Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 478 - 1.1.2011 - 31.1.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Nečas: Minidůchody pro živnostníky.

Pro živnostníky by bylo možné zavést zvláštní samostatný důchodový systém. Zmínil se o tom včera premiér v pořadu "hlavního ředitele politiků", pana Moravce. Nečas nebo některý z jeho poradců projevili schopnost tvůrčího myšlení a když hledali peníze pro podporu důchodového systému...
>>> [celý text článku.] 31.1.2011 10:40

Sebevražedné nápady oudů z partaje Věci veřejné.

Nováček mezi partajemi, Věci veřejné, přicházejí s neotřelou myšlenkou, jak vyřešit nedostatek peněz na úklid zasněžených chodníků. Jeden z jejich geniálních odborníků David Kádner, poslanec VV má nápady vskutku nevídané.
>>> [celý text článku.] 27.1.2011 11:40

Pozdější odeslání mailu v Thunderbirdu i jinak.

Pro Thunderbird existuje rozšíření Send Later 3, díky kterému můžete zařídit, aby se určitý mail odeslal později nebo v určený den a hodinu. Jsou ale i jiné možnosti.
>>> [celý text článku.] 27.1.2011 11:40

Zlato, zlato, zlato!

Bohumil Studýnka v článku "Zlato za cenu zlata" varuje před investováním do zlata v současné době. Tvrdí, že dnešní cena 1400 dolarů za trojskou unci je přemrštěná a neradí proto kupovat. Podle něj bude po roce 2012 zlato levnější, prý se dostane až pod hranici 1000 USD za unci.
>>> [celý text článku.] 26.1.2011 11:00

Je skutečně Thunderbird nejlepší?

Jako pamětník počátků počítačů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku i na Slovensku jsem byl po jistých potížích s památečním vydáním poštovního klienta Outlook 97 přinucen vyhledat nějakou slušnou náhradu, která by navíc byla zdarma.
>>> [celý text článku.] 25.1.2011 09:30

Nová budoucnost pro ČSA?

Končí spojení s britským Londýnem a Manchesterem, od konce října také nebudou létat linky do Kolína nad Rýnem a Mnichova. Aerolinky stopnou také lety do Brna a osekají i spoje do Ostravy. Končí dva lety denně do Mnichova a jeden pár letů do Kolína nad Rýnem. Rušení souvisí i s plánovanou redukcí počtu letadel...
>>> [celý text článku.] 24.1.2011 11:15

Nepamatujete si také PIN?

Pouhé tři měsíce v čele České filharmonie stačily Václavu Kasíkovi k tomu, aby svému zaměstnavateli způsobil škodu 192 tisíc korun. Někdo mu totiž ukradl služební platební kartu filharmonie a vybral z ní všechny peníze. Podle Kasíka mu zloději vykradli auto, ve kterém našli sako, kde byla karta a bohužel také PIN.
>>> [celý text článku.] 21.1.2011 12:15

Autosock není pro socky!

Autosock je totiž lehce převratný vynález, který nahrazuje sněhové řetězy. Když si jej koupíte, budou si myslet všichni okolo vašeho auta, že jste trochu na hlavu, když jste si koupili tyhle dva kožíšky na vaše pneumatiky, aby jim snad nebylo zima. Podle tvrzení výrobce a prodejců je to velice šetrný návlek na pneu, který je pro vaše pneumatiky šetrnější než řetězy. Návlek je vyroben z nově vyvinuté textilní tkaniny, proto se nemusíte bát poničení svých pneumatik.
>>> [celý text článku.] 20.1.2011 11:30

Kde budete nabíjet svůj elektromobil?

Řada provozovatelů čerpacích stanic v Česku se v poslední době začíná intenzivně zajímat o stojany s třífázovou zásuvkou 32A 400V a běžnou zásuvkou 16A 230V s možností osadit takový stojan v blízké budoucnosti speciální zásuvkou pro rychlé dobíjení podle připravované evropské normy IEC 62196-2.
>>> [celý text článku.] 19.1.2011 12:10

Letem německým a českým dioxinovým světem.

Přeji vám k dnešnímu obědu dobrou chuť, pokud ovšem máte jistotu, že to co jíte je bezpečné. A protože vám to nikdo není schopen zaručit, při jídle myslete raději na něco jiného, například na očekávané "sjednocení sazby DPH", neboli na zdražení potravin. Musíme přece tak nějak všichni udělat něco pro snížení našeho společného státního dluhu.
>>> [celý text článku.] 18.1.2011 11:10

Tomáš Chalupa v nové chalupě.

Právě před chvílí byl do funkce ministra životního prostředí jmenován prezidentem Klausem s veškerou hradní pompou Tomáš Chalupa, aby byl vzápětí ještě dnes uveden předsedou vlády do své nové kanceláře. Je už desátým ministrem na tomto horkém křesle. Tento "malý muž" z ODS má ve vrcholové politice nepochybně velké cíle, vždyť začínal v roce 1997 jako tiskový mluvčí premiéra Václava Klause v období před "sarajevským atentátem". Pak působil v lokální pražské politice, naposledy jako starosta Prahy 6.
>>> [celý text článku.] 17.1.2011 12:00

Výstava Amedeo Modigliani: málo obrazů.

Přiznám se, že jsem podlehl touze spatřit na vlastní bulvy dílo tohoto světoznámého malíře a sochaře a utratil celých 120 korun za snížené vstupné do dvou výstavních sálů pražského Obecního domu. Neměl jsem to dělat.
>>> [celý text článku.] 14.1.2011 12:10

Kde není dobré kupovat PHM.

Česká obchodní inspekce (ČOI) odebrala v loňském roce celkem 1866 vzorků pohonných hmot a hrubé porušení jakosti zjistila u 2,1 procenta z nich (148 vzorků). ČOI uložila 49 pokut v celkové výši téměř 8,3 milionu korun. Nejvíce pokut v celkové výši 4,35 milionu korun udělila při devíti kontrolách ČOI společnosti Falko II. Czech s.r.o.
>>> [celý text článku.] 13.1.2011 11:30

Zítra je taky den.

Rádi odkládáte nepříjemnou práci na jindy? Pak můžete trpět podle Laylovy škály prokrastinace vážnou chorobou. Na stránkách adiktologické poradny jsem si ze zvědavosti udělal test a zde je můj výsledek:
>>> [celý text článku.] 12.1.2011 12:35

Zemřel Jiří Dienstbier, komunista a disident.

Přiznám se, že mě jeho smrt trochu zaskočila: byl jen o tři roky starší než já a tak mě jeho konec životní dráhy připoměl, že ta smrtka už začíná sekat kosou nebezpečně blízko. Jak jsem naznačil už v titulku, Dienstbier byl typickým reprezentantem "osvícených" komunistů, kteří se domnívali, že je možné totalitní systém bez převratu zázračně proměnit v "zemský ráj to napohled".
>>> [celý text článku.] 11.1.2011 11:45

Kartuše a oprava pákové baterie.

Podle slibu našeho milého premiéra Nečase se dnes kolem poledne od něj dozvíme jméno nového ministra lesů vod a strání. Česká televize o tom už vysílá dramatické zprávy od samého rána a všichni ochránci přírody a lidských práv jsou nadmíru vzrušeni, jak to bude s ochranou přírody a granty na jejich činnost.
>>> [celý text článku.] 10.1.2011 11:25

Bezdomovci jsou v dobrých rukou vědců a EK.

Základem perfektní práce státního aparátu jsou dokonale zpracované pracovní postupy, analýzy stavu společnosti a určení problémových oblastí, kterými je třeba se zabývat. Proto mě navýsost potěšilo, když jsem čirou náhodou narazil na dokonale vědecky zpracovaný materiál nazvaný neskromně Evropská typologie bezdomovství a vyloučení z bydlení v prostředí ČR...
>>> [celý text článku.] 7.1.2011 12:10

Vypalte si vaše videa na DVD.

Server giveawayoftheday.com dnes nabízí plnou verzi Daniusoft DVD Creator 1.5.0 zdarma. Ušetříte tak dvacet dolarů a získáte program, který vám umožní vyrobit z vašich videí DVD.
>>> [celý text článku.] 6.1.2011 11:10

Nekupujte dioxinové vepřové a vejce z Německa.

Více než tisíc farmářů v Dolním Sasku a Severním Porýní-Vestfálsku muselo zastavit prodej masa a vajec poté, co se v používaném krmivu od firmy Harles a Jentzsch pro zvířata objevily dioxiny.
>>> [celý text článku.] 5.1.2011 11:50

Nejezte "hliníkové" nudle z Číny a z Vietnamu!

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej Rychlopřípravných nudlí (hmotnost 500g, DMT 30. 9. 2012) původem z Číny a Skleněných nudlí (hmotnost 250g, DMT 31. 12. 2012) taktéž původem z Číny. Nudle obsahují vyšší množství hliníku...
>>> [celý text článku.] 4.1.2011 10:50

Vyzkoušejte si Google Chrome OS.

Firma Google se v rámci svého mnohaletého tažení začínajícího úředně založením Google Inc 4.září 1998 v garáži v Menlo Parku v Kalifornii rozhodla zaútočit i na sektor operačních systémů. Její nový velmi speciální operační systém pro notebooky, založený na Linuxu a především na prohlížeči Google Chrome, je právě ve fázi závěrečného testování...
>>> [celý text článku.] 3.1.2011 10:30