Používáte Thunderbird a nezálohujete?

Pak byste si měli stáhnout prográmek MozBackup, který vytváří zálohy profilů pro Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Flock, SeaMonkey, Mozilla Suite, Spicebird, Songbird a Netscape. A stáhněte si k MozBackup i češtinu. Stažený soubor default.lng nakopírujte do adresáře programu Mozbackup (nejspíše to bude c:\Program Files\MozBackup). Výsledkem zálohování je podle vašeho nastavení soubor, který obsahuje celou vaši poštu včetně účtů a nastavení Thunderbirdu. Záložní soubor můžete i zaheslovat.

Kromě dobrého pocitu, že je vaše pošta zálohovaná můžete program MozBackup použít při přechodu na nový nebo další počítač. Po jeho spuštění si jen zvolíte druhou funkci: Obnovit profil.

Při importu dat z Outlooku na Thunderbird možná narazíte tak jako já na problém, jak převést Osobní adresář v Outlooku 97 do složky Kontakty tamtéž. Je to totiž nezbytné pro převod těchto adres do Thunderbirdu, který umí importovat z Outlooku jen Kontakty.
Zvládnete to následovně: zvolíte v Outlooku 97(2000,2003)) volbu Soubor, Import a export..., dále pak vyberete první položku z nabízeného seznamu Import z Schedule... a v dalším kroku vyberte Osobní adresář (Personal Address Book). Pak už jen určíte, že to má jít do složky Kontakty. Jak na to v Outlooku 2007 najdete zde.

Pokud si chcete poštu nosit v kapse, změňte si v Thunderbirdu složku (adresář), do které se má pošta ukládat pomocí volby Nastavení účtu, Nastavení serveru, Místní adresář na složku ve vašem USB flash disku.

Pokud jste jako já přešli na správu pošty pomocí Thunderbirdu, blahopřeji vám k dalšímu, i když malému kroku ve vašem odpoutání se od firmy Microsoft, která od roku 1994 nesnížila ani o chlup cenu nejen Windows, ale i kancelářského balíku Office včetně poštovního klienta Outlook. Přitom ceny "železa", jak jsem již dříve uvedl v člámku Vyrobte si CD-ROM "na stole", klesly od těch časů v řádu desítek až stovek procent!
4.2.2011 10:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.