Čínský komunistický teror v Bratislavě.

Na historicky první návštěvu Slovenska přicestoval 21.června čínský prezident Chu Ťin-tchao. S nejvyššími představiteli státu během dvou dní jednal především o hospodářských záležitostech. Začátek jeho návštěvy narušila rvačka před prezidentským palácem. Demonstraci proti porušování lidských práv v Číně napadli tvrdě příznivci čínského prezidenta v okamžiku, když chtěli aktivisté rozvinout transparenty s hesly kritizujícími čínský režim. Do potyček zasáhla i policie, která zadržela čtyři Slováky a tři Číňany. "Nešlo o protičínskou demonstraci, ale o snahu vyjádřit solidaritu s čínskými občany, jejichž práva jsou porušována," uvedl slovenský aktivista Eduard Chmelár.

K potlačení jakýchkoliv protestů proti Číně se totiž rozhodly některé organizace zde žijících Číňanů. Návštěvu svého prezidenta vnímají jako velkou poctu pro Slovensko i pro ně samotné. Krátce předtím, než do sídla hlavy slovenského státu dorazil čínský prezident Chu Ťin-tchao na svoji první oficiální návštěvu, bylo čínskou ambasádou dovezeno v autobusech několik set čínských přistěhovalců z Rakouska a Slovenska. Ti byli na místě instruováni delegáty místních čínských spolků, aby obtěžovali či napadali desítky aktivistů, kteří přišli podpořit oběti porušování lidských práv v největším totalitním státě na světě.

"Chceme ho přivítat a zabránit tomu, aby přišli zlí lidé, kteří by dělali nepořádek," vysvětlil médiím záměr blokovat ulice v okolí prezidentského paláce Xing Min Ji ze Svazu čínských podnikatelů (?). Všichni "vítači" měli červené čepice, aby se případně nenapadali navzájem zezadu, čímž se jasně odlišili od všech okolostojících.

Již před příjezdem se mezi aktivisty říkalo, že „vítači“ dostali instrukce, aby strhávali a zakrývali transparenty. "Netušili jsme, že začnou napadat i lidi. V Číně je skopat člověka za jeho přesvědčení je normální. Myslím, že Číňané se nakonec v Bratislavě cítili jako doma. Byla to obrovská ostuda a zároveň pravdivý obraz zdegenerované komunistické mládeže. Takové lidi vychovává komunistický režim," řekl jeden z aktivistů, kterého škrtil jeden z "vítačů" a potom ho jiný kopl mezi nohy. "Naštěstí se netrefil," dodal s úsměvem český aktivista, který přijel podpořit lidsko-právní aktivity na Slovensku.

Podle slov přítomných se slovenská policie zjevně stavěla na stranu čínských útočníků. Dobře si rozuměla s cizinci v oblecích, kteří jí měli asistovat. Zraněný a v poutech skončil i evangelický teolog a publicista Michal Havran: "Představte si, co se děje, když se Čína přesouvá do zahraničí. Dochází ke zraněním a zatýkání. Co se pak musí dít doma v Číně?"

Jak vidí Čínu a lidská práva Slovenský socialistický zväz mladých?
Čína je nám dnes skrze soukromá a „veřejnoprávní“ média systematicky představována jako „komunistická země“, kde vládnou stejné struktury, které vládly v Československu do roku 1989. Hodně se v této souvislosti mluví o pošlapávaných lidských právech, ale jen pokud se týkají reakčních tibetských duchovních nebo sekty Falun Gong. Realitou ovšem je, že Čína představuje jednu z nejmocnějších a nejdynamičtějších bašt divokého kapitalismu, v níž byrokracie dláždí cestu pirátství a otrokářství v režii nadnárodních korporací. Čínský terén je obrovským bitevním polem třídních bojů mezi podnikateli a byrokraty na jedné a dělníky a chudými farmáři na druhé straně. Totální bariéru mlčení o těchto bojích (na níž se podílí i různé havlovské humanrights-mafie) zatím na Západě proráží jen ojedinělé hlasy revolučních marxistů. Protesty zaměstnanců se šíří po celé Číně. Státní aparát na ně odpovídá zvýšenou represí. O těchto věcech se ale v České republice vůbec nemluví. Tolik slovenští mladí komunisté, kteří mají o budování komunismu jinou představu než čínští vůdcové.

Zpráva China radio international má styl, který pamětníci znají velice dobře z doby před převratem v roce 1989:
Čínský předseda Chu Ťin-tchao se dnes v Bratislavě setkal se slovenským prezidentem Ivanem Gašparovičem. Obě strany souhlasili s tím, že u příležitosti 60. výročí navázání diplomatických styků mezi Čínou a Slovenskem upevňuje tradiční přátelství a rozšiřuje spolupráci a stimuluje další rozvoj přátelské spolupracovní vztahy mezi oběma zeměmi. Při setkání Chu Ťin-tchao pozitivně ocenil čínsko-slovenské vztahy. Řekl, že není historická otázka ani zájemní konflikt mezi oběma zeměmi. Rozšiřovat a prohlubovat spolupráce je cílem obou zemí, což přispěje k zájmu lidu obou zemí.
Gašparovič konstatoval, že návštěva Chu Ťin-tchaa je první návštěva Slovenska čínského státního představitele, která má velký význam pro posílení spolupráce v různých oblastech mezi oběma zeměmi. Slovensko bude nadále pevně podporovat princip jedné Číny.

Doporučuji si zopakovat můj starší článek Cesta do pekel na čínském koni a další článek o metodách financování a převádění peněz používaný čínskými podnikateli nazvaný Místo vaší banky používejte systém Hawala..
Karel Čapek se ke sklonku svého života obával rozšíření čínské populace do celého světa s cílem jej ovládnout a napsal známý román Válka s mloky. V jeho závěru je pozoruhodný projev šéfa mloků:

"Vy jste nás chtěli. Vy jste nás rozšířili po celém světě. Nyní nás máte. Chceme s vámi vyjít po dobrém. Budete nám dodávat ocel na naše vrtačky a krumpáče. Budete nám dodávat třaskaviny. Budete nám dodávat torpéda. Budete pro nás pracovat. Bez vás bychom nemohli odklidit staré pevniny. Hallo, vy lidé, Chief Salamander vám jménem všech Mloků světa nabízí spolupráci. Budete s námi pracovat na odbourání vašeho světa. Děkujeme vám."

Přeji vám příjemný deštivý den a děkujme nebesům za ten dar, protože vody není nikdy dost. A omlouvám se pravidelným čtenářům, že jsem včera nedal na net žádný článek. Do věčných digitálních lovišť odešel můj "značkový" počítač HP Compaq d230. Přesněji řečeno vyhořel síťový zdroj, na jehož štítku je jako země původu uvedeno Made in China...
23.6.2009 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.