CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Rusko se bojí "naší" připravované americké základny.

"Samozřejmě nemůžeme pasivně přihlížet tomu, jak se v blízkosti našich hranic budují vojenské objekty, které mohou ohrozit strategickou stabilitu a bezpečnost Ruské federace. Studujeme různé možnosti vývoje událostí, propracováváme možné varianty reagování, včetně opatření politického a vojenského charakteru – i těch, která směřují ke zvyšování schopností našich raketových sil překonávat protiraketovou obranu. Do výzbroje ruských raketových vojsk strategického určení jsou například již zařazovány nové raketové systémy Topol-M (viz ATM 1/2007 – pozn. red.), které mají vysoký potenciál překonávání PRO," říká generál Balujevskij v rozhovoru pro čtenáře ATM a Britských listů. Srozumitelně řečeno, ruští generálové se cítí ohroženi tím, že by nemohli účinně použít svoje rakety při útoku na Evropu a tak musí vymyslet taková řešení, která by tuto "česko-polskou" obranu anulovala! Docela upřímné, že?

Philip E. Coyle, uznávaný americký expert na protiraketovou obranu a bývalý poradce prezidenta Bushe, sdělil české kanceláři Greenpeace, že ČR by měla následovat kanadského příkladu: Nepodílet se na budování nespolehlivého a drahého zařízení, které destabilizuje systém mezinárodní bezpečnosti a uzavírá cestu k řešení problémů kreativní diplomacií. Greenpeace na základě dlouhodobých postojů k zajištění světové bezpečnosti rozhodně odmítá úvahy o umístění komponent amerického protiraketového deštníku na českém území.

Takže, jakou cestou se dát? Asi by skutečně bylo nejlepší se do ničeho nemotat, vystoupit raději z NATO a v případě, kdyby se něco tady v Evropě semlelo, zachovat se podobně, jako v roce 1939: nechat ze sebe udělat nějaký ten protektorát a tomu, kdo by byl našim momentálním protektorem jakoby oddaně sloužit a tajně škodit. Výzbroj armády odevzdat, ustavit kolaborantskou vládu a oficiálně se tvářit neutrálně. Tímto osvědčeným postupem uchránit náš pidinárod před vybitím a zemi před zničením. Samozřejmě za předpokladu, že se bude jednat o válku vedenou klasickými prostředky obohacenými o nějakou tu raketu země-země či vzduch-země. Pár fanatických vlastenců si půjde zabojovat do zahraničních armád zemí, které nás nejprve opustí a pak naše území předají nějakému spojenci. V případě, když vyhrají právě tyto země, budeme mít alespoň nějaké ty hrdiny na další období, kdy se stanou opět našimi spojenci. Konec konců je to vyzkoušený postup, díky kterému máme tolik krásných památkových budov po celé naší krásné zemi. Meditovat o průběhu případné jaderné války nemá smysl. Nikdo z nás by jí nepřežil.
8.2.2007 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.