CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Pisálkové napadli poctivého akcionáře Grosse. Vzhůru na Hrad.

Novinové stránky se zaplnily opět skandálními titulky: Grossova aféra pokračuje, Gross investorem? Hasta la vista, Baby, Grossova investice je podezřele dobrý byznys, Grossův nákup akcií zajímá protikorupční policii, Grossův majetek zkoumá policie. Ano, bývalý strojvůdce a bývalý premiér Stanislav Gross čelí opět trestnímu oznámení. Podal ho Jiří Jehlička, provozovatel soukromých internetových stránek Centrálního registru dlužníků a Protikorupční linky. Co udělal tak nehorázného a zločinného prostý zaměstnanec advokátní kanceláře? Ve snaze zabezpečit svou rodinu se odvážně zadlužil a nakoupil akcie společnosti Moravia Energo, která patří mezi nejvýznamnější tuzemské obchodníky s elektřinou. Jeho záměr je jasný a překvapivě jednoduchý: dlužnou částku hodlá splatit z dividend, na které má jako každý akcionář nezadatelné právo! Na trestní podnikatele Jehličky reagoval Gross klidně: "Skoro si myslím, že to je dobře. Jak jsem již uvedl, pokud budou mít kompetentní orgány nějaké otázky, dostanou veškerou dokumentaci a odpovědi. Na takovéto prověřování se smluvní mlčenlivost nevztahuje, což je rozdíl oproti otázkám médií. Jen doufám, že prověřování bude rychlé a že i média, která nechtějí připustit myšlenku, že jsem mohl udělat docela velký, výhodný a čistý obchod, budou respektovat jeho případné závěry".

Majoritním vlastníkem Moravia Energo je společnost podnikatele Tomáše Chrenka. Ten ovšem poté, kdy zjistil, že Gross vlastní 31 procent akcií, prohlásil, že žádné dividendy se vyplácet nebudou. Dokonce se nechal slyšet, že se mu Gross jako akcionář nelíbí a chce od něj akcie koupit. Naznačil však, že je ochoten zaplatit méně, než za kolik je Gross letos na jaře koupil. Tomu se přece říká zlodějna! A tak by se měli novináři spíše zabývat pochybnými podnikatelskými praktikami a původem majetku pana Chrenka i pana Jedličky a konečně nechat Stanislava Grosse v klidu pracovat pro blaho svojí rodiny. Jeho investování by se mohlo stát vzorem pro mnohé občany a návodem, jak se snadno stát milionářem.

Dnes oslavuje katolická menšina a někteří nacionální fanatici svatého Václava jako údajného zakladatele a patrona našeho státu. Všechno je jinak. Jak jsem již před lety napsal ve svém článku Svatý Václav náš stát ale nezaložil. Přesto považuji dnešní den za důvod k malé oslavě: katedrála sv.Víta na pražském Hradě je opět podle rozhodnutí soudu majetkem českého státu. Byl jsem se o tom osobně přesvědčit před několika dny a oslavil jsem tento fakt heroickým výstupem na hradní věž spolu se svým čtyřletým vnukem. Dokonce po nás nikdo nechtěl žádné vstupné. Sice nás na extrémně úzkém točitém schodišti ohrožovaly hordy Němců a Japonců, ale takřka letecký pohled na pražský Hrad a Prahu nám byl bohatou odměnou. Vřele doporučuji i pro kardiaky. Vždyť co může být krásnější, než zemřít v nebeských výšinách katedrály. Snad jenom smrt na lůžku sladké milenky!
28.9.2007 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.