Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 472 - 1.7.2010 - 30.7.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Proč nemůže Joe najít práci?

Na internetu koluje pozoruhodný text od neznámého, pravděpodobně amerického autora, který by měl dostat Nobelovu cenu za ekonomii.
>>> [celý text článku.] 30.7.2010 10:30

Volný obchod podle Bruselu.

17.prosince 2009 vstoupilo v platnost Nařízení Evropského parlamentu a rady č.593/2008 o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy, platí tedy již více než půl roku. Provozovatelé elektronických internetových obchodů by se tedy měli řídit tímto nařízením...
>>> [celý text článku.] 29.7.2010 10:40

What time is it?

Čas je v době dovolených něco, bez čeho se neobejdete. Pokud nevíte, kolik je právě hodit tam, kde právě jste nebo kam za chvíli dorazíte, může se z vaší dovolené stát děsivý horror.
>>> [celý text článku.] 28.7.2010 11:10

Možná i vy budete volit TOP 09.

Nečasova vláda chystá překvapující daňovou úlevu pro drobné a střední podnikatele: od začátku roku 2012 jim chce ministr financí Kalousek zrušit silniční daň na osobní auta.
>>> [celý text článku.] 27.7.2010 10:10

Česká komunistická televize.

Dnes se podíváme do levicového tábora, který je nepochybně díky volebním výsledkům v hluboké depresi. Zejména komunistům vadí, jak dopadla ČSSD a trnem v oku nebo někde níže je jim Česká televize. Proto se rozhodli po tříletém zkušebním vysílání uvést slavnostně do provozu svoji internetovou televizi.
>>> [celý text článku.] 26.7.2010 12:30

Cryptococcus gattii: skutečné nebezpečí?

Mezi zvířaty, ale i mezi lidmi se v kanadské provincii Britská Kolumbie a na severozápadě Spojených států šíří vzduchem kvasinkovité houby, které mohou přivodit i smrt.
>>> [celý text článku.] 23.7.2010 10:40

Bezdomovci, zúčastněte se mezinárodní konference!

Konference s mezinárodní účastí se pořádají po celém světě na nejrůznější témata. Existuje prý dokonce jistá skupina profesionálních účastníků těchto konferencí, kteří cestují po celý rok od jedné konference k druhé. Některé z nich je možné s jistou dávkou nadsázky prohlásit za bezdomovce, protože svůj život prožívají po hotelích...
>>> [celý text článku.] 22.7.2010 10:45

Jan Bílek - muž mnoha tváří.

Miloš Čermák, známá postava internetu tvrdí, že frajer je ten, koho na Googlu vůbec nenajdete. Jak jsem snadno zjistil, na jméno "Jan Bílek" objevil Google 11 000 odkazů, zatímco "Miloš Čermák" byl nalezen 17 700 krát. Podle povrchního pohledu jsem tedy o malý kousek větší frajer.
>>> [celý text článku.] 21.7.2010 11:15

Vídeň zvýhodňuje elektrokola.

Ve spolupráci s Wien Energie podporuje město takzvanou e-mobilitu – všechny elektrokola, elektromopedy a elektromotorky. Majitelé takových alternativních dopravních prostředků získají při jejich koupi jednorázovou finanční dotaci...
>>> [celý text článku.] 20.7.2010 10:45

Koncentrační nebo rekreační tábor pro bezdomovce?

Pražský radní Jiří Janeček plánuje vznik tábora pro bezdomovce na pozemcích poblíž ďáblické skládky. Měl by je tam dokonce vozit z města speciální mikrobus. Podle Janečka by se jednalo o "bezdomoveckou oázu", ve které by mohli lidé bez domova žít podle svého stylu života.
>>> [celý text článku.] 19.7.2010 10:45
Diskusi k článku najdete na blogu iDNES.

Chudák pantáta Paroubek.

Tolik se snažil, toužil po tom stát se premiérem nikoliv pomalérovým (krátce nahradil "prodejného" Grosse), chtěl si užít zákonných čtyř let vládnutí státu a pak se odebrat na odpočinek do funkce prezidenta. Ti zatracení voliči mu to pokazili především díky spiknutí "modrých vrhačů vajec" a antiparoubkovským spolkům na internetu.
>>> [celý text článku.] 16.7.2010 09:45

31.červenec bude den zuřivých bouraček.

Na závodní trať v Českých Budějovicích se v sobotu 31. července vydá v každé rozjížďce několik aut s jediným cílem: vrážet do svých protivníků s cílem zničit svého soupeře tak, aby nedojel do cíle.
>>> [celý text článku.] 15.7.2010 10:40

Tajný život mravenců.

Noc na dnešek byla ve znamení rojení mravenců. Ano, v naší chatě opět vládli zuřiví mravenci, kteří se rozhodli uspořádat svatební noc...
>>> [celý text článku.] 14.7.2010 10:40

Dva dokumenty bez komentáře: 1941 - 2010.

...Nyní, když vidíte celkový obraz, vám bude zcela jasné, že nesmíme nadlouho ponechat tento česko – moravský prostor ve stavu, který by Čechy opravňoval nazývat jej prostorem českým...
...Je nejvyšší čas, aby Evropa nebyla slepá k národnostním skupinám. Jsme odhodláni téma vyhánění zmezinárodnit a usilovat, aby nebylo i nadále prostředkem politiky, aby toto téma se stalo celosvětovým problémem...
>>> [celý text článku.] 13.7.2010 10:45

Microsoft Fix It Center vám možná pomůže.

Pokud vás zlobí počítač s operačním systémem Windows, nemusíte už shánět někoho, kdo tomu rozumí. Celou řadu záležitostí totiž můžete vyřešit s programem Microsoft Fix It Center. Balíček dokáže skenovat jak software, tak hardware a nabídnout určitá řešení, případně alespoň poradit.
>>> [celý text článku.] 12.7.2010 11:45

Mezi hodnými Vietnamci jsou i ti zlí.

Kriminalisté odhalili v bývalém průmyslovém objektu v Moravičanech na Šumpersku další z mnoha pěstíren konopí setého a zlikvidovali v ní rostliny s hodnotou na drogovém trhu ve výši více než sedm milionů korun. Z nedovolené výroby a nakládání s omamnými psychotropními látkami a jedy obvinili šest Vietnamců.
>>> [celý text článku.] 9.7.2010 11:15

Tip na jednodenní rodinný výlet.

Jak vyplývá z titulku, nejedná se o nic adrenalinového, jen obyčejný poklidný výlet rodiny s dětmi, které již odrostly kočárku. Vypravte se do starodávného města, které má jméno podle velmi dávné události z dob osídlení Čech a mohlo se dokonce stát hlavním městem.
>>> [celý text článku.] 8.7.2010 10:45

Pošlete z vaší dovolené ze zahraničí pohled.

V dnešní době je to ovšem něco krajně nemoderního, máte ale šanci jako jedni z posledních na tomto světě udělat něco tak starodávného jako je poslat papírovou pohlednici s papírovou známkou svým přátelům, mamince, babičce. Ti si jej založí do krabice a budou se i po letech těšit tím, že jste si na ně v daleké cizině vzpoměli.
>>> [celý text článku.] 7.7.2010 10:15

Rasismus, xenofobie a fobie z dealerů a narkomanů?

Žádný rasismus ani fobie. Jenom občané jedné z mnoha pražských čtvrtí nejsou spokojeni s poměry, které tam panují. Zaujal mě web městské části Praha 2 stránka Otázky a odpovědi, kam mohou občané vkládat své dotazy vztahující se k chodu Městské části Praha 2 a Úřadu Městské části Praha 2. Dotazy jsou po zodpovězení příslušným zástupcem samosprávy či zaměstnancem Úřadu MČ Praha 2 zveřejněny i s odpovědí.
>>> [celý text článku.] 5.7.2010 10:15

Také věříte nejvíc hasičům?

Češi podle průzkumů nejvíc věří hasičům (98 %), pošťákům (93,3 %), lékařům a učitelům (90,3 %). Tedy těm, kteří na veřejný život a řízení státu nemají naprosto žádný vliv.
>>> [celý text článku.] 2.7.2010 09:55

Co takhle omezit volební právo?

Nebo naopak zavést povinnost volit? Máme sice po parlamentních volbách, ale čekají nás další volby komunální. "Vzhledem k tomu, že většina voličů je málo majetná, málo vzdělaná a v problematice vedení státu málo orientovaná, dochází pak ve všech podobných společnostech postupně k etablování vlád, které slibují mnohem větší sociální výdaje, nežli mohou z výnosu daní bez rizika učinit," napsal 25.05.2010 ve svém blogu na Aktuálně.cz biolog a filosof Stanislav Komárek s tím, že to vede k předlužování států a nadhazuje možnost diskuse o zavedení volební průkazů či regulaci volebního práva...
>>> [celý text článku.] 1.7.2010 10:35