Navigace Garmin NÜVI 1300.

Dnes ještě doplním včerejší článek o důležité informace pro ty z vás, kteří si v Čestlicích nebo jinde navigaci NÜVI 1300 ČR LIFETIME EXTRA pořídí. Kromě navigace najdete v minibalíčku jen nabíječku/zdroj pro připojení do 12V zásuvky. Což jistě pro běžné používání navigace na silnici postačí. Pokud ale budete chtít navigaci používat i při jízdě na kole nebo pěšky - navigace má pro takové využití zvláštní režimy - budete postrádat nabíjecí adaptér na 230 voltů. Když projevíte zájem, nabídnou vám originální AC ADAPTÉR PRO NÜVI za 540 Kč. Jeho předností je, že má několik nástavců pro připojení do neevropských či britských zásuvek. Pokud se vám jeho cena zdá vysoká a zejména jestliže nehodláte cestovat do zemí s nečeskými zásuvkami nebo máte pro tyto účely již zakoupené jiné řešení různými nástavci, poradím vám jiný adaptér.

Koupíte jej rovněž v Čestlicích u firmy KRUP Computer, která má na adrese Průhonická 133 velkoobchod a prodejnu s neuvěřitelně rozsáhlým sortimentem všeho, co si dovedete představit kolem kabelů, sítí LAN a také napájecí adaptéry. Protože jsem tuto prodejnu znal z dřívějška, doplnil jsem si tam navigaci o PremiumCord napájecí a nabíjecí adaptér 230V s výstupem na připojení USB kabelu za pouhých 70,80 Kč. A protože má navigace vstupní "zásuvku" pro mini USB, přidali mě k tomu kabel USB A-B mini za směšných 32,40 Kč.

Díky této nabíječce můžete pak v klidu domova kdykoliv navigaci dobít, plánovat cesty, spouštět simulace pomocí simulátoru GPS a vyrazit s nabitou navigací i na kole či pěšky. Podle tvrzení prodavače by měla nabitá vydržet 3 hodiny, zejména pokud nastavíte jas displeje řekněme na 40 procent a hlasitost na 30 procent. Jedno důležité upozornění: po připojení nabíjecího adaptéru se navigace začne tvářit, jakobyste ji připojovali k počítači. Stiskněte proto jednou spínač na boku navigace, která pak přejde do režimu nabíjení.

Navigaci díky USB kabelu z nabíječky tak můžete připojit i k počítači. Po zapojení kabelu se automaticky identifikuje jako dva disky: výměnný disk kapacity 2GB (FLASH) pro uložení navigačních dat a další disk, který si žádá vložit do navigace micro kartu SD s vašimi daty. Další podrobnosti o navigaci nüvi 1300 ČR Lifetime a způsobu aktualizace map najdete na Garmin.cz. Je zde i seznam prodejců navigací Garmin.
11.2.2011 12:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.