Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 471 - 1.6.2010 - 30.6.2010Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Doménu ahasweb.cz poskytla bezplatně firma Ahasware s.r.o., která není vydavatelem těchto novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Vládní koryta byla rozdělena.

Tak už máme zase vládu, paní Müllerová. Sestava je to reprezentativní: vnitro si vykoledovaly VV pro Radka Johna, který jako by vypadl z oka nebo odjinud z Jiřího Rumla. Ministerstvo zahraničí povede sedící a spící Karel Schwarzenberg a finance vítězící a jásající nelítostný Miroslav Kalousek, tolik proslavený svými finančními eskapádami na ministerstvu obrany v dobách, kdy byl v nyní zdechlé straně lidové. Ministerstvo obrany povede cestovatel mezi stranami, pravdoláskový Alexandr Vondra...
>>> [celý text článku.] 30.6.2010 10:35

Cukety a řepa.

Dnes se budu chlubit stoprocentními bio produkty, které rostou na naší zahradě. Nejsem žádný zelinář specialista a tak vám ani nesdělím odrůdu červené řepy, kterou pěstuji poněkud neortodoxně ve skleníku, ale také venku.
>>> [celý text článku.] 29.6.2010 10:15

Bude Slovensko solidární s Řeckem?

Slovenská republika dostala ultimátum, na základě kterého má do 1. července podepsat rámcovou dohodu o garančním mechanizmu v celkovém objemu 750 miliard eur. Slovensko se má podílet neuvěřitelnou částkou 4,4 miliardy eur, což je více než třetina plánovaného příjmu státního rozpočtu Slovenska na rok 2010.
>>> [celý text článku.] 28.6.2010 09:15

Třikrát a dost opět?

Je to až únavné, jak se znovu a znovu někteří naši politici pokoušejí prosadit tuto změnu do trestního zákona. Naposledy právě teď: Koalice ODS, Věcí veřejných a TOP 09 se chystá zakročit proti drobným zlodějům. Zavede princip Třikrát a dost - ze stejných přestupků (nikoliv trestných činů) spáchaných třikrát po sobě se stane trestný čin.
>>> [celý text článku.] 25.6.2010 10:55

Bém: kdo na jeho místo?

Především by to chtělo nějakého vyššího chlapa či ženu bez komplexů méněcennosti. V psychologii a psychoanalýze je napoleonský komplex (též napoleonský syndrom) laický výraz popisující druh komplexu méněcennosti, kterým trpí lidé malého vzrůstu.
>>> [celý text článku.] 24.6.2010 10:55

Šílená křižovatka.

Na internetu kolují různá videa. Jedno ale musíte shlédnout, zejména pokud se chystáte jet do Číny. A není podstatné, zda tam budete chodit po ulicích pěšky nebo jezdit na kole, motorce či v autě. Zdá se, že tam panuje naprostý chaos a že Číňané jsou něco jako silniční šílenci a sebevrazi.
>>> [celý text článku.] 23.6.2010 10:35

Nebudou banky v ČR platit novou bruselskou daň?

Jedním z pozoruhodných bodů posledního jednání vedoucích představitelů sedmadvacítky bylo zavedení nové bankovní daně. Česká republika se ale společně s Itálií postavila proti a vymohla si nakonec jako jediná výjimku z jejího placení.
>>> [celý text článku článku.] 22.6.2010 10:25

Topolánkův limes inferior.

Z jeho dopisu straně na odchodnou: "Výsledkem je, že jsme se ani nepřiblížili k naší limes superior. Ale ani k onomu stabilnímu potenciálu 25 až 27 procent, který jsme měli v době mého pádu. Spadli jsme k dvacetiprocentní limes inferior, která vážně ohrožuje naši pozici v politickém spektru." Není nad to ukázat, že se vyznám v matice i latině, řekl si Topolánek, a vyhrabal svoje školské znalosti z vysokoškolské matematiky, když vzkazuje "pozůstalým", v jakém srabu se ODS právě nachází.
>>> [celý text článku.] 21.6.2010 10:15

Můžete mít vy nebo vaše děti dvojí státní občanství?

Dvojí občanství je podle českých zákonů vyloučeno až na výjimky:
- mohou je mít děti, jejichž rodiče mají občanství dvou různých států, pokud druhý stát dvojí občanství umožňuje,
- nebo též občan České republiky, který uzavřel manželství s cizincem, může podle §17 zmíněného zákona, nabýt státní občanství manžela, ale jen za předpokladu, že manželství pořád trvá.
>>> [celý text článku.] 17.6.2010 10:45

Vietnam, země rýže, čaje a herbicidů.

Citace: Američané zaplatí likvidaci nejproblematičtějšího dědictví války ve Vietnamu - následků používání chemikálie Agent Orange. Při konfliktu tehdy rozprášili přes 75 milionů litrů herbicidů. Odstranění chemikálií z let 1960-1973 a léčba postižených lidí vyjde na 300 milionů dolarů.
>>> [celý text článku.] 17.6.2010 10:45

Také máte "rádi" videoreklamu na internetu?

Patrick Zandl si nedávno na serveru Lupa.cz položil následující otázku:"Videoreklama na českém Internetu měla slavit úspěch a řada projektů na ní postavila část svých příjmů. Zatím se ale trhákem nestala a o tom, že by ukrojila z inzertních příjmů televizí, si mohou projekty nechat zdát. Proč? "
>>> [celý text článku.] 16.6.2010 10:00

Zloději a sociální transfer.

Máme tady zase skutečné léto a s dovolenými začíná ta pravá "sklizeň" bytovým a domovním zlodějům. Opuštěné nemovitosti je lákají a tak zejména ti profesionálové předvádějí, jak je snadné "vybílit" celý dům i za bílého dne za pomoci stěhovacího náklaďáku. br> >>> [celý text článku.] 15.6.2010 10:15

Řidičkám i řidičům nad 60 let hrozí pokuty.

Ano, tehdy, pokud jim jejich lékař napíše potvrzení o způsobilosti k řízení na zastaralý tiskopis. O chybě často nevědí a vysloveně od lékaře vyžadují starý formulář, který je menší a lépe se jim vejde do pouzdra na řidičák.
>>> [celý text článku.] 14.6.2010 11:15

Je volební kampaň pořádaná slovenskou SNS rasistická?

Z volebního programu Slovenské národní strany:"...pripravíme zákonné opatrenia zamedzujúce zneužívaniu sociálnych dávok, čím chceme zamedziť dobrovoľnej nezamestnanosti vrátane rómskych občanov... vyplácanie sociálnych dávok a podpôr vrátane rómskym občanom budeme viazať na odpracovanie určitého počtu hodín mesačne v prospech obce respektíve komunity. Presadíme kontrolu výkonu týchto prác." Součástí kampaně jsou i plakáty.
>>> [celý text článku.] 11.6.2010 10:45

Ještě stále máte pevnou linku od O2?

Včera jsem utratil za hovor z počítače na pevnou linku v Londýně přes Skype 0.226 EUR = 5.85826 Kč za 10 minut 26 sekund. Asi se zeptáte, proč jsem nevolal přes Skype úplně zadarmo. Inu, dceři se právě složil počítač a tak jsem musel poskytnout rady co s tím ze Skype na její pevnou telefonní linku.
>>> [celý text článku.] 10.6.2010 08:45

Proč nemilujeme své politiky.

Bezmezný obdiv k vůdcům národa není standardní součástí české národní povahy. Čech je ve své podstatě především skeptik, který vnímá politiky jako součást společenské vrstvy reprezentující panstvo, pány, prostě ty, kteří nám vládnou podle svého gusta a pranic se nás neptají na názor, jak bychom si uspořádání věcí veřejných představovali.
>>> [celý text článku.] 9.6.2010 10:45

Jak správně přejet kočku na silnici.

Zpráva z tisku, 7.6.2010: Okolo 06:00 řidič osobního vozu projížděl Velkou Polomí. Podle jeho výpovědi mu do cesty vběhla kočka, které se snažil vyhnout. Údajně proto strhl řízení a vyjel mimo silnici. Při následném nárazu pak poškodil hlavní uzávěry plynu...
>>> [celý text článku.] 8.6.2010 08:25

Ladislav Smoljak odešel do nebe.

Po statečném boji s těžkou chorobou zemřel režisér, herec, spoluautor Divadla Járy Cimrmana Ladislav Smoljak. Smutnou zprávu potvrdil jeho nejbližší přítel a kolega Zdeněk Svěrák.

"Naposledy stál v Českém nebi na jevišti 27. května - a pak se tam sám odebral. Doufám, že tam bude. Byl to kluk nesmírně čestný, už za tu svou pracovitost si zaslouží, aby ho tam vzali," dodal Svěrák. Na oba pány mám velmi osobní vzpomínky, protože navštívit je při "provádění" divadelních her bylo za dob před převratem něco jako duchovní osvěžovna.
>>> [celý text článku.] 7.6.2010 09:25

Britský profesor se nakazil počítačovým virem.

Britský profesor Dr Mark Gasson z University of Reading se stal prvním člověkem na světě, kterého nakazil počítačový vir. Před časem si nechal pod kůži na zápěstí implantovat speciální počítačový čip. Implantát byl naprogramován tak, aby mu sám odemykal domovní dveře nebo odblokoval zámek kláves na mobilním telefonu, když jej vezme do ruky.
>>> [celý text článku.] 4.6.2010 10:45

Uvažujete o koupi nemovitosti?

Není to jednoduché rozhodnutí a nezáleží na tom, zda máte peníze v hotovosti nebo kupujete dům pomocí hypotéky. Pak jistě vezmete do úvahy při výběru lokality i následující informaci:
>>> [celý text článku.] 3.6.2010 09:55

Sestavení vládní koalice nebude jednoduché.

Vít Bárta, sponzor a volební manažer strany VV se nechal slyšet, že by jeho strana mohla jen tolerovat menšinovou vládu ODS a TOP 09. Prý to záleží na tom, zda tu bude jasná ochota partnerů přijmout protikorupční opatření.
>>> [celý text článku.] 2.6.2010 10:25

Bitva o koryta začala.

Bez ohledu na předvolební zaklínání se bojem proti korupci a klientelismu se při jednáních o budoucí vládní koalici se začínají objevovat kolize zájmů řady politiků o ministerské funkce.
>>> [celý text článku.] 1.6.2010 09:45