Papež a voli knížete Václava.

Papež Benedikt XVI. nám nejspíše u příležitosti svátku sv.Václava přijel připomenout, komu máme odpradávna odvádět voly, se kterými začal kníže Václav, který byl za svůj příklon k Němcům a ke katolicismu zavražděn vlastním bratrem Boleslavem, skutečným zakladatelem české státnosti.

Ve svém projevu na letišti připoměl rebelantským českým odpadlíkům od pravé víry, kdo jsou ti "praví" čeští hrdinové: "V průběhu vašich dějin, od času svatého Václava, svaté Ludmily a svatého Vojtěcha, až po svatého Jana Nepomuckého zde žili stateční mučedníci, jejichž věrnost Kristu promlouvala hlasem silnějším a výmluvnějším, než byl hlas jejich vrahů." Podle Vatikánu jsme pohanský národ a potomci vrahounů, kteří v rámci odporu proti cizincům a cizí křesťanské víře zvraždili nejen knížete Václava, ale i jeho babičku Ludmilu.

Trochu jsme to tenkrát napravili tím, že jsme si "zvolili" jako jednoho z patronů země sv.Vojtěcha - Adalberta rozeného Slavníkovce vystudovaného v Magdeburku. Slavníkovce jsme ale vyvraždili během jeho pobytu v Římě a Vojtěcha umučili na jeho misii v Prusku, kde pak jeho ostatky ukradl Břetislav I., aby je vystavil v Praze v rotundě sv.Víta.

Zejména jménem Jana Nepomuckého se papež nezapoměl otřít o českého krále Václava IV, který tohoto věrného katolíka prý osobně mučil a vydal katovi pro mocenské spory a údajně i pro neochotu vyzradit zpovědní tajemství jako osobní zpovědník královny Žofie. Jan Nepomucký byl umučen spíše v důsledku církevně-politických sporů. Král Václav IV. měl právo se vyjádřit k volbě opata kláštera v Kladrubech. K tomu však nedošlo, protože pražský arcibiskup a jeho generální vikář Jan z Nepomuku potvrdili kladrubského opata bez předběžného souhlasu krále. Tuto skutečnost historicky doloženou už dnes nikdo vážné nezpochybňuje. Po bitvě na Bílé hoře se prosazovalo svatořečení Jana Nepomuckého jednak proto, aby se zdůraznil význam zpovědi a také proto, aby se zapomnělo na Mistra Jana Husa, kterého měl nahradit Jan Nepomucký. A to se také stalo. Jinak pokud jde o ty voly, tradice pokračuje. Dnes je větší část "českého" průmyslu v německých rukou a tak ty zisky opět do Němec plynou dále a v mnohem větší míře, než za časů knížete Václava.

A tak největším mediálním zážitkem pro český národ byl pavouk, který lezl po papežově rouše několik minut při jeho projevu na Hradě. To že mu neublížil může také znamenat, že to byl pavouk křižák. Papež to měl prostě v Česku těžké: prezident je husita, premiér židovské víry, paroubek také husita a madam Paroubková inklinuje k "pravoslavné otevřenosti". Holčička, která se manželům Paroubkovým narodí již za pár týdnů, bude prý pokřtěná u husitů a jeden z kmotrů vyznává pravoslaví.

Není divu. Vždyť i zakladatel Československé republiky Masaryk byl velmi protikatolický, jak píše jeden katolický autor "...který představoval zejména v letech před první světovou válkou pro Církev v českých zemích vážné nebezpečí."(pramen, viz také zde).

No nic. Katolické církvi se zatím žádné peníze kvůli krizi vracet nebudou a na státní smlouvu s Vatikánem je také času dost. O tom, jak se v českém národě vzedme nová vlna katolicismu si může papež nechat jenom zdát. Ty "davy" na Brněnském letišti byli především Poláci, Slováci, Rakušáci a Němci. Zůstáváme tak státem, který obývají převážně pohani nebo odpadlíci od pravé víry. Kardinál Vlk tomu nasadil korunu konstatováním, že svoje působení v roli arcibiskupa vidí jako osobní prohru. "De facto za těch 20 let jsem na rovině církevně-politické nedosáhl vlastně téměř nic," prohlásil podle Lidových novin poněkud nečekaně Vlk.

Kdo si chtěl včera patrona české země symbolicky připomenout, mohl se vydat na houby zvané václavky, které začínají růst právě na konci září. Jsou to houby nevalné chuti a pro velké sucho jich asi letos příliš nebude. Nezbývá nám, než se modlit ke sv.Petrovi, aby nám nějaký ten vydatný déšť seslati ráčil.
29.9.2009 10:10 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.