Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 475 - 1.10.2010 - 29.10.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Gilbert Keith CHESTERTON: Létající hospoda.

Český rozhlas nedávno odvysílal dvanáctidílný fantastický satirický román Létající hospoda (The Flying Inn), který napsal anglický spisovatel Gilbert Keith CHESTERTON a který v Anglii poprvé vyšla v roce 1914. Protože zvukový záznam v naprosto zmateném archivu rozhlasu již nenajdete (je k dispozici údajně jen sedm dní po odvysílání), zkuste si všech dvanáct dílů stáhnout ilegálně...
>>> [celý text článku.] 29.10.2010 10:00

Ztratil Obama kontrolu nad 50 raketami Minuteman III?

Personál letecké Warrenovy základny ve Wyomingu ztratil v sobotu na 45 minut pravděpodobně kvůli výpadku proudu kontrolu nad padesáti mezikontinentálními jadernými střelami. Selhání řídících počítačů vedlo k přerušení místní komunikace s raketami Minuteman III.
>>> [celý text článku.] 27.10.2010 11:00

Tak máme zase po volbách.

Nastává jakési meziobdobí klidu, i když jen na dva roky. Náš "lidově demokratický" režim nám bohatě dovoluje se účastnit řízení věcí veřejných prostřednictvím hlasování, kterému se říká volby. Možnosti oné volby jsou ale značně omezené: jak velí jakási nesmyslná demokratická praxe, volíme podle nálady jednou nalevo, když nás ti leví zklamou a nesplní svoje sliby o socialistickém sladkém životě, volíme zase napravo v naději, že tahle cesta bude snad lepší.
>>> [celý text článku.] 26.10.2010 11:20

Zaručený stav tachometru?

Chystáte se koupit ojeté auto? Pak vezměte do úvahy fakt, že podle údajů firmy Cebia nemá každý čtvrtý automobil z více než čtyř milionů vozů na českých silnicích na svém tachometru skutečný stav kilometrů. Podíl těchto aut přitom stále roste.
>>> [celý text článku.] 25.10.2010 09:50

Unie v boji proti bylinkám?

Možná, že vám také dorazil mail rozesílaný na všechny strany s informacemi o tom, jak se v EU spikli výrobci léků s evropskými politiky proti dovozcům, distributorům a prodejcům léčivých bylin a léků z nich připravovaných. Mail obsahuje dramatické konstatování, že "Velké farmafirmy téměř dosáhli(!) cílové pásky své desítky let trvající války ve snaze zlikvidovat konkurenci."
>>> [celý text článku.] 22.10.2010 09:50

Zelení obracejí?

"Hnutí DUHA, stejně jako řada dalších ekologických organizací, se domnívá, že by stát měl přinejmenším prozatím přestat s podporou motorových agropaliv pro automobily," řekl Deníku Referendum Petr Machálek, ředitel Duhy. "To se týká i povinného přimíchávání do benzínu a nafty. Je to plýtvání biomasou, zejména pokud se získaný MEŘO vyváží.
>>> [celý text článku.] 21.10.2010 10:30

Letem internetovým světem.

Univerzitní vzdělání v Anglii je dnes podvod, Jan Čulík, Britské listy....Boháčem snadno a rychle, aneb investiční kurz pro budoucí důchodce, Zdeněk Maštalíř, Britské listy....Předseda Svobodných Petr Mach odpovídá na otázky voličů .... Bruselskou kasu by místo členských států mohla plnit unijní DPH.
>>> [celý text článku.] 20.10.2010 10:30

Merkelová: snaha o multikulturní společnost selhala.

Po projevu Angely Merkelové na setkání s mladými členy své Křesťansko demokratické unie (CD) to vypadá, že se Německo vzdává boje o multikulturní společnost a Merkelová sama se zařadila mezi xenofoby hned vedle Sarkozyho. Podle kancléřky všechny snahy o multikulturní soužití "totálně selhaly".
>>> [celý text článku.] 19.10.2010 11:35

Hlavním tématem voleb byla korupce.

Téměř každý kandidát se nezapoměl zmínit o tom, jak on bude bojovat s korupcí. Jistě tím nemyslel svůj vnitřní boj, on přece žádné úplatky nikdy nepřijmul. Bude se prostě snažit zabránit tomu, aby je nebrali ti ostatní a když už podlehnou, postará se o to, aby se dostali před soud. Možná.
>>> [celý text článku.] 18.10.2010 11:25

Geniální nápad ministra Bárty.

Ministr dopravy Vít Bárta má prý v plánu podpořit přesun nákladní dopravy ze silnic na železnici mimo jiné snížením poplatku za použití kolejí a zvýšením a rozšířením mýta na silnicích. Snížení poplatku za využití kolejí by mělo vstoupit v platnost co nejdříve, nejpozději začátkem roku 2012.
>>> [celý text článku.] 15.10.2010 10:25

V Londýně navštivte Tate Gallery.

Pokud byste snad měli cestu do Londýna, nezapomeňte navštívit Tate Modern Gallery. Je tam právě teď docela rozsáhlá výstava děl mého oblíbeného malíře Gauguina.
>>> [celý text článku.] 14.10.2010 10:15

Antivir od Microsoftu zdarma i pro malé firmy.

Podle informace MS je nyní program Microsoft Security Essentials k dispozici zdarma i pro menší podniky s maximálně deseti počítači.
>>> [celý text článku.] 13.10.2010 09:45

A kde tankujete vy?

Na webu občanského sdružení Acta non Verba o.p.s. se objevil seznam těch českých prodejců pohonných hmot, kteří v roce 2009 neprošli kontrolou kvality. Soupis získalo sdružení lstí od České obchodní inspekce (ČOI), která ho oficiální cestou odmítá poskytnout.
>>> [celý text článku.] 12.10.2010 08:40

Jaká bude letošní zima?

Jak vidíte z mojí ranní fotografie, zima se neodvratně blíží. Podle některých odborníků na počasí prý bude v důsledku oslabení Golfského proudu krutá. Polští klimatologové ve své předpovědi vycházejí z práce italského fyzika Gianluigiho Zangariho který tvrdí, že kvůli nedávné ropné katastrofě v Mexickém zálivu se změnil směr jednoho ze tří proudů, které tvoří teplý Golfský proud, a ten tak výrazně zeslábl.
>>> [celý text článku.] 11.10.2010 10:50

Obamamánie: hon na teroristy.

Podle anglického Guardian Obama svým zveličeným varováním před teroristickými útoky sledoval především svůj politický zisk v nastávajících amerických volbách do kongresu. Zneužil tak podle pakistánského diplomata Hasana blízkého pakistánskému prezidentovi své spojence pro své osobní politické cíle.
>>> [celý text článku.] 8.10.2010 11:30

Jak zprivatizovat české lesy.

ČEZká vláda plánuje přeměnit během příštího roku státní podnik Lesy České republiky na akciovou společnost. Jedním z důvodů je část nerozděleného zisku firmy ve výši kolem sedmi miliard, který by pak mohla vláda použít na nejasný cíl zvaný "financování důchodové reformy".
>>> [celý text článku.] 7.10.2010 11:00

Čekání na atentát.

Poté, co vláda spustila mimořádná opatření proti možným teroristickým útokům v Evropě, začíná vzrůstat nervozita jak mezi obyvateli, tak i v řadách policistů. V objektu nádraží Opava-východ našli pozorní zaměstnanci včera v 18.40 podezřelý kufr a tak na místo okamžitě zamířila policie, která ihned evakuovala celé maličké nádraží.
>>> [celý text článku.] 6.10.2010 10:00

Idiotský nápad nebo teroristický test?

Včera večer, tedy právě v den, kdy USA varovaly před možným teroristickým útokem v Evropě a ve všech státech EU se rozjela rozsáhlá opatření proti očekávaným teroristickým útokům, v Praze pobíhali policejní pyrotechnici po ulicích Malé strany a se všemi bezpečnostními opatřeními sbírali z lamp veřejného osvětlení stříbrnou páskou přilepené krabičky s blikajícími diodami.
>>> [celý text článku.] 4.10.2010 10:00

Budete kupovat nový monitor?

Váš starý monitor dosloužil? Pořiďte si nový a budete mít současně i televizi pro příjem terestriální digitální televize v HD kvalitě. Nerad dělám na těchto stránkách reklamu nějaké firmě, zvláště když z toho nemám nějaký profit. Jsem ale takový dobroděj, že vám poradím z vlastní zkušenosti, jaký monitor/televizi si koupit.
>>> [celý text článku.] 4.10.2010 11:50

Sledování osob je přece legální.

Podle zjištění Mladé fronty Dnes prý bezpečnostní agentura ABL, již vybudoval Vít Bárta a nyní jí "vlastní" jeho bratr, v roce 2006, kdy agentura patřila dnešnímu ministrovi dopravy, tajně sledovala političku ODS a bývalou starostku Prahy 11 Martu Šorfovou, dnes vedoucí kanceláře ODS. Cílem tajného sledování detektivů agentury ABL údajně bylo političku politicky zdiskreditovat.
>>> [celý text článku.] 1.10.2010 09:50