CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Klaus varuje před manipulací s veřejným míněním.

Z projevu Václava Klause na na konferenci OSN o změnách klimatu: "V rozporu s mnoha sebevědomými a samoúčelnými výroky ohledně příčin probíhajících klimatických změn žádný vědecký konsensus neexistuje. Nestranný pozorovatel musí přiznat, že obě strany sporu - tedy ti, kteří věří v dominantní úlohu člověka v nedávných klimatických změnách, i ti, kteří podporují hypotézu o převážně přírodní příčině klimatických výkyvů - nabízejí argumenty natolik silné, že jim nevědecká veřejnost musí pozorně naslouchat. Vyhlašovat předčasné vítězství jedné skupiny nad druhou by bylo tragickou chybou a já se obávám, že ji právě teď děláme.."

K problematice údajného globálního oteplování a hrozící klimatické katastrofě nemám co dodat. Vůbec se v tom, stejně jako naprostá většina obyvatel této planety včetně politiků, nevyznám. Mediální kolotoč kolem oteplování Země je především dílem vlastníků médií, kteří vítají každou kampaň přinášející rozporuplné názory. Cílem není informovat čtenáře, ale zvýšit prodej novin a sledovanost televizních stanic a dosáhnout tak vyšších příjmů z reklamy. Politici téma oteplování vítají a podporují, protože tak mohou odvádět pozornost od sociálních problémů a zabavit voliče blábolením o "všelidském" problému. Připomíná to Hitlerovy manipulace s veřejným míněním z dob před druhou světovou válkou pomocí fenoménu vnějšího nepřítele. V neposlední řadě, a možná že především, jsou nejrůznější "ekologické" projekty pozoruhodným zdrojem veřejných peněz směřujících do soukromých firem a do různých "veřejně prospěšných" organizací. Příkladem je bezhlavá výstavba větrných elektráren s masivní podporou z veřejných prostředků včetně dotace ceny vyrobené elektřiny. Ještě mnohem nebezpečnější dopad bude mít výroba motorových paliv z obilí, cukrové třtiny, řepy, brambor a řepky olejné. Důsledkem je již dnes, v samém počátku tohoto tažení "ekologistů", masivní zdražování potravin.

Prameny k tomuto tématu: Projev prezidenta Václava Klause na summitu OSN o změnách klimatu, Skrytý program za Plánem Biopaliv Bushovy exekutivy, Ceny obilí zvedá neúroda v Evropě; české obilí končí za hranicemi, Rakouská Agrana odložila spuštění výroby biopaliva.
27.9.2007 11:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.