21.2.- Falbr nebude kandidovat na prezidenta republiky.

Nenechte se klamat touto poněkud zločineckou fotografií, soudruh Falbr je milý a hodný pán. To jsme si opravdu oddechli! Sociálnědemokratický senátor a bývalý odborový předák Richard Falbr blahovolně sdělil lidu, že se nebude ucházet o kandidaturu na prezidenta republiky. Zatím, protože kdo ví, co udělá při případné všelidové přímé volbě. Svoji možnou kandidaturu oznámil se svým milým poťouchlým výrazem po nezdařené druhé prezidentské volbě ve snaze zamíchat karty a hlavně připomenout svoji dnes poněkud mediálně zapadlou osobu. Tím, že se o prezidentský post nebude ucházet prý chce předejít spekulacím, podle nichž by jeho případná kandidatura mohla uškodit exministru školství Janu Sokolovi. Ten se stal definitivním kandidátem poslanců a senátorů ČSSD pro třetí volbu, snad i vládních poskoků - lidovců a unionistů. Drzost soudruha Falbra, tohoto bývalého člena KSČ, učitele cizích jazyků na škole pěstujících tehdejší agenty pro doma i cizinu je do nebe sahající. Představa, že by se tento bývalý "táta lidu" stal prezidentem přesahuje všechny moje fantastické vize o tom, kdo si na ten hradní stolec usedne. To, že redaktoři našeho "svobodného tisku" a televize všeho druhu ani nehlesli, je to jen důkazem toho, jak se všichni mediální páni a dámy obávají cokoliv prohlásit, aby jim nešťastně vyslovený soud o někom nevynesl budoucí zákaz přístupu k hradním informacím.
Na závěr něco pro zasmání. Zde je pár slov o tom, co si o funkci prezidenta myslel Falbr 30.12.2002. Odpovídá na otázky BBC: "Vy můj názor na tu funkci dobře znáte, protože jsme o tom tady mluvili. Pro mě je to nejvyšší státní úředník a takové ty famfáry z Libuše a Hradní stráž a všechny tyto opičky se mi zdá monarchistické a zbytečné. Chápal jsem to u Masaryka a k té volbě ještě řeknu jednu věc. Vždyť my jsme od dob Masaryka s výjimkou Havla neměli slušného prezidenta a já jsem celý život prožil pod prezidentskými nulami, takže kdyby to dopadlo špatně, tak mi to bude stejně jedno, jako mi to bylo tehdy."
Čili o jednu nulu navíc, pak víte, kde by byla prezidentská funkce.
Pro připomenutí odkazuji také na svoje články týkající se Falbra:Mám jednu užitečnou radu pro politiky z loňského roku a Falbr je zrádce! z roku 2000, kdy opustil ČSSD, aby se mohl stát odborářským bossem. To mu ale později nebránilo v tom, aby za ČSSD kandidoval do senátních voleb.
Něco z Falbrovy služby vlasti: "Richard Falbr V letech 1963-69 učil na škole ministerstva vnitra ČSSR. Má pozitivní lustrační osvědčení, kádrový příslušník StB, kategorie A. Pro StB prohlížel poštu ze zahraničí na čtecím přístroji Jezero, speciálním patentu StB. Od r. 1990 ve vysokých funkcích v odborech. Od r. 1994 předseda Českomoravské komory OS. Místopředseda ČSSD v letech 1992-93."
Prameny: Respekt 51/95, Český deník 24.10.1994, Telegraf 25.3.1995
A ještě jeden poněkud humoristický odkaz: firma Digital s.r.o. z Brna si zablokovala doménu www.falbr.cz v naději, že by jí mohla budoucímu prezidentovi výhodně prodat. Obávám se, že z tohoto investičního plánu nic nebude.
Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.