Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 473 - 2.8.2010 - 31.8.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Jak převést analogové video na DVD?

Potřebujete převést vaše staré záznamy v analogovém formátu do moderní digitální podoby? Ochráníte tak vaše rodinná videa na kazetách před postupným snižováním jejich kvality.
>>> [celý text článku.] 31.8.2010 10:50

Česká televize si plete anginu s anginou pectoris.

Jak nás dnes informovala ČT24, bylo objeveno nové významné použití "obyčejného levného léku na anginu" pro záchranu životů lidí s onemocněním srdce. Zpráva vyvolala dojem, že objev byl učiněn v Anglii a že se jedná o naprostý průlom zejména pokud jde o náklady na léčbu nemocných.
>>> [celý text článku.] 30.8.2010 10:55

Je třeba potlačit konzumní společnost.

Někdo z vás si může říct, že to přece vypadá jako rozumný nápad. Potlačovat konzum chtějí Autentičtí sociální demokraté (ASD), což je u ministerstva vnitra řádně zaregistrované občanské sdružení. Ve svém měsíčníku NetSocan doslova říkají:
>>> [celý text článku.] 27.8.2010 10:40

Sexistická reklama ve Vídni nebude?

Vídeň se pustila do boje proti sexistické reklamě. Chce ji vymýtit ze všech ulic, náměstí a nároží. Radnice rakouské metropole na svých stránkách nabízí vzory stížností, které mohou lidé kvůli sexistickým plakátům, letákům či televizním spotům posílat firmám a rakouské radě pro reklamu.
>>> [celý text článku.] 26.8.2010 09:40

Stern napsal Řekům.

Dnes si dáme jen jeden již trochu zašlý, ale stále aktuální dokument a to bez komentáře, protože žádný komentář není nutný. Známý německý týdeník Stern zveřejnil nedávno ironický dopis Němců všem Řekům, ve kterém se mimo jiné upozorňuje na fakt, že SRN dala a stále dává do pokladny EU nejvíce peněz.
>>> [celý text článku.] 25.8.2010 11:00

Drahá česká pracovní síla.

Hlavním důvodem pro naše přijetí do Evropské unie nebylo rozšíření prostoru tzv. západní demokracie, ale rozšíření trhu pro západoevropské firmy, které mohly začít u nás prodávat zboží, pro které již nebyl v "zakládajících" zemích odbyt... Dalším důvodem byla možnost přesouvat výrobu do Česka, kde se nabízela laciná pracovní síla a skvělé výhody jako neplacení daní po dobu více let, laciné pozemky i stavební materiál.
>>> [celý text článku.] 24.8.2010 11:00

Dnes 113 slimáků.

V noci jsem ulovil na zahradě (800 m2) jako každý den více než 100 slimáků. Jedinou možností, jak jemně a bez vraždění slimáky ze zahrady odstranit, je...
>>> [celý text článku.] 23.8.2010 08:00

Kdo se bojí státní maturity?

Překvapuje mě, že se státní, nestátní, soukromé či veřejné maturity bojí především studenti. Očekával bych, že naše nová kapitalistická generace bude naopak s nadšením přijímat svoji první "velkou" zkoušku života v očekávání dalších, mnohem větších a těžších zkoušek...
>>> [celý text článku.] 20.8.2010 10:30

Fiktivní rozhovor s Romanem Jochem.

Máte se stát poradcem premiéra Nečase pro oblast lidských práv. V souvislosti s tím se objevily v tisku názory, že jste pro tuto funkci zcela nevhodná osoba. Položím vám jednoduchou otázku: jste fašista?
>>> [celý text článku.] 19.8.2010 11:00

Fiktivní rozhovor s Václavem Klausem.

Proč jste nakonec odešel bez boje z ODS? Vždyť to je strana, kterou jste vytvořil z ničeho, ze zmateného kolotoče názorů a ideí po převratu v roce 1989. - Definitivně jsem přece ale odešel až v roce 2008. V minulosti jsem udělal velkou chybu, že jsem připustil, aby do ODS vstoupili lidé z okruhu přátel a obdivovatelů Václava Havla...
>>> [celý text článku.] 18.8.2010 10:00

Fiktivní rozhovor s Jiřím Paroubkem.

Líbí se vám život, tak jak jej právě teď žijete? - Dá se říct, že ano, jsem docela spokojený. Dokázal jsem se stát alespoň na chvíli premiérem této země. Polovina národa mě milovala a druhá nenáviděla.
>>> [celý text článku.] 17.8.2010 10:00

Také nevíte, kam jdou peníze ze zdravotních poplatků?

Média včetně těch veřejnoprávních, která si nedobrovolně platíme aniž bychom měli náladu je sledovat, o tématu regulačních poplatků ve zdravotnictví informují poněkud zdráhavě a nepřesně.
>>> [celý text článku.] 16.8.2010 10:30

Hořčík - kladivo na deprese.

Trpíte často depresemi, zejména pokud pravidelně sledujete televizní zprávy? Snadno se rozzuříte, když se někdo chová jako idiot? Nemáte zájem o sex? Pak máte určitě v těle málo hořčíku.
>>> [celý text článku.] 13.8.2010 10:30

Pomoc firmy Mironet vyplaveným.

Pokud se vám do notebooku, mobilního telefonu nebo fotoaparátu dostane voda, firma Mironet osobám postiženým povodní zdarma vyčistí a znovu zprovozní výpočetní techniku a elektroniku. Tuto pomoc s úspěchem Mironet nabídl již při povodních v roce 2002, kdy byla zachráněna technika za více než 2,5 milionu Kč.
>>> [celý text článku.] 12.8.2010 10:30

Microsoft Assessment and Planning Toolkit 5.0 zdarma.

Plánujete-li nasazení systému Windows 7 nebo sady Office 2010, neměli byste si nechat ujít novou verzi nástroje MAP Toolkit 5.0.
>>> [celý text článku.] 11.8.2010 10:00

Jak chce Kalousek snížit platy státních úředníků.

Novopečený vypečený ministr financí Kalousek dokazuje, že dokáže nemožné. Minulé vlády se marně pokoušely snížit platy státních úředníků a Kalousek se jen tak po ránu nad zprávami o záplavách a povodních zamyslí a rázem má nový daňový zákon na papíře: je třeba využít mediální záplavu a zavést daň z povodní.
>>> [celý text článku.] 10.8.2010 11:10

Pět mrtvých, třímiliardová škoda.

Vláda bude přehodnocovat rozpočtové priority. To je výsledek, stručně řečeno, deště trvajícího dva dny. Ředitel Hasičského záchranného sboru Miroslav Štěpán vyslovil domněnku, že se asi něco děje s přírodou. S přírodou se ale nic neděje, ta si jen dělá to co vždycky a na nás se neohlíží.
>>> [celý text článku.] 9.8.2010 11:10

Důležitá bezpečnostní aktualizace pro Windows.

Z tiskové zprávy Microsoftu: Důležitá out-of-band aktualizace pro všechny systémy Windows. 2.8.2010 vyšla bezpečnostní aktualizace KB2286198 mimo standardní aktualizační cyklus (tj. druhé úterý v měsíci), která opravuje bezpečnostní chybu ze security bulletinu č. MS10-046. Jedná se o chybu, která umožňovala převzít útočníkovi kontrolu nad vzdáleným počítačem a pracovat s ním pod právy aktuálně přihlášeného uživatele.
>>> [celý text článku.] 6.8.2010 08:10

Pravda nebo lež?

Mezi mocná média, která mohou zásadním způsobem ovlivňovat myšlení a jednání lidí patří nepochybně i internet. Také tyto zcela bezvýznamné stránky a moje názory zde zveřejňované mohou změnit váš pohled na tento podivný a chaotický svět jednadvacátého století.
>>> [celý text článku.] 5.8.2010 10:40

Podle Klause svět řídí media a Evropu Němci.

Citace: Zatímco v klasickém věku liberální demokracie stála média obvykle v opozici vůči establishmentu, dnes vidíme něco úplně jiného: politici přejímají mediální katastrofické scénáře (například globální oteplování) a politiku jim přizpůsobují, a stejně tak média propagandisticky podporují vlády (například stále hlubší integrace EU) a manipulují občany k nekritickému přijímání velmi sporných politických rozhodnutí a trendů...
>>> [celý text článku.] 4.8.2010 09:10

Vpád Mongolů.

Tím vpádem Mongolů mám samozřejmě na mysli jejich vojenské tažení do Evropy v roce 1241, kdy postupovala mongolská vojska dvěma proudy: jeden do Polska a druhý do Uher.
>>> [celý text článku.] 3.8.2010 11:30

Bude chudák Kocáb bez práce?

Kabinet "ministra" neboli zmocněnce pro lidská práva je podle jeho šéfa Michaela Kocába v "bezprizorní situaci". Dva měsíce po volbách stále ještě neví, zda nová vláda jeho úřad zruší nebo jej ponechá hájit lidská práva. V koaliční smlouvě není o tom ani ťuk a v rámci připravovaných úsporných opatření se bude hledat každá koruna, bez které by mohl tento stát existovat i nadále...
>>> [celý text článku.] 2.8.2010 11:30