200 tisíc Irů zachránilo Evropu před totalitou. Zatím.

Podle oficiálních výsledků získali odpůrci Lisabonské reformní smlouvy 53,4 procenta, zatímco její stoupenci pouze 46,6 procenta platných hlasů. Ty 3,5 procenta reprezentují cca 200 tisíc hlasů. Referenda se zúčastnilo docela slušných 53 procent obyvatel Irské republiky.
"Jestliže to jedna země odmítne, tak to znamená konec celého projektu. Nemá žádný smysl pokračovat v ratifikaci mrtvého dokumentu," prohlásil místopředseda ODS a ministr práce Petr Nečas. Irské NE podle něj má stejnou váhu jako dřívější odmítnutí původního návrhu evropské ústavy.
Premiér Mirek Topolánek sdílí stejný názor. "Irské NE v žádném případě nepovažujeme za méně závažné než předchozí francouzská a nizozemská NE," uvedl předseda vlády.
"V jedné jediné z 27 zemí EU proběhlo o Lisabonské smlouvě referendum. Jen v jedné jediné zemi EU umožnili politici občanům vyjádřit svůj názor. Výsledek je snad pro všechny jasným sdělením. Je vítězstvím svobody a rozumu nad umělými elitářskými projekty a evropskou byrokracií," reagoval na výsledek referenda v Irsku prezident Václav Klaus.

Ne všichni to vidí tak černě. "Padne výzva, aby proces ratifikace pokračoval, jako by se nic nestalo. Zkrátka, jedeme dál, show must go on. S tím může přijít jasný vzkaz novému irskému premiérovi Cowenovi: Pokuste se to vyřešit, Unie vám s tím trochu pomůže," věštil v sobotu v České televizi jeden ze zastánců idee Velké Evropy Ivo Šlosarčík. Zabýval se mimo jiné i tzv."dvourychlostní Evropou" a varoval před případným vznikem tzv. "tvrdého jádra EU". "...aktuálnější – podobu na sebe může vzít tvrdé jádro ve formě posílené mezistátní spolupráce některých států EU, nárokujících si v Evropské unii „vůdčí roli“. Tato podoba tvrdého jádra je oproti prvnímu modelu vyjádřením dominance mezivládního přístupu nad přístupem komunitárním. Tvrdé jádro v druhém modelu tenduje k uzavřenosti a vytvoření jakého si „exkluzivního klubu“ – logicky pak tato podoba tvrdého jádra nemůže do své struktury zapojit všechny státy EU, protože by došlo k zániku exkluzivního postavení jeho původních členů bez toho, že by tento proces byl čímkoliv kompenzován."( citace ze studie Perspektiva vzniku pevného jádra či jader v EU a z toho plynoucí vliv na postavení ČR a dalších přistupujících států, 11. 10. 2004, Šlosarčík + Král)

A co na irské NE naši Zelení a ČSSD? Ratifikace smlouvy prý musí probíhat dále, tedy i v našem parlamentu. Zelení dokonce v sobotu po jednání republikové rady přišli s návrhem, aby bylo uspořádáno o přijetí Lisabonské smlouvy všeobecné lidové referendum ve všech státech EU, zřejmě v naději, že se podaří po nové "reklamní" agitaci po sečtení hlasů ze všech států získat kýženou většinu pro přijetí smlouvy. Jasně se tak ukazuje, kdo má zájem na vzniku nové třetí říše v Evropě: socialisti, rudí zelení. Jen komunisté se zatím jasně nevyjádřili. Jednou jsou proti Velké Evropě, podruhé zase pořadují všelidové evropské referendum. Zatím ještě nepochopili, že by se měli postavit do jedné řady se socialisty všeho druhu, protože vytvoření impéria zvaného Velká Evropa je splněním snu nejen Hitlera, ale také Stalina a jeho pohrobků. Oba dva tito zeměvládci se přece shodně zaklínali socialismem, sociální rovností a usilovali o nadvládu nad světem. Tehdy před osmdesáti lety se naštěstí pro Evropu i celý svět nedokázali díky šíleným ambicím Hitlera dohodnout. Dnes se Německo tváří pokorně, plně respektuje Francii a společně se tyto dva lídři EU snaží nenápadně pomocí peněz e legislativy ovládnout nejen západní a střední Evropu, ale i její východní část včetně Bulharska, Rumunska, Slovinska, Pobaltských států. Na řadě je Ukrajina i Bělorusko. Británie a Irsko pak stojí stranou za vodami kanálu a snaží se z EU získat jen výhody, ale nedat přitom na oltář jednoty svoji ostrovní nezávislost například tím, že nevstoupili do tzv.schengenského prostoru.

Alex Jones - Endgame, 2:19:29, české titulky
Na severoamerickém kontinentě se snaží o podobný kontinentální superstát již delší dobu Spojené státy. Cílem je vytvoření Severoamerické unie spojením USA, Kanady a Mexika. Konečně padnou hranice z Washingtonu na Aljašku a z Mexika budou moci volně proudit levné pracovní otrocké síly. Dokončí se tak to, co bylo započato v americké občanské válce Severu proti Jihu. Základy už byly položeny: Severoamerická měnová unie a NAFTA (North American Free Trade Agreement).
O těchto světovládných plánech se každý rok hovoří na setkání samozvanců ve spolku nazvaném Bilderberg. Více o bilderbergském spolku světové elity vedeném americkými finančními magnáty najdete v Britských listech v zajímavém článku Bilderbergská skupina: kdo ve skutečnosti vládne světu a samozřejmě hledáním prostřednictvím Google. A nevynechte ani rozsáhlé odkazy na www.bilderberg.org a obsáhlé video o Bilderbergské skupině: Alex Jones - Endgame s českými titulky.

Zarážející je jedna věc: v naší občanské společnosti máme spoustu všelijakých aktivistů, kteří bojují kde s čím a kde s kým: proti radaru, proti reformám, proti nízkým platům, proti poplatkům ve zdravotnictví, proti atomové energii, proti automobilům, proti národní knihovně, proti větrným elektrárnám - prostě proti kdejaké prkotině a to vždy s velkou vášnivostí a často i nasazováním vlastních životů. Poněkud zvláštní ale je, že nikdo z těchto často profesionálních "bojovníků" nebojuje proti evropskému socialistickému superstátu, proti prezidentovi EU, proti jednotné zahraniční politice EU, proti ztrátě státní a národní suverenity naší republiky. A co většina obyvatel? Hlavními zájmy jsou sobotní nákupy, koupě nového modelu auta na leasing či dovolená u moře na půjčku. To jsou ti praví občané Velké Evropy, kteří jsou vhodnými nájemnými otroky ve firmách, poslušnými úředníky ve státním a obecním aparátu, v policii nebo v armádě. Prostě noví Evropané, kteří se neptají co bude zítra, kteří nechodí k volbám, protože to je nuda a o politiku se nezajímají. Důležitější je pro ně fotbal a hokej. Pokud jdou někteří z nich k volbám, hlasují pro toho, kdo jim něco nevídaného slibuje. Cokoliv, co zvýší jejich osobní blahobyt. Jenže na nějaké zvyšování blahobytu budeme muset zapomenout. Inflace roste, rostou ceny energií, všeho. Podle arabských šejků prý je nafty dost, ceny zvyšují spekulanti. Ale Brusel ani národní vlády proti drahotě nezasáhnou. Nemohou, protože by je obchodníci dali okamžitě k mezinárodnímu soudu pro poškozování investic. Faktická moc místních politiků se totiž zcvrkla již dávno na pouhé rozdělování daní, o které okrádají své občany.

Interní odkazy z Ahaswebových novin o Bilderbergu a Lisabonské smlouvě: Ministr obrany USA vydělává na ptačí chřipce, Je snad levičák Kavan tajným komunistou?, Žantovský a Bilderbergská skupina, Lisabonská smlouva.
16.6.2008 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.