Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 474 - 1.9.2010 - 30.9.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Obavy pana Tejce.

Jeroným Tejc (ČSSD) se vyjádřil k tomu, co se děje v České poště, která spadá již čtyři roky pod rezort ministerstva vnitra. Objevily se totiž informace o nových tendrech, které Česká pošta chystá - oblečení pro zaměstnance, které by mohlo být předražené, stejně jako nákup designového nábytku pro poštovní pobočky...Pan Tejc má samozřejmě starosti o hospodářské výsledky ČP a obavy o další osud tohoto zajímavého podniku. Jeho strana a jeho politici se však pravděpodobně privatizace ČP účastnit nebudou.
>>> [celý text článku.] 30.9.2010 10:00

Kdo vlastně vyrábí právní normy v EU?

Na úrovni Evropské unie v současnosti neexistuje jednotný legislativní proces pro přijímání sekundárních komunitárních norem. Místo toho předvídá Smlouva o ES několik druhů legislativního procesu pro jednotlivé oblasti evropské integrace.
>>> [celý text článku.] 29.9.2010 11:10

CCS - další tunel do našich peněženek.

Tato relativně nová "ekologická" zkratka se vám asi bude v budoucnu plést s totožnou zkratkou, kterou používá Česká společnost pro "benzinové" platební karty. Je to jeden z nejnovějších hitů ochránců přírody a zejména klimatu: Carbon capture and storage, neboli CCS. Evropská unie se k problému globálního oteplování postavila čelem a vydala po několikaleté přípravě Směrnici Evropského parlamentu a Rady číslo 2009/31/ES, ve které je definováno, oč běží:

Zachytávání a geologické ukládání oxidu uhličitého (CCS) je překlenovací technologií, která přispěje ke zmírnění změny klimatu. Spočívá v zachytávání oxidu uhličitého (CO2) z průmyslových zařízení, jeho přepravě na úložiště a jeho injektáži do vhodné podzemní geologické formace za účelem trvalého uložení.
>>> [celý text článku.] 27.9.2010 11:30

Pražský okruh R1.

Než se vydáte na nový Pražský okruh R1, prostudujte si jej nejlépe na mapě. Na Google.com/maps zatím není, ale zato na serveru Mapy.cz jej již od prvního dne provozu najdete zanesený jako komunikaci R1 vedoucí z D1 na D5. Funguje už i vyhledávání tras, fotomapa je zatím ale stará bez R1.
>>> [celý text článku.] 24.9.2010 11:25

Roztomilé nápady Viviane Reding.

Místopředsedkyně Evropské komise Viviane Reding před několika dny prohlásila: "V uplynulých letech jsem, bohužel, musela konstatovat, že v působení žen ve vedoucích pozicích došlo sotva k pokroku. Chci důrazně apelovat na velké podniky, aby začaly konat a přibraly do dozorčích rad více žen. Když se do konce roku 2011 nic nestane, musíme přemýšlet o zákonných kvótách. Jako cíl zvažuji 30% podíl žen v dozorčích radách, který by měl být dosažen do roku 2015. Za dalších pět let bychom měli zvážit zvýšení ženského zastoupení na 40%."
>>> [celý text článku.] 23.9.2010 09:45

Policisté a hasiči rozmlátili vstupní halu ministerstva vnitra.

Nevídaný útok demonstrantů. Dav, skládající se především z řad policistů "v civilu" v tričkách a vestách s označením POLICIE společně s hasiči a některými státními úředníky vtrhl poté, co se dal do pohybu pochod demonstrantů z Letné, do budovy ministerstva vnitra. Byly jich nejméně dvě stovky. Ačkoliv mělo vedení ministerstva něco takového předpokládat, ve vchodu stál pouze jeden službu konající policista s mladou kolegyní. Dav je převálcoval a pronikl do budovy, kde zdivočelí bojovníci za svoje práva rozmlátili skleněné turnikety a na zem povalili a podupali mobilní bezpečnostní rám na detekci zbraní a odpálili i několik petard.
>>> [celý text článku.] 22.9.2010 10:25

Demonstrujte se státními zaměstnanci za zvýšení daní!

Především státní úředníci, policisté, hasiči a vojáci dnes demonstrují za svá práva proti snižování jejich stavů a platů. Jen ze severní Moravy dorazí na velkou demonstraci 1500 policistů, které dopraví speciální vlak. Snad nebudou na Moravě chybět. Celou akci podporují kromě různých odborářských bosů především sociální demokraté a komunisté. Pokouší se snad levice ovládnout armádu a policii pomocí slibů bezstarostného a bohatého života a využít ozbrojené složky k převratu?
>>> [celý text článku.] 21.9.2010 10:45

Václav Klaus i já nemáme rádi mešity.

V Nové Říši na Vysočině v úterý 14.září 2010 prezident Václav Klaus při svém setkání s občany řekl, že není přívržencem budování muslimských chrámů v Česku. Uvedl, že území České republiky nemá tradici v budování mešit a proto jejich výstavbu nepodporuje. Za omyl pak označil budování multikulturní společnosti. V narážce na problémy, které má Francie a další země s "turistikou" některých obyvatel Rumunska a Bulharska kritizoval vznik schengenského prostoru, který dovoluje cestovat lidem v rámci celé Evropské unie bez cestovního pasu.
>>> [celý text článku.] 20.9.2010 10:35

Cestujete automobilem bez rezervy?

Na českém internetovém trhu se objevila novinka, která podle testů vyřeší problémy s defektem pneumatik všeho druhu, údajně i u motocyklů a dokonce je snad použitelná i pro jízdní kola. Je zajímavá zejména pro nové automobily, které nemají rezervu a musí být vybaveny soupravou na opravu pneumatiky.
>>> [celý text článku.] 16.9.2010 11:15

Google spustil dynamické zobrazování výsledků.

Tato nová pozoruhodná funkce nazvaná Google Instant funguje plně zatím jen na www.Google.com a na národních doménách ve Velké Británii, Francii, Nemecku, Itálii, Španelsku a Rusku pro prohlížeče: Chrome v5/6, Firefox v3/v5, Safari pro Mac a Internet Explorer V8.
>>> [celý text článku.] 15.9.2010 11:15

Bezdomovci: mýlí se Janeček nebo neziskovky?

O projektu pražského radního Janečka na vybudování "sběrného tábora" pro pražské bezdomovce se toho již napsalo hodně a to i na těchto stránkách. O tom, zda se Janečkova vize opravdu uskuteční panuje nejistota, ačkoliv je zima za rohem a spát na ulici nebo někde v křoví je čím dál těžší. Objevil jsem k tomuto tématu velice zajímavý a erudovaný článek, ve kterém se mimo jiné píše:
>>> [celý text článku.] 14.9.2010 11:15

Bojujte proti mezinárodnímu spiknutí a cenzuře v ČT.

Česká pobočka mezinárodní organizace NWOO (New World Order Opposition - Organization) a občanské sdružení KONEKUTO uspořádali v sobotu v Praze na Václavském náměstí demonstraci, jejímž hlavním cílem bylo upozornit na cenzuru v České televizi, která jednostranně informuje o událostech 11.září 2001 a neuvádí svědectví a dokumenty obviňující média a zejména vládu USA z toho, že tzv. oficiální verze o událostech z 11.září není pravdivá.
>>> [celý text článku.] 13.9.2010 10:50

Historické fotografie NASA na Flickr Commons.

Americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku NASA poskytl veřejnosti na serveru Flickr galerii 200 historických fotografií "NASA on The Commons' photostream". Galerie je rozdělena do třech souborů: Building NASA, Launch/Takeoff a NASA Center Namesakes.
>>> [celý text článku.] 10.9.2010 10:40

Prezident Václav Klaus po sedmi letech v parlamentu.

Václav Klaus vystoupil 7.září v poslanecké sněmovně parlamentu s projevem "Parlament musí zůstat základem naší demokracie". Jak uvedl v úvodu projevu, naposledy zde se svým projevem vystoupil před sedmi roky. O důvodech této své zdrženlivosti vstupovat takto přímo do politického dění se nezmínil a pokračoval rekapitulací změn ve složení sněmovny:
>>> [celý text článku.] 9.9.2010 09:00

Co si myslí čtenáři článků o solárních elektrárnách.

Staré úsloví o veřejném mínění praví: "Vox populi, vox Dei" neboli "Hlas lidu, hlas boží". Údajně bylo v lidské historii poprvé vysloveno v eposu řeckého básníka Hésioda "Práce a dni" v 7. století před naším letopočtem. Přisuzovalo mínění lidí platnost božské autority. Podívejme se tedy na to, co si paroubkovský obyčejný člověk neboli lid myslí o solárních elektrárnách, které s takovým humbukem prosadila Strana zelených za vydatné pomoci eurohujerů a socanů:
>>> [celý text článku.]8.9.2010 10:50

Novinky od Billa Gatese a z Číny.

Získání bezplatného upgradu na systém Office 2010, končí podpora některých verzí systému Windows, pro školy Microsoft (MS) provozuje ve zkušebním provozu server Moderní výuka. Čína má nový procesor a nechce Windows ani Office...
>>> [celý text článku.] 7.9.2010 11:25

Proč byl premiér Fischer tak oblíbený?

Jeho údajná obliba podle médií a obskurních firem páchajících průzkumy jen prokazuje naprostou neschopnost občanů posoudit, kdo jim přináší naději na lepší život, kdo jim dobře a spravedlivě vládne. V průběhu oné záhadné finanční krize hledala Fischerova vláda zdroje pro čím dál více zadluženou českou státní pokladnu a tak na popud "skvělého" ministra financí - jakže se vlastně ten komik jmenoval? Ano, Janota - se rozhodla všechny občany bez rozdílu ras a národností, pohlaví a sexuální orientace oloupit kromě zvýšení daně z přidané hodnoty také zvýšením daně z benzínu a nafty i alkoholu.
>>> [celý text článku.] 6.9.2010 10:25

Budou policisté demonstrovat nebo stávkovat?

Radikální policejní odborová organizace Unie Bezpečnostních Složek MV vyzvala policisty, kteří budou v den demonstrace proti vládním úsporám ve službě, aby neřešili přestupky blokovou pokutou, ale pouze domluvou.
>>> [celý text článku.] 3.9.2010 10:20

Stane se Mission: Impossible 4 součástí české kultury?

V Česku se patrně bude točit čtvrtý díl amerického filmu Mission: Impossible. Státní úředníci totiž dalšímu dílu známého akčního filmu, v němž hraje tajného agenta Ethana Hunta herec Tom Cruise, přislíbili finanční pobídku.
>>> [celý text článku.] 2.9.2010 10:25

Ideální reforma důchodového zabezpečení.

Jediným rozumným řešením je důchody zrušit. Nesmyslný systém sociální solidarity je přímým zásahem do lidských práv. Každý má mít přece právo rozhodnout o tom, na co použije svoje těžce vydělané peníze.
>>> [celý text článku.] 1.9.2010 10:55