CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Jen klid, jsme v dobrých rukou.

Trojkoaliční vláda Mirka Topolánka (ODS) v pátek podle očekávání získala důvěru sněmovny. Kabinetu k ní pomohli dva bývalí členové klubu ČSSD Michal Pohanka a Miloš Melčák. Hlasování se nezúčastnili, takže k získání důvěry stačilo 100 hlasů ODS, lidovců a zelených. Sociální demokraté a komunisté vládu nepodpořili, jeden mamlas z ČSSD pronesl chybnou formuli a tak byl započítán jako že se zdržel. Zbývajících 97 komunistů a socanů bylo proti. Český Kocourkov se tak téměř osm měsíců po volbách dočkal "plnohodnotného" kabinetu slepeného z ODS, KDU-ČSL a zelených.

V pátek večer zřejmě pod vlivem získání důvěry Topolánkovy vlády oficiálně požádaly USA vládu o zahájení jednání o umístění americké vojenské základny na našem území. Budou následovat další jednání nejspíše po dobu několika měsíců. Topolánek nechce celostátní referendum, rozhodnout by měl podle něj jen parlament. Komunisti jsou proti, nejspíše by chtěli základnu ruskou. "Radarová stanice, tak jak je koncipována, nebude mít negativní dopad na obyvatelstvo okolních obcí, kvalitu jejich života ani životního prostředí," uklidnil národ Topolánek. Pokud bude radar dostatečně daleko od lidí a podle toho, kam vlastně bude mířit. Což ovlivní jen a jen americký personál. O lokalitě umístění se bude teprve jednat. V úvahu připadá můj oblíbený vojenský prostor Libavá, kde jsem stavěl dva roky socialistickou vesnici. Druhou možností jsou snad Jince.
Ministryně obrany Vlasta Parkanová v této souvislosti (asi aby uklidnila veřejnost) uvedla, že útok balistickou raketou nesoucí zbraň hromadného ničení je v současném světě reálnou hrozbou. "Dokonce reálnější než konvenční vojenský útok," řekla doslovně. Naše železná lady Parkanová tak objevila překvapivě fakt, že jsme zcela obklopeni vojenskými přáteli a tak nám skutečně pozemní útok nehrozí. Je to obdivuhodný postřeh, který dokazuje, že je přímo předurčena ke koncipování naší vojenské strategie a taktiky. Zapoměla ale ještě na jednu hrozbu: můžeme být napadeni z kosmu nepřátelskými mimozemšťany, respektive Paroubkovými zelenými marťany. Je ovšem možné, že nás i před nimi americký radar a rakety z Polska ochrání. Přiznám se, že jsem si oddychnul a spím v noci mnohem klidněji. Dokonce se mohu i před spaním dívat na katastrofické filmy popisující útoky z vesmíru bez rizika divokých nočních traumat, při kterých bych se mohl i pomočit strachy. Rusko se prý nemusí bát rozmístění části amerického protiraketového deštníku v České republice, s novou situací ale musí počítat podle místopředsedy zahraničního výboru Státní dumy Sluckého ve své vojenské doktríně. To od nich bude jistě velice prozíravé.

Kromě Arabů ale zlobí také Čína: západní vlády od Londýna přes Canberru po Washington odsoudily Čínu za to, že raketou sestřelila vlastní stárnoucí meteorologický satelit a provedla tak "nenápadně" zkoušku, která odstartovala závody ve zbrojení ve vesmíru. Čekají nás tedy vesmírné války. Konečně se mi tak snad splní dávný sen, spatřit aspoň na obloze, jak tam vesmírné lodě po sobě pálí laserovými děly a taktickými raketami s atomovou náloží. Američtí vojenští a diplomatičtí analytikové varují, že čínský útok proti 40 – 50 satelitům na nízké oběžné dráze kolem světa by do několika hodin americkou armádu zcela oslepil. Hračičkové v generálním štábu by si už nemohli číst přes rameno komukoliv třeba v Moskvě, co se píše v deníku Pravda.

Ruský vicepremiér a ministr obrany Sergei Ivanov zase konstatoval, že podle smlouvy o prodeji zbraní s Íránem Rusko už splnilo povinnost v této smlouvě a poskytlo Íránu raketový protiletecký systém Tor-M1. Tento skvělý protiletecký systém může v jednom okamžiku odhalit a rozpoznat až 48 vzdušných cílů. Navíc přitom dokáže sledovat a udeřit na dva cíle ve výšce od 6000 do 20000 metrů, může účinně zabránit útoku protiradarové i křižující rakety. Je jisté, že Írán těmito systémy bude chránit své důležité státní orgány a vojenská zařízení, včetně nukleárních zařízení nejspíše před útoky Izraele.

Doufám, že to ale všechno chápete správně: před světovou válkou nás může zachránit jen křehká rovnováha, kdy se spřátelené i nespřátelené země musí neustále držet vzájemně v šachu. Tohle úsilí má navíc výborný vliv na snižování nezaměstnanosti a ochranu před lidovými povstáními z hladu. Jakkoliv se vám může to zdát nesmyslným vyhazováním peněz daňových poplatníků do vzduchu a to doslova, je to bohulibé a pro větší pochopení vám to mohu přirovnat ke stavbě pyramid. Také tehdy nebyla díky této zdánlivě zvrhlé snaze faraonů o posmrtný život nezaměstnanost. Kdyby byla tenkrát technika na vyšší úrovni, mohly tam stát dnes faraonské odpalovací rampy. Přeji krásný den a klidné sny pod ochranou naší policie a armády. Modleme se, aby tyto represivní státní složky byly v případě potřeby schopné ochránit alespoň samy sebe. Aby zůstal někdo, kdo to tady pak poklidí...
22.1.2007 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.