho chybou ale bylo, že svoje názory a postoje nepublikoval před tím, než byl nominován na funkci ministra zahraničí. Možná ale, že se držel zpátky úmyslně, aby nominován byl. Dnes bude opět krásně, užijte si jaro, které již začalo. Léto bude od března do června, pamatujte na to při volbě termínu pro vaši dovolenou.

8.1.2007 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.