Jak klame dTest čtenáře.

V jedné tabulce únorového čísla časopisu dTest porovnávají autoři kromě jiných i laserové černobílé tiskárny. Zde uvedená Epson Aculaser M1400 je levná tiskárna typu tzv. Host-based neboli GDI (tištěný obraz musí vytvářet procesor počítače!). Více o ní viz na serveru Epson.cz .

Porovnávat ji například s HP LaserJet Pro 400 M401dw je podvodem, protože ta umí PCL jazyk (HP PCL5e/PCL6) a tedy není podřadným druhem označovaným jako Host-based/GDI tiskárny. Tomu samozřejmě odpovídá i cena, která je až čtyřnásobná.

Další zde uvedená tiskárna Samsung ML-2160 je opět Host-based/GDI a tak se nelze divit, že jí koupíte za pakatel.

Je neuvěřitelné, jak může tak renomovaný časopis, kterým v oborech jako je kyselé zelí a jiné produkty nesporně dTest je, porovnávat v jedné tabulce něco tak neporovnatelného. Je to, jako byste porovnávali Škodovku a Porsche a váhali, který z automobilů je lepší. Redakce projevila naprostou neznalost počítačových tiskáren a jen přispěla ke zmatku ve hlavách amatérů, kteří se chystají si koupit novou.

Doporučuji při této příležitosti můj starší článek Kupujete chytrou nebo hloupou tiskárnu?, případně těm hloubavějším i další článek nazvaný Víte, co je to Host-based tiskárna?
22.2.2013 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.