CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Je to všude samý lhář, lump a podvodník.

Vrchní ředitel ČT Lambert měl tři a půl roku na starosti peníze od koncesionářů a z reklamy a dokázal vyrovnat mnohaletou ztrátovost veřejnoprávní televize tím, že zatrhnul lecjaké "výhodné" zakázky soukromým firmám. Až minulý týden ve středu se ale přiznal, že byl před listopadem 1989 nejen v KSČ, ale také v Lidových milicích. Podle zákona tedy nesměl usednout do takto významné řídící funkce v České televizi.
Bývalý premiér a někdejší dlouholetý guvernér České národní banky Josef Tošovský byl podle informací Mladé fronty Dnes spolupracovníkem komunistické Státní bezpečnosti (StB). Dokumenty údajně dokazují, že bývalý premiér během své spolupráce s StB nikoho neudal nebo úmyslně nepoškodil tak, aby byl pronásledován. Vzhledem k tomu, že styk s StB přímo vyplýval z funkce, kterou za komunistů zastával, získal negativní lustrační osvědčení (!). Kolik takových asi je ve vrcholných státních funkcích...
Ministr a předseda lidovců Čunek byl v pátek obviněn policií z korupce. Čunkův advokát zítra podá proti obvinění stížnost, policie prý nevzala v potaz některé důležité podklady, které Čunkovi objevili doma. Snad v krabici od bot v garáži?
Nejpopulárnější český písničkář Nohavica podle Lidových novin udával svoje přátele agentům StB. Na svých stránkách www.nohavica.cz reaguje na článek, který napsaly sobotní Lidové noviny (LN) s odvoláním na nově objevené archívní dokumenty. Nohavica podle nich petici za propuštění Havla z basy nejprve podepsal a pak zmíněné lidi udal a nechal si zaplatit od estébáka kafe.
Podle Josefa Šmída jsou redaktoři ČT a zvláště pak pan Moravec placení agenti CIA, kteří každého, kdo si dovolí protestovat proti chystané americké radarové základně na našem území, označí za komunistu a nepřítele lidu. V tomto bodě jsem asi také tak trochu komunista, neboť se domnívám, že bychom ruského medvěda neměli dráždit. Leda, že bychom požádali o přijetí do lůna Spojených států amerických, vždyť tu máme lom Amerika a u nás na vesnici jeden les zvaný též Amerika. Konec konců Havaj také není na severoamerickém kontinentě a je státem USA. Máme tu ještě jinou alternativu: můžeme se stát spolkovým státem Německa...
A teď já a agenti StB: nevím, zdali u mého výslechu v roce 1969 ve Zvláštním útvaru mého tehdejšího zaměstnavatele seděl i nějaký estébák, když jsem byl vyslýchán ve věci protizákonného spiknutí a rozmnožování protisovětských letáků. Nepamatuji si přesně, co jsem tam blábolil ve snaze vše hodit na našeho bývalého šéfa, který byl v té době již dávno ve Švýcarsku. Prosím tímto, aby se přihlásili všichni, kterým jsem snad ublížil. Jen se pamatuji zcela přesně, že jsem prohlásil soudruha Dubčeka za pitomce, který nás do té sovětské okupace dostal. Tímto se mu poněkud opožděně omlouvám a také všem, kteří jej ještě stále mají za národního hrdinu. Pokud jde o CIA, zatím jsem nebyl kontaktován k přímé spolupráci ale čekám to každou chvíli. Budu se muset o tom poradit s panem Havlem, který právě ve Státech pobývá. Závěrem radím každému, kdo byl u komunistů a donášel estébákům či byl v milicích, ať se raději ihned přizná, ušetří si trapné vysvětlování před reflektorem médií a zraky pohoršeného národa. Ptáte-li se, zda snad i já jsem byl u komunistů, pak vězte, že nikoliv. Byl jsem jen v ROH (Revoluční odborové hnutí), pak v SČSP (Svaz Československo-sovětského přátelství) a v BSP (Brigádě socialistické práce) a to se zlatým odznakem. Jsem tedy také něco jako odporný relikt minulé éry a asi bych si měl hodit mašli. Ale jakmile jsem se vám ke všemu přiznal, ulevilo se mi. Byl jsem od včerejšího oběda nějak nafouknutý a už je to konečně pryč.
12.2.2007 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.