Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 477 - 1.12.2010 - 30.12.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Bílek si podal žádost.

Po týdnech nejistoty, kdo bude policejním prezidentem, potvrdil neznámý, leč údajně spolehlivý zdroj z vedení ministerstva vnitra, že se o post šéfa policie oficiálně přihlásil dosavadní náměstek Ivan Bílek...
>>> [celý text článku.] 30.12.2010 12:10

Vyrovná se eM Client Outlooku?

Možná jste přešli na nová Windows 7 a k tomu si opatřili relativně levný MS Office 2010 pro studenty a domácnosti. Bohužel jste brzy zjistili, že je tato verze Office tak levná proto, že v ní chybí řada programů a také mailový klient Office 2010.
>>> [celý text článku.] 29.12.2010 15:40

Děkujeme a odejděte, milí lékaři!

Podle výzvy (nová forma politického boje) Děkujeme, odcházíme jsou už 21 let čeští lékaři ignorováni a na okraji zájmu. Personální devastace nemocnic pokračuje. Mladí lékaři odchází do ciziny. Podle Martina Engela, předsedy LOK-SČL, "původním cílem výzvy Děkujeme, odcházíme, bylo přinutit všechna odpovědná místa k jednání." Je tedy zřejmé, že ve skutečnosti nebyl a ani být nemohl cílem "výzvy" hromadný exodus lékařů do "ráje lékařů" kamsi směrem na západ. Jenže očekávaná reakce vlády a zejména ministerstva zdravotnictví se nekonala, vláda ani ministr na zadek nepadli, nesáhli do peněz daňových poplatníků a nepřidali lékařům peníze k Vánocům.
>>> [celý text článku.] 28.12.2010 11:20

Dárek k Vánocům od Pirátské strany.

Pirátská strana (PS) spustila toto úterý internetovou stránku PirateLeaks pro bezpečné a anonymní předání utajovaných a cenzurovaných materiálů, aby pomohla otevřenosti a bojovala proti síti politické korupce a organizovanému zločinu v České republice.
>>> [celý text článku.] 23.12.2010 11:30

Dejme do kanceláří úředníků webkamery.

Nebylo to včera v noci žádné velké vítězství pravicové koalice. Představitelé partaje Věci Veřejné celý týden strašili, že možná vládu nepodpoří, avšak po dýchánku "devítky" šéfů stran koalice u prezidenta Klause stáhli ocásek mezi nohy a "jako jeden muž" hlasovali poslanci i poslankyně VV proti návrhu socanů svrhnout vládu.
>>> [celý text článku.] 22.12.2010 11:30

Letem internetovým světem: multikulti a rasismus.

Frank Ellis: Multikulturalismus a marxismus, "Rasista" Tintin opět na mušce budovatelů světlých zítřků, Frank Ellis: Multikulturalismus a totalitarismus. Občasná rubrika "Letem internetovým světem" obsahuje odkazy na zajímavé články publikované na internetu.
>>> [celý text článku.] 21.12.2010 09:30

Proč chtěl Michálek, aby se zapojila BIS?

Zde je moje zcela nesmyslná konspirativní teorie o mezinárodním spiknutí proti České republice. Všimněte si jedné pozoruhodné věci: aféru o tom, jak se chystala krádež peněz ze zeleného fondu rozpoutal deník MfDNES nedlouho poté, co Merkelová žádala neúspěšně Nečase, aby se Česko připojilo k měnové unii a přijalo Euro.
>>> [celý text článku.] 20.12.2010 11:20

Může za to Kubera.

Majitelé nemovitostí jsou spokojeni, protože na nadávání občanů potácejících se na chodnících před jejich domy mohou s klidem odpovědět "Obraťte se na Kuberu." Ten svojí právní iniciativou rozdělil národ na majitele domů a zahrad a ty ostatní.
>>> [celý text článku.] 17.12.2010 11:00

Michálkova odveta a záhadný pan Langer.

Přiznám se, že se v právě probíhajícím nejnovějším politickém skandálu kolem ministra životního prostředí Drobila příliš neorientuji. Proč ředitel Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Libor Michálek začal pořizovat nahrávky rozhovorů s některými lidmi? Bylo nahrávání jeho iniciativou nebo se k němu rozhodl až po dohodě o jejich budoucím zveřejnění s vedením deníku MFDnes?
>>> [celý text článku.] 16.12.2010 11:15

Pražští bezdomovci mohou dále v klidu mrznout.

Nemusejí se totiž obávat, že by pro ně jezdil po Praze mikrobus a svážel je do tepla tábora vybudovaného na okraji města. Nově zvolení radní upraví "akční plán" pomoci bezdomovcům, který vypracovali jejich předchůdci vedení bývalým radním Jiřím Janečkem a pasáž o vybudování bezdomoveckého útulku vypustí.
>>> [celý text článku.] 15.12.2010 11:15

Hřejivé žárovky pana Ponzy proti EU.

Zakázané klasické žárovky si můžete objednat nejen v Německu, ale také v Česku.
>>> [celý text článku.] 14.12.2010 10:30

Dojezdil jsem, FIAT stávkuje.

Dnes to vezmu trochu zkrátka, čeká mě doprava mého "zlatého" dvanáct let starého zcela nepojízdného Fiatu Brava buď do opravny nebo na šrotiště k ekologické likvidaci.
>>> [celý text článku.] 13.12.2010 09:15

Stále ty trapné chodníky.

Když sledujete alespoň trochu noviny a televizi tak vidíte, že každou zimu je hlavní zprávou dne diskuze o tom, proč se neuklízejí silnice, parkoviště u supermarketů, placená parkoviště a hlavně chodníky.
>>> [celý text článku.] 10.12.2010 11:30

Vyrobte si CD-ROM "na stole".

CD-RECORDABLE nyní rychlejší a za rozumné ceny. Technologie CD-RECORDABLE se pomalu stává "běžnou" součástí počítačového světa. Od konce osmdesátých let, kdy mechanika pro jednorázový zápis na CD stála přes 30 000 dolarů, spadly ceny mechaniky (Philips CDD-521) včetně software v loňském roce pod 300.000 Kč.
>>> [celý text článku.] 9.12.2010 12:00

Google slibuje příští rok operační systém zdarma.

Google Chrome OS bude rychlý open source operační systém s maximálně zjednodušenou architekturou postavený na Linuxu. Výhodou bude super rychlý start - podle vývojářů Google jen asi deset sekund - a jednoduché ovládání a minimální požadavky na počítač.
>>> [celý text článku.] 8.12.2010 14:20

Cenzuruje vám váš poskytovatel internet?

Podle blok.hrach.eu někteří poskytovatelé připojení k internetu internet cenzurují a některé stránky či celé servery blokují, takže se vám nezobrazí.
>>> [celý text článku.] 7.12.2010 12:10

Cesta z krize: zvyšte platy státních zaměstnanců!

V Londýně demonstranti protestovali proti miliardáři Philipu Greenovi, majiteli obchodního řetězce Topshop a skandovali mimo jiné i "Philipe Greene, plaťte daně! (Philip Green pay your tax!)" Green, který je poradcem britského premiéra Camerona pro vládní škrty, se stal terčem útoků demonstrantů a občanských aktivistů z jednoduchého důvodu: jeho manželka, která je skutečným vlastníkem koncernu Arcadia, do kterého patří i Topshop, žije v daňovém ráji v Monaku a proto firma Topshop neplatí v Británii žádné daně.
>>> [celý text článku.] 6.12.2010 11:10

Co jiného má v zimě padat, než sníh.

Je to ale vždy překvapující, když se najednou začne dít to, co se v zimě patří. Letos přitom sníh přišel docela pozdě, Martin žádný nepřivezl a tak to začínalo vypadat, že Klaus přece jen nemá pravdu. Dnes je ale všechno jinak, sníh a nevídaný mráz kolem dvaceti pod nulou.
>>> [celý text článku.] 3.12.2010 11:30

Vánoční dárek od Microsoftu.

Česká pobočka Microsoftu uvedla vánoční nabídku balíku Office 2010. Tato akční nabídka platí jen do 10. prosince letošního roku a vztahuje se na verzi určenou pro studenty a domácnosti.
>>> [celý text článku.] 2.12.2010 13:30

Zuřivý protest proti pražské koalici ODS+ČSSD.

V Praze na magistrátě bylo včera veselo. Voliči TOP 09 a další fandové této nové strany v čele s Václavem Havlem spolu s některými zklamanými voliči ODS a ČSSD v počtu 300 osob atakovali zasedací sál pražského magistrátu do té míry, že tím bránili prvnímu zasedání zastupitelů.
>>> [celý text článku.] 1.12.2010 11:30