Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 476 - 1.11.2010 - 30.11.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Pomohou nám nanomateriály nebo nás zabijí?

V pražském Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského bylo otevřeno nové Centrum pro inovace v oboru nanomateriálů a nanotechnologií. Na jeho budování se s přispěním dotace 31,2 milionů Kč ze strukturálních fondů EU usilovně pracovalo po dva roky a na jeho vývoji se podílela celá řada partnerů...
>>> [celý text článku.] 30.11.2010 13:30

Co pro nás udělalo Irsko?

Možná si při poslechu zpráv o tom, že i my budeme ručit Irsku částkou 6,7 miliardy korun za jeho půjčky od MMF a EU říkáte, co je nám proboha do Irska?
>>> [celý text článku.] 29.11.2010 10:30

Heslem dneška je NENAKUPOVAT!

Vadí vám jen nečinně přihlížet ničení životního prostředí? Máte chuť ve svém volném čase dělat něco smysluplného? Jste znechuceni arogancí mocných přehlížejících zájmy lidí i přírody? Nestačí vám jen si stěžovat, ale rádi by jste aktivně zapojili do akcí na ochranu lidských práv, práv zvířat či životního prostředí?
>>> [celý text článku.] 25.11.2010 11:35

Už víte, o kolik bude dražší elektřina?

Možná ne o tolik, na kolik to zprvu vypadalo. Budovatelé fotovoltaických elektráren nejsou nadšeni nejnovějšími nápady české vlády. Poslaneckou sněmovnou už prošel dodatkový zákon, který zavádí srážkovou daň (odvod) ve výši 26 (28 pro zelený bonus) procent za výrobu elektřiny ze slunce.
>>> [celý text článku.] 25.11.2010 11:35

Jsem úchyl: mám platný řidičák i opencard.

Téměř půl milionu lidí má stále ještě neplatný řidičský průkaz vydaný mezi roky 1994 až 2000. Tito zcela normální občané si podle starodávného českého zvyku nechali výměnu řidičského průkazu na poslední chvíli.
>>> [celý text článku.] 24.11.2010 11:45

Ještě nemáte vánoční stromek?

Vánoce jsou za dveřmi a na internetu se už rozjel byznys s umělými i přírodními řezanými vánočními stromky. Mám pro vás ale lepší radu: kupte si stromek v květináči a po vánocích jej na jaře zasaďte na zahradě nebo ještě lépe někde v lese.
>>> [celý text článku.] 23.11.2010 10:45

Rompuy varuje: v Evropě by mohlo dojít k válce.

Ve svém berlínském projevu u příležitost 21.výročí pádu berlínské zdi, který vypadal jako směs výzev k jednotě a zahalených hrozeb, předseda Evropské rady alias prezident Herman Van Rompuy varoval před euroskepticismem a veřejnou kritikou Evropské unie, která prý vzrůstá ve všech členských zemích...
>>> [celý text článku.] 22.11.2010 10:45

Co se vlastně děje v Irsku?

Irsko už není tím obdivovaným evropským tygrem. Francouzští a němečtí politici a státní úředníci se snaží tlačit Irsko do zvýšení nízké daňové sazby výměnou za finanční balíček pro záchranu situace zejména v bankách.
>>> [celý text článku.] 19.11.2010 11:45

Kníže na Hrad!

Ve víru emocí při ustanovování koalic na radnicích po celé zemi poněkud zapadla zpráva o tom, že náš lidem milovaný kníže Schwarzenberg (Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von und zu Schwarzenberg) se bude možná ucházet o post nejvyšší, tedy o místo na Pražském hradě.
>>> [celý text článku.] 18.11.2010 12:45

Praha předvádí, jak na to.

Opotřebovaný Bém byl odstaven a vše pokračuje podle starých zvyklostí. ODS a ČSSD se i v dalším volebním období drží vyzkoušené metody, jak ovládat Prahu systémem "jedné strany" vytvořeným z pravolevé koalice.
>>> [celý text článku.] 17.11.2010 12:35

Konec papírových kuponů v pražské dopravě.

V sobotu 13. listopadu 2010 skončil definitivně prodej předplatných papírových časových jízdenek (kuponů) pro tarifní kategorie "Dospělý", "Senior 60–70 let" a "Občan v hmotné nouzi" s volitelným začátkem doby platnosti. Platné papírové předplatní časové jízdenky je možné využívat až do skončení jejich platnosti.
>>> [celý text článku.] 16.11.2010 11:15

Drive-in supermarkety v Německu.

V Německu již fungují první drive-in supermarkety. Není to tak, že byste se ve svém voze projížděli mezi regály zboží. Sice si tam podobně jako v restauracích rychlého občerstvení přijedete, během krátké chvilky dostane své zboží a může zase odjet. Vše to prý nezabere více než pět minut. Svůj nákup si ale musíte předem objednat přes internet.
>>> [celý text článku.] 15.11.2010 09:20

Rakousko: Jak umravnit mladou generaci.

Zavést povinnou vojenská služba nejen pro muže (dosud je v trvání 6 měsíců), ale i pro ženy chce rakouský Kameradschaftsbund (ÖKB), organizace sdružující rakouské válečné veterány a další zájemce o armádu mající 250.000 členů.
>>> [celý text článku.] 12.11.2010 11:10

Je to dobře, že Facebook porušuje soukromí.

Občanské sdružení Iuridicum Remedium vyhlásilo "Velké bratry" roku 2010. Tuto anticenu soutěže pro narušitele soukromí zvanou Big Brother Awards získala kromě Ministerstva vnitra ČR a Policie ČR i komunitní síť Facebook. Obdržela tak titul "Největší firemní slídil" se zdůvodněním, že "technickým nastavením i klamavou taktikou tlačí uživatele, aby k soukromým údajům ze svých profilů umožnili přístup komukoli".
>>> [celý text článku.] 11.11.2010 11:11

Jaké jsou rozdíly mezi mozkem ženy a muže?

Manažer Pierce J. Howard tvrdí, že muž má zpravidla lepší matematické schopnosti, celkem snadno zvládá prostorové úlohy, jde mu dobře hra v šachy, čtení map, plánů a jeho paměť je spíše sluchová. Žena má prý lepší verbální schopnosti, jde jí lépe gramatika, dobře si pamatuje slovíčka a v učení jazyků je lepší než muž...
>>> [celý text článku.] 10.11.2010 10:30

Kdo koupil zlato, bohatne.

Cena zlata během včerejška překročila 1400 dolarů (24 720 Kč) za unci a vytvořila tak nový rekord. Za růstem ceny všech drahých kovů jsou obavy z inflace, kterou mohou vyvolat kroky americké centrální banky (Fed). V minulém týdnu Fed na svém měnovém zasedání rozhodl podpořit růst americké ekonomiky novým kolem kvantitativního uvolňování v objemu 600 miliard dolarů (10,4 bilionu korun). Co to znamená?
>>> [celý text článku.] 9.11.2010 11:30

Jakub Patočka proti vládě.

Ve svém tvrdě protivládním článku "Jak zastavit vládu?" agituje bývalý zelený aktivista Jakub Patočka pro vstup komunistů do příští levicové vlády...
>>> [celý text článku.] 8.11.2010 09:50

Špatní učitelé a líní žáci?

Jistou částí národa, tedy učitelstvem, žactvem neboli studenstvem a příslušnými rodiči otřásá blížící se jednotná státní maturita. Zábavná předehra věnovaná ověřování celého aparátu i připravenosti všech účastníků včetně budoucích maturantů přinesla reálný obraz vzdělanosti našich milých studentů. S ohledem na chabý výsledek - třetina zkoušených propadla - se vyrojily názory, že to byla příliš tvrdá zkouška zkoušky dospělosti a že se s tím musí něco udělat.
>>> [celý text článku.] 5.11.2010 13:00

Neradostné Obamovy vyhlídky.

Tento mulat, vizionář a Čechoameričan právě před dvěma roky oslnil Ameriku heslem "Yes, we Can" neboli "My to dokážeme". Působil tehdy jako nadpozemská bytost, která dokáže změnit k lepšímu Ameriku a jako "nejmocnější muž světa" snad i celou planetu. Galaxii si nechá na potom.
>>> [celý text článku.] 4.11.2010 11:00

Sladké dřímání knížete Schwarzenberga.

Včera bylo v poslanecké sněmovně rušno. Vládní koaliční vlak jel tvrdě bez ohledu na zoufalé výkřiky ČSSD za svým cílem: odhlasovat "škrtací" zákony, které mají státní pokladně během příštího roku ušetřit desítky miliard korun. Na mimořádné schůzi, která skončila až hodinu před půlnocí nakonec návrhy prošly jen díky hlasům koaličních poslanců.
>>> [celý text článku.] 3.11.2010 11:00

Vtipem proti zákazu žárovek.

Přechytračit Evropskou unii dokázal německý podnikatel Rudolf Hannot. Jednoho dne, když seděl se svým švagrem u kávy, dostal geniální nápad, jak se vzepřít nařízení Evropské komise (ES) č.244/2009 zakazujícímu výrobu a používání klasických žárovek ve jménu záchrany světa.
>>> [celý text článku.] 1.11.2010 09:00