CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Jak si vydělat 100 milionů ročně v Komerční bance.

17.6.2004 jsem uvedl chybný výpočet "zisku", který nejspíše utrpěli bývalí zaměstnanci Komerční banky. Cituji z tohoto svého článku:

Až osm let vězení hrozí exšéfům Komerční banky, kteří jsou policií vyšetřováni kvůli osmimiliardové ztrátě, kterou banka utrpěla při obchodech se společností B.C.L. Trading Rakušana Boraka Clona.
Tuto senzační zprávu uveřejnily Lidové noviny 15.6.2004 na svých PDA stránkách. Zpráva má jednu nepatrnou vadu: Nejedná se o Rakušana Boraka ale Baraka, a jeho křestní jméno není Clon ale Alon. Ještě že virtuální redaktoři LN nepopletli jméno Komerční banky například na Komerční tanky.
Jen pro zajímavost: tento Barak, mezinárodně stíhaný podvodník a zloděj velkého formátu je ještě stále u nás společníkem česko-slovensko-rakouské firmy TURAN, s.r.o se sídlem Praha 1, Zlatnická 7. Na stejné adrese je zaregistrována i společnost ASIP Trade, s.r.o., dále PLAYWOOD a.s. a také ORAN a.s. s naprosto shodným předmětem činnosti (koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej, činnost organizačních a ekonomických poradců, zprostředkovatelská činnost v oblasti obchodu a služeb, odkup pohledávek formou factoringu a forfaitingu, činnost realitní kanceláře a automatizované zpracování dat.) V těchto firmách sice již Barak Alon nefiguruje, jsou ale spojeny jménem jeho společníka z TURAN s.r.o., Mgr. Petra Eliáše.
Zdali půjdou exšéfové Komerční banky skutečně sedět na osm či spíše méně let, je ve hvězdách. I kdyby, uznejte, že zisk 1 miliarda pro devět kumpánů neboli 125 milionů na jednoho ročně za každý jeden rok fešáckého českého vězení je slušný výdělek. Tolik totiž žádný manažer u nás nebere. Pravda, něco málo či více z těchto peněz inkasoval především Barak Alon, ale na slušnou existenci až do konce života jistě něco zbylo. Ve vězení strava a ubytování zadarmo, při troše snahy podplaceného personálu nebude třeba se zapojit do pracovního procesu, mobilní telefony a barevná televize až do cely. Za dobré chování hrozí po čtyřech letech propuštění na podmínku. Tihle hoši od samého počátku obnoveného kapitalismu v Čechách věděli, jak na to.

To bylo před více než dvěma lety. A dnes bývalí šéfové Komerční banky, které policie stíhá kvůli osmimiliardovému ztrátovému obchodování s rakouskou firmou B.C.L. Trading Baraka Alona opět vyslechli osvobozující verdikt. Obvodní soud pro Prahu 1 tedy po dvouletém (!) zkoumání viny už podruhé zprostil někdejších devět členů představenstva KB obžaloby z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Omlouvám se za početní chybu v původním článku. Ve výpočtu jsem zapoměl na odměnu pro rakouského podnikatele Baraka Alona, jehož trestní případ předala česká justice do Rakouska a vídeňský soud ho loni na podzim obžaloby zprostil. Takže zisk každého z úspěšných "podnikatelů" lze odhadnout na pouhých 100 milionů ročně po dobu osmi let případného vězení v případě, pokud by se dělili spravedlivě rovným dílem o oněch osm miliard. Jak to vypadá, sedět nikdo z nich nepůjde a tak půjde o zisk bezpracný a navíc nezdaněný. Pokud poctivě pracujete nebo podnikáte, musíte si jistě připadat jako úplní idioti. Nejspíš proto, že se bojíte riskovat a máte strach před vězením. Uvědomte si ale, že u nás ani v Rakousku se za "omyly" a "chybné investice" do vězení nechodí.

11.1.2007 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.