Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY číslo 412, 5.7. - 27.7.2005.       Dnes je  ,   zítra: 
 HOME POČÍTAČE GALERIE RADY  VYKOPÁVKY ZAHRADA OBLÍBENÉ ARCHIV

27.7.- Už se můžete cítit bezpečně.

Česká armáda zůstává kvůli teroristickým útokům v Londýně a v Egyptě i nadále připravená. Vojáci se zatím podílí na ochraně několika vybraných strategických objektů. Žádné strategické objekty ale nebyly v minulosti napadeny. Vždy se jednalo o dopravní prostředky a objekty, kde byla šance zabít či zranit co nejvíce civilního obyvatelstva s jasným úmyslem přinutit občany k politickému tlaku na politiky, aby stáhli svoje jednotky z arabských území nebo aby se přestali vměšovat do vnitřních záležitostí muslimských zemí. Armáda může klidně zůstat v kasárnách, pokud snad nechce posílit policii při střežení letišť, metra, autobusů, sportovních hal a jiných míst, kde se shromažďuje velké množství civilního obyvatelstva.
Předseda vlády Jiří Paroubek požádal v pátek ministra vnitra Františka Bublana, aby připravil cvičení simulující likvidaci následků teroristického útoku. Paroubek novinářům řekl, že cvičení bude preventivní: "Po té druhé vlně útoků v Londýně je zřejmé, že se může něco stát, a my na to musíme být připraveni." Politici podle něho nemohou odpovědně říci, že nemůže krizová situace nastat. Cvičení má veřejnosti ukázat, že záchranářské složky i celá státní správa jsou připraveny k záchraně životů a zdraví, uvedla vládní mluvčí Lucie Orgoníková. Tedy přesněji k záchraně zraněných a odklízení mrtvých. To je hlavní role záchranářů a pohřební služby.
Policie prý bude rovněž sledovat aktuální dění v ulicích přes kamerové systémy, nebude dění jen zpětně vyhodnocovat. Tahle nepatrná zpráva znamená, že televizní kamery v ulicích jsou dosud používány jen jako záznamníky. Nikdo u monitorů systematicky nesedí a nesnaží se například zabíraného zloděje vašeho auta zatknout ve spolupráci se zásahovým vozidlem, ale jen se vše pasivně nahrává a slouží to možná později k pokusu o identifikaci pachatele nebo k jeho usvědčení, což se většinou vzhledem k bídné kvalitě záznamu a nesmyslnému umístění kamer daří jen velmi zřídka. Ukázkovou pitomostí jsou kamery v bankách, které vždy zabírají pachatele od stropu, jakoby měly banky zájem na to, aby pachatel nebyl odhalen a ukradené peníze vyplatila pojišťovna. To je celé pro srandu králíkům, jak říkávala moje babička, protože bezpečnost obyvatel a majetku to nezajišťuje. Teroristé nám tedy paradoxně mají pomoci k tomu, aby kamery skutečně sloužily k odhalování trestné činnosti, která je páchána právě teď v přímém přenosu. Snad.
Těžko říci, zda česká armáda přichází s následující zajímavou nabídkou v souvislosti s nebezpečím teroristických útoků: každý, kdo si někdy jako dítě stavěl "bunkr", by nyní mohl dostat šanci ho vlastnit i ve skutečnosti. Armáda se totiž chystá prodat drtivou většinu z více než 7000 opevněných objektů na severní, západní a jižní hranici České republiky. Přestěhovat se do takového bunkru může být řešením pro ty rodiny, jejichž členové se domnívají, že nebezpečí je opravdu reálné a značné. Má to jen jednu vadu: jsou to bunkry z období druhé světové války chránící jen před klasickými bombami, některé z nich by mohly být po rozsáhlých adaptacích upraveny i proti chemickému útoku. Takže vážně: skutečně se armádní odborníci domnívají, že se u nás najde tolik milovníků vojenské historie, kteří si tyto bunkry nebo podzemní pevnosti skutečně koupí?
V každém případě by zvýšená teroristická aktivita mohla pomoci české ekonomice, zejména pak stavebnictví v případě, že by se podobně jako v padesátých letech v USA rozvinul obchod s výstavbou soukromých protiatomových krytů, které by si pořizovali ti bohatí na zakázku, ti chudší svépomocí. Na své by si přišli i výrobci speciálních klimatizací, zásobníků pitné vody i výrobci trvanlivých potravin. Obyvatelstvo bez krytů by mohlo jen doufat, že to celé proběhne rychle a že se nebudou dlouho trápit. Všechny tajné a bezpečnostní služby se právě teď třesou v očekávání, kdy teroristy napadne použít nějakou tu atomovou hlavici menší ráže pocházející ze sovětských vojenských zásob, nebo kdy se pustí do bakteriologické války. Přeji hezký slunečný letní den s teplotami až 30 stupňů pana Celsia.

[Trvalá adresa článku]

26.7.- Cítíte se dnes bezpečně?

Na úvod: poněkud nepřesně jsem vás včera informoval ve věci nekřesťanských peněz. Samozřejmě se tím myslí předražené ceny, tedy nekřesťanské ceny. V dávné minulosti, kdy obchody byly většinou v židovských rukou, tím občanstvo dávalo najevo svoje pohoršení nad cenovou politikou obchodníků. S muslimy to pochopitelně nemá nic společného, protože tenkrát zde žádní nebyli, snad jen ten arab Georgius Deodatus Damascenus, zakladatel první kavárny v Praze a bezejmenný kamenný Turek věznící křesťany na Karlově mostě. V dnešních multikulturních časech si musíme dávat pozor a tak si slibme, že raději tento pojem pro předražené ceny nebudeme používat, abychom se nedotkli nějaké menšiny a nemuseli se obávat jejich nepřátelské reakce.
Přesto se po bombových útocích v Egyptě, při kterých zahynul první Čech, obávat musíme. Údajně zase udeřila Al-kaida a ve jménu Alláha opět potrestali sebevražední bojovníci prostopášné a nenáviděné nevěřící psy. Sice se tam vzápětí konala demonstrace místních hoteliérů, jejich zaměstnanců a obchodníků, která měla vyjádřit, že oni mezi nepřátele turistů ze Západu nepatří a že touží po tom, aby tam turisté jezdili i nadále, ale k tomu nedojde. Budou tam jezdit jen dobrodruzi jako za starých časů, kdy jen ti nejsilnější a nejodvážnější si troufali navštívit tyto nepřátelské končiny, kde mohli být každou chvíli kdesi v poušti oloupeni a zavražděni.
Pokud vám není jasné, proč teroristé svými útoky zbavují spoustu obyčejných lidí obživy, která jim z turistického ruchu plyne, pak jste nic nepochopili. Alláh si prostě nepřeje, aby arabskou společnost morálně i hospodářsky ničil prohnilý Západ, aby nutil muslimy pít alkohol, aby jim bral právo na více žen, aby zaváděl západní zákony, hnusnou televizi plnou násilí a nahých žen. A především, aby nenasytné firmy rabovaly poslední zbytky nerostného bohatství, především pak nafty. Máme prostě sedět pěkně doma na zadku a neplést se tam, kam nás nikdo nikdy nezval. A to musí platit nejen pro arabské země, ale pro všechny další státy, kde pochopili, že islám je ta pravá víra.
Neberte si to osobně, ale když se ohlédnete do historie, pak kamkoliv stoupla noha západního cestovatele, dobyvatele, vojáka, tam přinesla jen samé maléry, původní kultura byla zničena často i s původními obyvateli. Nemáme se čím chlubit a tak se zdá, že nadešel čas odplaty za naše zločiny, či spíše za zločiny našich předků. Teroristům jsme poskytli dokonalé technické vzdělání, prodali jsme jim suroviny na výrobu bomb, skvělou elektroniku a teď nám jen zbývá čekat kde a kdy to bouchne. Spoléhat na to, že naše armáda, policie či tajné služby nás ochrání, je čirý naivismus. I kdyby měl každý z nás svého osobního bodygarda, nebude to k ničemu. Vše bude záviset nadále jen na tom, zda se někdo rozhodne nás vyhodit do povětří. Ministři vnitra i obrany mohou činit jakákoliv opatření, tajné služby si mohou uběhat nohy sledováním rizikových osob, výsledek bude přinejmenším nejistý.
Jediné, co by snad ještě mohlo snížit riziko teroristických útoků na minimum, by byl náš odchod z Iráku a Afganistánu, zřeknutí se vojenské spolupráce se všemi, kteří by tam zůstali, vystoupení z NATO a povolení volného vstupu všem hlasatelům islámu na naše území, aby nás všechny postupně připravili na konverzi k pravé víře. Také bychom museli poskytnout své území jako cvičiště pro mudžáhídy stejně, jako to v minulosti dělali u nás vládnoucí komunisti. Pak bychom se možná mohli cítit bezpečněji. Jenže následně by nás nejspíše obsadily vojenské jednotky NATO či mírové síly OSN.
Takže pokud se chcete cítit alespoň trochu bezpečně, vystěhujte se z velkých měst, nejezděte vlakem, nelétejte letadlem a pěkně někde v podhůří okopávejte brambory a modlete se k našemu křesťanskému Bohu, kterého jsme si vypůjčili od Židů, aby nenapadlo šiřitele pravé víry na vás hodit nějakou tu atomovku. Přeji hezký den.

[Trvalá adresa článku]

25.7.- Synergie a potenciál zisku v ČESKÉM TELECOMU.

Novým výkonným ředitelem pro transformaci ČESKÉHO TELECOMU se stal Antonio Botas Bauelos. Ve funkci nahrazuje Petra Křečka. Jedním z hlavních úkolů pana Botase budou synergie s Eurotelem a identifikace projektu s vysokým potenciálem zisku. Tolik tisková zpráva. Synergie je hezká věc, nejlepší cestou by ale bylo zrušení Eurotelu, respektive jeho zařazení jako obyčejné bezejmenné divize. Ušetřilo by se spousta peněz za platy zbytečných manažerů a zákazníkovi by se mohly nabízet jednotné a přehledné komplexní služby s využitím pevných linek i mobilů takovým způsobem, aby to bylo pro něj výhodné.
Kde vzít projekt s vysokým potenciálem zisku, tedy česky řečeno, který by dokázal vytáhnout z kapes zákazníků ještě více peněz tak, aby jim nezbylo ani na tramvaj? Zavedení MMS mělo být něčím takovým, ale vypadá to na naprostý krach a nezájem. Představa, že si všichni zákazníci začnou masově vyměňovat mobily za ty s foťákem byla naivní a už vůbec jen těžko si lze představit, že se národ bude bavit neustálým fotografováním a masovým rozesíláním nekvalitních "fotografií" na všechny strany za nekřesťanské peníze. Navíc s nejistým výsledkem zejména při pokusu poslat něco někomu, kdo není zákazníkem Eurotelu. Ačkoliv se uživatelé mobilů všech operátorů v Česku projevili v minulosti jako nadšení esemeskáři, nejspíše u nich zůstanou, protože finanční možnosti každého z nás jsou omezené a více méně konečné. Co z nich každý utratí je věcí jeho volby a tak může docházet jen k přesunu peněz z jedné kapsy do druhé. Rovněž polevují maniakální touhy po nových, nejnovějších a nejgeniálnějších mobilech poté, co většina zákazníků postupně pochopila, že jsou jen více komplikované na obsluhu i spotřebu proudu, ale nepřinášejí nic převratného. Co by bylo jistě přijato s nadšením, by byl mobil, který by se například dobíjel osobním teplem majitele nebo tím, že by dýchal a přeměňoval si kyslík a vodík ze vzduchu na mohutný elektrický proud.
Takové vynálezy nám ale zatím nehrozí a tak se pan Botas bude muset snažit spíše na poli internetového připojení, kde zejména v nabídkách jeho firmy vládne naprostý chaos, který nepomáhají rozmotat ani snahy autorů webových stránek. Neustálé vymýšlení nových a nejnovějších "akcí" vytváří hromady všelijakých tarifů - "mrtvol", které řada lidí používá, ačkoliv již nejsou nabízeny a místo nich jsou k dispozici jiné, údajně výhodnější. Tato španělská vesnice byla zavedena již daleko dříve, než se našeho největšího operátora Španělé zmocnili. Rovněž metoda tahání z kapes po kouskách pomocí všelijakých přídavných vymožeností nijak zvlášť u zákazníků nezabírá, protože málokdo si dokáže pořádně spočítat, zda je to pro něj vlastně výhodné. Finanční mechanizmus tarifů tak připomíná spíše algoritmus jednorukého bandity, který z vás nakonec vždycky vytáhne všechny prachy, pokud se neovládnete a nevstanete od něj, respektive pokud svůj telefon necháte na pokoji nejlépe vypnutý, abyste zjistili, že jej vlastně až zase tolik nepotřebujete.
Když jsem tohle po sobě přečetl, napadlo mě, zda jsem se nedotkl naší muslimské menšiny tím pojmem "nekřesťanské peníze"? Nebo se snad v dávné minulosti tímto pojmem označovaly peníze židovské? Omlouvám se tedy dodatečně oběma menšinám a těm, kteří tento pojem neznají: jedná se o tolik peněz, které prostý poctivě pracující občan nemůže ani náhodou vydělat, natož vlastnit. Myslí se tím tedy peníze nepoctivě získané například krádeží nebo okrádáním bližních nepoctivým obchodem, například poskytováním předražených telekomunikačních služeb.

[Trvalá adresa článku]

22.7.- Opakovaný teroristický útok v Londýně.

Přesně po dvou měsících znovu zaútočili včera teroristé v Londýně. Údajně nejsou zatím žádní mrtví ani zranění. Teroristé útočili stejně jako před dvěma měsíci ve třech stanicích metra a v druhém patře linkového autobusu. Nálože nevybuchly, odpálily se jen rozbušky pravděpodobně proto, že nálože byly sestrojeny amatérsky a jsou v rukou policie. V každém případě byla opět narušena městská doprava, i když se Londýňané nadále chovají klidně a žádná panika se nekonala. Pravdou ale je, že podle průzkumů je většina Britů pro stažení vojenských jednotek z Iráku. Pokud budou teroristické útoky pokračovat, dá se očekávat, že se Američané postupně ocitnou v Iráku opuštěni svými spojenci. Odpor k vojenské účasti stoupá i v Polsku, které je jinak nejspolehlivějším spojencem Američanů hned po Británii. Odchod západních armád z Iráku je nepochybně hlavním cílem teroristických akcí již od železničního útoku v Madridu. Objevují se i obavy z použití jaderných zbraní poté, co by došlo k odvetným útokům evropských radikálů na mešity v západní Evropě.

[Trvalá adresa článku]

21.7.- Jen absolutní kontrola všeho a všech nás zachrání.

Ministr vnitra František Bublan soudí, že pokud nebudou pravomoci bezpečnostních složek včetně policie dost silné, Česká republika by se v budoucnu mohla stát logistickým centrem pro teroristické skupiny. Podle Bublana by zpravodajské služby mohly mít v budoucnu na základě příslušných zákonů právo vypnout sítě telekomunikačních operátorů, vstoupit do jejich databáze hovorů a SMS zpráv či snadněji kontrolovat bankovními účty a cenné papíry. "Nyní se tyto informace získávají velice těžko a většinou až v případě zahájení trestního řízení," řekl ministr. S podobnými opatřeními podle něj po nedávných teroristických útocích v Londýně počítá celá Evropská unie.
Ještě by bylo vhodné před každý vchod do domu, podniku, úřadu, hotelu, prostě všude umístit televizní kamery, povinné trvale monitorované odposlechy do každého bytu či kanceláře, veřejných prostor a dopravních prostředků. Každý občan by musel podepsat vázací protokol o spolupráci s BIS a policií a měl by povinost hlásit okamžitě cokoliv podezřelého. Byla by zavedena všeobecná povinnost používat jen platební karty nebo bankovní převody. Hotové peníze by byly zrušeny. Každý občan by měl od věku 10 let implantován čip, podle kterého by jej bylo kdykoliv identifikovat a kontrolovat jeho pohyb kolem pozemních kontrolních bodů. Podobně by tentokrát na bázi GPS byla označena všechna motorová vozidla. Podezřelí občané vybraní policií bez zdlouhavého rozhodování soudů by museli nosit elektronický náramek, který by přes GPS zajišťoval, že se občan pohybuje jen v prostoru či území, které mu bylo úředně povoleno.
Všechny uvedené technologie jsou již dnes běžně dostupné a není problém je okamžitě zavést. Zavedení těchto opatření by mělo i významný vliv na likvidaci nezaměstanosti. Rekvalifikace kohokoliv na pracovníka státních dohledových služeb by nebylo nic složitého. Nastal by zlatý věk moderní technické civilizace třetího tisíciletí nejen bez terorizmu, ale i bez zločinu. Buďte dobří, přátelé. Máme se na co těšit.

[Trvalá adresa článku]

20.7.- Letem českým internetem.

Mezinárodní letní škola duchovní hudby
Rád bych Vás informoval, že letos přesně za měsíc ve dnech 20. - 28. srpna opět proběhne v želivském opatství Mezinárodní letní škola duchovní hudby - Convivium 2005. Na své si přijdou jak pokročilí amatérští hudebníci, tak i studenti nebo absolventi profesionálních oborů - sbormistři, zpěváci a varhaníci, z České republiky i ze zahraničí. Účastníci Convivia budou pracovat ve společné části a v pěti dělených specializovaných třídách. Doprovodný program je přichystán také pro děti, takže se mohou účastnit i rodiny s dětmi. Veškeré informace o letošních kursech jsou na webových stránkách www.convivium.cz.

Pryč s hlasitou reklamou!
Unikátní a praktické zařízení pro milovníky televize - to je SCART redukce YAKUMO Volume Master, která se automaticky a spolehlivě postará o sjednocení hlasitosti vysílaných pořadů, typicky reklam - komerční televizní stanice obvykle vysílají reklamy s vyšším stupněm hlasitosti než běžné pořady, což je velice nepříjemné a ruší při sledování. Volume Master vyrovná zvuk u těchto pořadů tak, aby skutečně odpovídal nastavené hlasitosti na televizoru, a to bez ztráty kvality. Redukce je průchozí, lze použít jak samostatně, tak i připojením mezi televizor a další zařízení se SCART rozhraním. Napájí se z externího adaptéru. Není třeba nic složitě nastavovat nebo propojovat, stačí zapojit do SCART konektoru na televizoru a zapnout napájení. Více například zde.

Gramatika zdarma od Microsoftu.
Microsoft nabízí zdarma nástroj Kontrola české gramatiky, který provádí kontrolu dodržování gramatických pravidel v kontextu celých vět, jako je např. psaní měkkého nebo tvrdého I/Y u shody podmětu s přísudkem, psaní čárek ve větě, apod. Instaluje se jako doplněk do aplikace Microsoft Office Word 2003 a plně se integruje do nabídky Nástroje/Pravopis hlavního panelu nástrojů této aplikace. Nástroj provádí také základní stylistické kontroly. Stáhněte si jej právě tady.

[Trvalá adresa článku]

19.7.- Multikulturalismus jako slepá cesta.

K útokům radikálních islamistických teroristů na cíle v západních zemích pomáhá podle Klause přílišná otevřenost Západu vůči imigraci lidí z jiného kulturního prostředí. "Je to v každém případě vhodná půda k tomu, aby se tyto věci staly," uvedl prezident v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes.
Paroubek ve své reakci neřekl, zda je migrace dobrá, nebo není. Je to podle něj ale fakt. Podotkl, že v Německu jsou tři miliony Turků a ve Francii pět milionů muslimů. "Co s nimi, než se snažit je integrovat do společnosti," dodal.
Jenže to je naprostá pitomost, protože jen nepatrná menšina z přistěhovalců se snaží o integraci do většinové společnosti. Viz marné pokusy o integraci našich Romů. Přistěhovalecké menšiny se naprosto logicky snaží vytvářet vlastní komunity uvnitř pro ně cizí společnosti, protože tak získávají větší pocit bezpečí, než kdyby měli individuálně čelit problémům z odlišnosti obou jazyků a společenských kultur. Na takové zjištění není třeba provádět žádné vědecké výzkumy, stačí se podívat do USA, kde i starodávní Američané černé pleti žijí ve vlastních komunitách. Taková gheta jsou logicky sídlem nejen chudoby, ale obchodu s drogami a místem pro zločinecké gangy.
Všechny teorie o tavicích kotlech a multikulturalismu jsou jen bláboly snílků o nekonečném sbratření všech národů a kultur celého světa. Pamětníci si jistě vzpomenou na stejně bájivé představy a hesla komunistických režimů minulosti, které vycházely ze známého hesla "Proletáři všech zemí, spojte se." Klasickou ukázkou naprostého neúspěchu těchto proklamací o bratrství je konflikt, který se rozpoutal mezi Sovětským svazem a komunistickou Čínou za doby panování Chruščova, který si dovolil říci Maovi, že jeho teorie o velkém skoku je naprostá pitomost. Bylo to klasické střetnutí dvou zcela rozdílných kultur. Číňané se navíc již tenkrát připravovali na pochod do nitra Sibiře a dokonce se tam na pohraniční řece bojovalo. Nikdy se této myšlenky na rozšíření životního prostoru nevzdali, jen své záměry nyní rozšířili o evropské území.
A dnes náš pantáta premiér vykládá se svým milým úsměven o výhodnosti jím připravovaného nového sblížení s komunistickou Čínou a chystá zjednodušení či dokonce zrušení vízové povinnosti pro čínské turisty. Měl by si ale uvědomit, že většina těchto "turistů" se podle současných zkušeností nevrací do své rodné země, ale snaží se za každou cenu usídlit kdekoliv v civilizované části světa. Nikdo se jim samozřejmě nemůže divit, že se nechtějí vrátit do komunistického ráje, ale jsme skutečně připraveni na to, abychom se podle slov Paroubka stali čínskou "základnou" pro jejich pronikání na evropský trh? Je něco takového skutečně záměrem a cílem bruselské administrativy?

[Trvalá adresa článku]

18.7.- Klaus a Paroubek jsou vepři.

Tedy pardon, jsou ve při, neboli v hádce ve věci odsunutých sudetoněmeckých antifašistů. Během své čtvrteční návštěvy Vídně jednal Jiří Paroubek s rakouským kancléřem Wolfgangem Schüsselem mimo jiné také o svém úmyslu symbolicky odškodnit sudetoněmecké antifašisty. Rakouský kancléř gesto ocenil - podle něj je důležité, že se poprvé vůči německé menšině neuplatňuje princip kolektivní viny.
Premiér Paroubek v této souvislosti upozornil na rozdílný postoj prezidenta Václava Klause. Prezident Paroubkův návrh označil za nezodpovědný a nešťastný a přirovnal ho k otevírání Pandořiny skříňky. "Jsou pouze dvě instituce, které vyslovily, řekněme, nesouhlas se záměrem gesta. Jedna instituce je Občanská demokratická strana, které je pan prezident Klaus čestným předsedou. A ta druhá instituce je Sudetendeutsche Landsmanschaft v Rakousku. To není zrovna ideální společnost," řekl Jiří Paroubek. Podle premiéra prezident iniciativě neporozuměl a podstatu smířlivého gesta nepochopil. To prezident Klaus nenechal bez reakce. "Za prvé tomu rozumím velmi dobře. Za druhé jeho slova považuji za mimořádně drzá. Mám pocit, že už ztratil veškerý rozum," uvedl ve čtvrtek Václav Klaus pro televizi Nova. Jiří Paroubek odmítl na něco takového reagovat. Je prý na českých občanech, aby si udělali úsudek sami.
Tolik oficiální zdroje. Pro zcela jednoduchého občana, jako jsem například já, z toho vyplývá, že si naši politici trvale a bez přestávky honí triko a snaží se přesvědčit občanstvo neboli voličstvo o tom, kdo je v tomto království nejchytřejší. Výsledkem jejich poloblbých klání na stránkách našich médií je neustále rostoucí počet obyvatel, kteří na politiku kašlou z výšky a nehodlají se nijak podílet na našem "demokratickém" způsobu řízení a vládnutí. Jsou upřímně, ale opravdu upřímně znechuceni a přesvědčeni o tom, že těm našim spoluobčanům, kteří se zovou politiky, nejde o nic jiného než o osobní moc a důležitost. Otázkou zůstává, před kým si myslí, že je jejich osobní nahoněné triko čím dál tím větší a větší. U nás doma v Kocourkově to není a v zahraničí si za setkávání s našimi politiky nikdo žádné body nepřipisuje. Působí na mezinárodním poli jen jako dotěrný hmyz pocházející z té malé zaplevelené zahrádky uprostřed středoevropského postkomunistického plácku.
Možná, že je to jen můj osobní dojem, ale když sleduji podobné půtky odehrávající se na poli vedlejším v našm bratrském Slovensku, zdá se mi, že slovenští politikové jsou nejen mladší a pohlednější, ale i inteligentnější a hlavně věcnější. Zrealizovali tam už spoustu zcela praktických opatření a zákonů včetně onoho u nás tolik diskutovaného "třikrát a dost". Dokonce i komunisté tam již dávno předělali svoji KSS na stranu sice levicovou, ale na hony vzdálenou ideologii, kterou u nás hrdě hlásá KSČM. Asi to bude tou vzdáleností od už z dob první předválečné republiky komunisticky zasmrádlé Prahy, která ani za časů vrcholného komunistického panství neměla nikdy dost dlouhé prsty, které by dosáhly vždy ve všem až do Bratislavy.
Zato Praha byla vždy vpředu kdykoliv šlo o aplikaci moskevských direktiv a dnes se historie opakuje při ochotném lezení do zadku bruselským byrokratům. Zejména poslední socdemácké vlády a jejich ministerské aparáty dosahují v tomto rektálním alpinismu vrcholných výkonů, jaké nejsou ke spatření v žádném koutu naši staré shnilé Evropy. Snaha je to pochopitelná, protože každý z českých politiků sní o jediném cíli: co nejrychleji se dostat ze zatuchlé Prahy do zářícího Bruselu či Štrasburku, kde i ten nejpitomnější ouřada bere měsíčně víc, než nějaký náměstek českého ministra či dokonce ministr. Je to navíc boj na krátké trati, protože výsledky dalších voleb jsou vždy nejisté a tak je třeba za ty čtyři roky volebního období urvat co se dá, protože pak zase hrozí odvolání z ouřadu a potupný návrat do rodné domoviny za ubohý český peníz.
V šedesátých letech jsme my, tehdejší začátečníci a průkopníci nového věku počítačů, žili pod vlivem zakladatelů kybernetiky v naivní víře, že postupně řízení ekonomiky a státu přejde do pravomoci exaktních a politicky nezávislých počítačových systémů a vyloučí se tak z procesů rozhodování soukromé zájmy a politické pletichy. Místo toho se nejmodernější technologie využívají především pro obchodní a politickou ohlupující reklamu, pak pro omezování lidských práv a osobní svobody a především pro cíle vojensko-průmyslového komplexu, kde je nejmenší kontrola nad tím, za co se peníze vydřené z obyvatelstva použijí. Sen o šťastné budoucnosti, který si sní každá začínající generace, se už neukazuje ani v dílech autorů science fiction, všude jen zmar a zmar. Umár, umár, kráká ve známé básni E.A.Poe Havran, který se ale v originále jmenuje krkavec.
A tak onomu známému malému českému člověku nezbývá nic jiného, než se snažit kdekoliv urvat něco z toho velkého barevného a lesklého koláče dnešní civilizace, užívat si svého krátkého života a nechat naše politické krkavce, aby se mezi sebou označovali za idioty, lháře a zbabělce. Což v podstatě odpovídá skutečnosti.

[Trvalá adresa článku]

18.7.- Útok v Londýně je dílem britských úřadů.

Podle českých Muslimských listů na které jsem vás již upozorňoval, provedly vražedné útoky v Londýně britské bezpečnostní složky pod pláštíkem krizového cvičení. Provozovatelé těchto stránek to zřejmě nemají ze své hlavy, ale snaží se rozšiřovat tuto informaci v duchu tvrzení, že všechny teroristické útoky včetně těch v Madridu a v New Yorku byly organizovány vládami západních zemí s cílem vyvolat nenávist obyvatelstva proti přistěhovalcům z arabských zemí. Zveřejněný text popisuje metodu deseti kroků, jak zorganizovat teroristický útok a použít k němu nevinných arabských obětních beránků. Cituji:

1. Najměte si krizovou manažerskou firmu, která provede cvičení paralelně s teroristickými útoky, které chcete provést. Cvičení musí probíhat na stejném místě a ve stejném čase jako útok. Jestli máte ve vašem sehraném útoku Araby a budou zadrženi, řekněte policii, že jsou součásti cvičení.

2. Najměte čtyři Araby a řekněte jim, že se budou účastnit důležitého cvičení, ve kterém budou bránit Londýn před teroristickými útoky. Naplňte jim batohy přeplněné výbušninou. Řekněte, že výbušniny v batohu jsou fingovanou výbušninou, která neublíží ani kuřeti.

V podobném duchu scénář bombového útoku pokračuje. Dikce připomíná nejlepší propagandistická díla komunistických agitátorů, kteří nás v minulých časech přesvědčovali o tom, že nám hrozí imperialistický útok v době, kdy sověti stěhovali atomové rakety na Kubu. Celý text najdete zde.

[Trvalá adresa článku]

15.7.- Co si myslí komunisté o šancích na převzetí moci.

"Jsou dva důvody, které vedou i některé členy naší strany k otevírání otázky omluvy. Tím prvním je snaha dostat se co nejdříve do vlády. Věří, a to i díky výzvám k omluvě od pravicových stran i sociální demokracie, že omluva je klíčem k ministerstvům. Představují si, že se budeme kát jako císař Jindřich v Canosse, a klatba, do níž jsme byli uvrženi, bude zrušena. Jenže takto to v politice nefunguje. Když nás takzvané demokratické strany nebudou potřebovat, každou omluvu prohlásí za nedostatečnou či neupřímnou. Když nás potřebovat budou, najdou si nás," tvrdí europoslanec za KSČM J. Maštálka v článku "Slovy jen těžko něco napravíme" na stránkách KSČM.

"Netěšte se na vymření komunistů. Všechny tři mé děti volí KSČM. Dva jsou absolventi vysoké školy, třetí ji půjde studovat. Takže až my, padesátiletí voliči zemřeme, budou tu naše děti, bude jich víc a budou chytří a vzdělaní. K tomu přibudou i ti kterým se rozsvítí, že kapitalizmus je zhovadilý a nespravedlivý systém, ve kterém jedni pracují (je jedno na jaké úrovni, my s manželkou jsme také absolventi VŠ a jsme vykořisťováni stejně jako lidé u lopaty) a druzí žijí z dividend nebo z obrovských platů za členství ve správních radách. Problém je, že si to uvědomují zatím jen lidé vzdělaní, dělníci zatím volí pravici. Nedávno jsem byl na setkání se spolužáky z techniky a mám pro vás ještě jednu dobrou zprávu: třetina z nich volí KSČM. Takže si sněte své sny, probuzení bude jako skok do studené vody, říká účastník internetové diskuze na www.ksčm.cz.

KSČM ma šanci udělat velice dobrý až pro mnohé překvapivý výsledek v nadcházejících volbách! KSČM je moderní zreformovaná strana. Myslím si že bez KSČM nebude moci být sestavena nová rozumná vláda... Doufám že také přijde znárodnění alespoň některých pro stát strategických podniků jako je telecom, čez, transgas atd. Ať žije ksčm, obracejme se spíše na východ tam je naše budoucnost, doporučuje další "diskutující" přesvědčený komunista.

Komunistické straně věřím ze všech nejvíc, a věřím že se ze svých chyb poučily!!!Nevěřím ňáké ODS atd..Přeji si nástup komunistů. A všechny tzv. spoluobčany kteří nadávají a urážejí komunisty posílám do.... Čest. Tohle vypadá na příslušníka společenské skupiny, kterou zlí kapitalisté označovali v minulém století jako lumpenproletariát. Příspěvky pocházejí z diskuze "Má komunistická strana šanci zvítězit v příštích parlamentních volbách?" na www.kscm.cz

[Trvalá adresa článku]

14.7.-Bez komentáře: My nebereme islám z Ameriky.

Moderátorka Chadídža ben Qina Al-Džazíra TV: "Dr. Amína Wadúd, universitní profesorka islámských studií ve Virginii se stala první ženou, která vedla modlitbu (dělala imáma) mužům a ženám společně. Ráda bych, abyste, šejchu objasnil právní hledisko imámovství ženy při modlitbě."

Šejch Dr. Júsuf al- Qaradáwí – Egypt: "Ta žena stála sama proti mínění islámské obce. Islámská obec její konání odmítla. Žena svolala k modlitbě. A víme, že adzán je jen pro muže. Žena vedla modlitbu s odkrytými vlasy. Viděl jsem ze záznamu, modlit se v řade muže, po jeho pravém boku stála žena, po levém žena a před ním žena. Je toto snad islámská modlitba? To je modlitba amerikanizovaná. Američané, když už mají americký hamburger, americkou kolu, americký sex, chtějí také americkou modlitbu. Americký islám. To je ale u nás v islámu nepřijatelné. My nebereme islám z Ameriky. Ale z našich islámských zdrojů. Dějiny islámu nepamatují, že by kdy žena vedla modlitbu pátečnímu shromáždění."

Z pořadu „Šarí´a a život“ – Al-Džazíra TV.

[Trvalá adresa článku]

14.7.- Překvapení, které vám může uchystat Firefox.

Na stránce firmy UPC http://www.upc.cz/cz/satelitni-televize/?page=cenik je zcela dole chybný odkaz na kompletní ceník. Poněkud nečekaně se vám to odvětví automaticky na reklamní text církve Union Presbyterian Church.
Ovšem jen použijete-li Firefox, který v případě, když zadanou adresu nenajde, spustí Google hledání stránky s podobnou adresou. Po standardní instalaci Firefoxu je toto hledání nastaveno v konfiguraci pro Google na vlastnost "I'm Feeling Lucky" (Zkusím Štěstí) neboli

http://www.google.com/search?btnI=I%27m+Feeling+Lucky&q=
Změnu na standardní vyhledávání můžete provést změnou předvolby keyword.URL na hodnotu
http://google.com/search?btnG=Google+Search&q=
Do konfiguračního souboru se dostanete zadáním příkazu about:config do pole adresa.

[Trvalá adresa článku]

13.7.- Kapsáři potřebují více konkrétní osobní reklamy.

Za první polovinu roku bylo v Praze nahlášeno přes 4000 kapesních krádeží, což je podle policejních odhadů jen zlomek z jejich skutečného počtu. Většina Čechů i turistů krádeže nehlásí, protože jsou přesvědčeni, že policisté jejich věci stejně nenajdou a nehodlají ztratit zbytečný čas popisováním toho, jak byli najednou bez peněz. A tak bezradní městští radní nechali ve městě instalovat něco jako informační tabule, které mají údajně pomoci v nekonečném a nikdy nekončícím boji proti kapsářům. "Mějte oči všude", nabádají Pražany a návštěvníky metropole poněkud podivné a mírně nesrozumitelné billboardy, které instalovala pražská radnice v rámci kampaně proti kapsářům. Oči vykukující z kabelky či z peněženky v zadní kapse kalhot mají varovat před kapsáři. Kampaň stála 250 tisíc korun a má podle primátora Pavla Béma upozornit na kapesní krádeže "přátelskou, pohodovou formou".
Pan primátor touto milou reklamou na kapsáře chtěl pravděpodobně zvýšit jejich mezinárodní popularitu. Škoda, že místo vyvalených očí vydloubnutých z důlků nenechal na bilboardy vyfotit samotné kapsáře, kteří jsou pražské policii důvěrně známi. Stačilo by je pod jakoukoliv záminkou zadržet, pořídit policejní fotky a pak je s omluvou propustit. Kapsáře totiž může policie zadržet a obvinit jen tehdy, když je takový šikovný ničema chycen přímo při činu, což se stává asi tak jednou za sto let. Možná, že by za ty peníze bylo vhodnější platit jednoho magistrátního pracovníka, který by obcházel kritická místa například se zvoncem všude tam, kde se krade, jezdil by především "turistickou" tramvají číslo 22 a nahlas upozorňoval vícejazyčně, aby si dali cestující pozor na ty konkrétní kapsáře, které by samozřejmě již za krátkou dobu znal osobně. Také by své známé kapsáře fotografoval při nastupování, v tramvaji i na ulicích a v obchodech a rozdával pak jejich fotografie. Třeba by se takové popularity zalekli a přestěhovali se někam dál na východ od Prahy a od naší republiky.

[Trvalá adresa článku]

12.7.- Zrušíme postupně důchody?

Paroubkova vláda se snaží dát dohromady něco, co by se mohlo s jistou dávkou fantazie nazývat důchodovou reformou. Hlavní důraz kladou především na výdajovou stranu problému. Česky řečeno to znamená, že se musí omezit zaprvé na minimum množství těch, kteří se vůbec nějakého důchodu dožijí neustálým posouváním odchodu do důchodu a zadruhé zkrátit dobu, po které budou přeživší se pobírat důchod. Z toho jistě nikdo z dnešních padesátníků nemůže mít radost, protože je čeká odchod nejspíše ve věku 65 let nebo ještě později, o třicátnících ani nemluvě. Ano, jistě jiné méně bolestivé řešení neexistuje, protože zatím více méně klesá porodnost a spoléhat na příliv kvalitní pracovní síly odněkud z východu či dokonce z dálného východu a Číny není to pravé, co bychom si jako malý národ neustále ohrožovaný ve své existenci přáli. Navíc to zatím vypadá tak, že cizí příchozí dělají vše možné pro to, aby u nás nemuseli platit jakékoliv daně či odvody do sociálních či zdravotních fondů, o clech ani nemluvě.
Státní úředníci politické firmy zvané ČSSD vedou hezké řeči o tom, že je samozřejmě třeba zajistit, aby pro občany jsoucí v zaměstnaneckém poměru byl dostatek pracovních míst i v jejich vyšším věku. Problém je v tom krásném, ryze komunistickém slově "zajistit". Stát v tomto směru může totiž zajistit jediné: zaměstnance, které nemilosrdně ekonomicky uvažující soukromí zaměstnavatelé vyhodí v rámci racionalizace a zvyšování produktivity a zisku ve věku po padesátce či šedesátce z dobře placeného místa, tyto zaměstnance na státní útraty rekvalifikovat a zaměstnat ve státní správě minimálně za stejný plat. Musela by zde platit ale částečná diskriminace, kdy by pro nástup do funkce ve státním sektoru měli přednost ti starší až přestárlí. Jiné nenákladné řešení nejspíše neexistuje, protože přinutit soukromého zaměstnavatele k jinému než ekonomickému chování, je nemožné. Leda by stát na zaměstnanost starých opotřebovaných a méně výkonných ročníků přispíval podnikatelům podobně, jak to dnes dělá z peněz daňových poplatníků při zajištění zaměstnanosti hendikepovaných lidí. Koneckonců stáří je také hendikep.
Existuje ovšem i cesta více účinná: postupně snižovat státem vyplácené důchody z dnešních cca 40 procent průměrného výdělku až na úroveň životního minima a nutit tak občany v produktivním věku, aby si v průběhu produktivního života vytvářeli další fondy formou úspor a připojištění u soukromých penzijních fondů. Tato cesta je ovšem politicky nepopulární, pro politickou firmu, která by se touto cestou vydala, by byla jistě volebně smrtící. Proto můžeme očekávat spíše trvalé laborování a mlhavé pokusy s celým mechanizmem, než to, že by se politici pustili statečně do skutečných změn, které by přinesly kýženou stabilitu a jasnou perspektivu důchodového systému, který není nic jiného než sociální či spíše socialistický systém nedobrovolného spoření s prvky solidarity bohatších s chudými, mladších se starými.

[Trvalá adresa článku]

11.7.- Testujte si bezpečnost připojení na internet.

Neustále se vedou debaty o tom, jak se ubránit podvodnému připojování, respektive přepojení na telefonní číslo s vysokým tarifem až 70 korun za minutu, které vám mohou uchystat podvodné dialery. Podíváme se na jednu z možností, kterou byste neměli vynechat: prověření cesty, přes které servery vašeho poskytovatele jste po uskutečnění připojení připojeni. Tuto kontrolu například řeší velice dobře program Connection Meter (dále jen CM) ve volbě Nastavení, Spojení, Zabezpečení, Po připojení prověřit cestu. CM, který je "nepodvodným" dialerem uskutečňujícím připojení místo standardního postupu, zadanou cestu prověřuje ihned, jakmile se na internet připojí. Jedná se o aplikaci funkce příkazu tracert, který můžete v MS Windows samozřejmě rovněž použít, pokud program CM nemáte. V okně programu CM se vám zobrazí cesta k vámi zadanému počítači, podle které poznáte, zda jste skutečně připojeni k vašemu poskytovateli a ne k nějakému vám neznámému serveru nějakého podvodníka. Potřebujete k tomu znát adresu (jméno) nějakého známého serveru vašeho poskytovatele nebo jeho IP adresu.
Když jsem se dotázal Eurotelu, přes které počítače mě připojují k internetu, sdělili, že pro datové připojení jsou používány DNS (jmenné) servery s IP adresou 160.218.10.200 a 160.218.43.200. Když tedy zadáte do dialeru CM jednu z těchto adres, musí být při kontrole cesty všechny případné IP adresy před tímto cílovým DNS serverem ze série IP adres začínajících 160.218, což je série, kterou má Eurotel přidělen pro svoji síť. Pokud se vám zde objeví jakákoliv adresa začínající jinou skupinou čísel, nejste připojeni přes Eurotel, ale přes někoho docela jiného a nejspíše vám právě naskakují koruny na vašem účtu.
Podobně můžete vaše připojení ověřit zadáním příkazu tracert, například tracert 160.218.10.200. Získáte tak výpis cesty a opět snadno ověříte, zda je to v pořádku. Pochopitelně si musíte zjistit, jak má tato ověřovaná cesta vypadat u vašeho konkrétního poskytovatele, nejlépe dotazem na IP adresy jeho DNS serverů a zjištěním rozsahu IP adres, které váš poskytovatel používá.
Program CM ale ještě zajišťuje bezpečnost vašeho počítače řadou dalších funkcí, například hlídá, zda nebylo připojení přerušeno a znovu bez vašeho vědomí vyvoláno nějakým programem, po vašem odpojení od internetu blokuje port, na který máte připojen váš modem aby tak zamezil připojení na internet bez vašeho vědomí, sleduje instalace nových ActiveX prvků, které by mohly být ohrožením vašeho počítače a řadu dalších funkcí, jako je například přerušení spojení po překročení určité částky.

[Trvalá adresa článku]

8.7.- Džihád v Londýně.

Vzápětí poté, co jsem dal na internet včerejší článek o aktivitách muslimského hnutí v Česku, došlo v Londýně včera ráno k sérii výbuchů. Exploze zasáhly londýnské metro, explodoval také jeden autobus. Britská policie potvrdila, že šlo o koordinovaný teroristický útok. Celý systém londýnského metra byl ochromen, stanice metra Edgware Road, Kings Cross, Russell Square, Liverpool Street, Aldgate and Moorgate v blízkosti londýnské City byly evakuovány. Podle dnešních zpráv došlo včera ke čtyřem explozím. Není zatím zcela jasný počet obětí na životech, hovoří se o 40 až 50 mrtvých, počet zraněných je odhadován na 700. Ke zločinu se údajně přihlásila organizace Tajná skupina džihádu Al-Káidy v Londýně, britská policie tuto informaci zatím nepotvrdila. Můžeme jen doufat, že se české bezpečnostní orgány zaměří i na internetovou propagandu českých muslimů, která je evidentně orientovaná na podporu mudžáhidů a zdůvodňování oprávněnosti džihádu jako prostředku šíření islámské víry.
Z včerejší tiskové konference britských bezpečnostních složek a vedení Londýna vyplynulo, že policie neměla žádné informace o přípravě teroristického útoku. Jisté je, že i kdyby tato informace byla k dispozici, útoku by se stejně nepodařilo zabránit. V Česku je sice o tisíc policistů více nasazeno na střežení důležitých budov, letišť, metra a železnice, je ale zřejmé, že žádná taková opatření nemohou útoky zejména na civilní cíle vyloučit. Maximálně může být plánovaný počet útoků snížen. Jedinou účinnou metodou je totální evidence a neustálá kontrola a sledování všech obyvatel, zejména pohybu cizinců a také občanů ČR zapojených v českých nebo zahraničních extrémistických organizacích. Bezpečnostní informační služba by měla svoji pozornost zaměřit nepochybně i na aktivity KSČM v Iránu a ostatních arabských zemích. Za komunistického režimu bylo Československo zapojeno do výcviku a vyzbrojování mezinárodních teroristů a je jisté, že tu existuje řada osob, které mají na tyto kruhy stále osobní vazby. Podobná situace je v ostatních postkomunistických zemích, zejména ve východních zemích sousedního Německa.

[Trvalá adresa článku]

7.7.- Vy jste se ještě nestali muslimy?!

Pokud byste tak chtěli učinit, mám pro vás dnes malou praktickou ukázku z propagace islámu v českém jazyce. Najdete ji na serveru islam.wz.cz:

Ó Alláhu! Odhalil jsi knihu. . . . Kontroluješ mraky a ovládáš jejich cesty. . .
Ty porazíš armády nepřátel . . . Ó Alláhu! Ty jsi Nejmoudřejší.
Ó Alláhu! Pomoc našim mudžáhidům.
Sjednoť jejich řady a shromáždi je ve světě pravdy.
Zaměř přesně cíl jejich zbraní.
Upevni jejich odhodlání a učiň je vytrvalými v jejich odhodlání.
Ó Alláhu! Dej jim svolení v Tvém Velebeném Jménu,
a dej jim slávu s Tvou nekonečnou armádou jak na zemi tak v nebesích.
Nechť Mír a Požehnání Alláha je nad Poslem Božím
a nad všemi jeho příznivci a společníky.
Amen.

Alláh řekl ve Svatém Koránu: " A nepokládejte ty, kdož na stezce Boží byli zabiti, za mrtvé! Naopak, oni jsou živí a u Pána svého odměnu svou užívají. . ." [Korán 3:169].

Ve snaze poněkud otupit ostré hroty výzvy k ozbrojenému boji proti všem nepřátelům islámu najdete na těchto stránkách i následující text:
Tento web není podpora terorismu ani není financován ze zdrojů podporující terorismus. Autoři odsuzují terorismus či jakékoliv formy násilí páchaných na nevinných lidech.
Moc hezké, z textu je naprosto jasné, že autoři naopak ale podporují terorismus a násilí páchané na lidech, kteří se proti islámu provinili. A kdo se postaví do řad mudžáhidů, bude si to po smrti v nebi zatraceně užívat.
Podobně mírumilovné jsou i MuslimskéListy.cz, kde najdete Zpravodajství iráckého odboje.

Na dalším internetovém muslimském zdroji www.muslim.cz je roztomilé povídání o tom, co je to, či spíše co byl v minulosti džihád, neboli svatá válka proti nevěřícím. Cituji:

Byl islám šířen ohněm a mečem? Bylo heslo "Korán nebo meč" muslimským znakem? Byli muslimové imperialisté a bažili po světské moci nebo drancování?
Žádný ze zmíněných kritiků se nepokusil porozumět povaze a okolnostem oněch dávných století. Masová média tehdy neexistovala. Neexistoval tisk, rozhlas nebo televize, ani pravidelná pošta. Neexistoval žádný způsob veřejné informovanosti nebo kázání s výjimkou osobního kontaktu. Neexistovala žádná úcta k životu nebo majetku či cti nebo ke smlouvám s jednotlivci a slabými národy. Neexistovala žádná svoboda projevu. Každý, kdo se postavil za vznešenou věc nebo přišel s nepopulárními myšlenkami, byl ohrožen. Objevuje se to v historii Sokrata, řeckého filozofa, prvních křesťanů a prvních muslimů. Mnoho vyslanců, kteří měli nařízeno přednést vládcům určitá poselství, se nevrátilo. Jejich nepřátelé je chladnokrevně zavraždili nebo uvěznili. Arabští muslimové se museli se všemi těmito problémy vypořádat, za takových okolností museli pracovat. Měli pro lidstvo poselství, chtěli mu prospět, nabízeli spasitelské učení. Korán říká: "Vyzývejte k cestě Boží moudrostí a krásným kázáním a přete se tím nejlepším způsobem." Ale kdo tehdy byl připraven vyslechnout volání Boží? Ve skutečnosti se mnoho nevěřících vyhýbalo poslechu Proroka, aby snad nebyli ovlivněni jeho mírumilovným učením. Dokonce se mírumilovnému volání islámu protivili silou. První zkušenosti z Arábie muslimy naučily, že mnohem účinnější je být mírumilovný a současně se mít na pozoru; že se mohou pohybovat klidně jen tehdy, když jsou dostatečně silní, aby si svůj klid a mír uhájili, zjistili, že hlas míru má lepší odezvu, jsou-li schopni odolávat nátlaku a likvidovat útlak.
Pak museli podle Božího příkazu rozšířit znalost islámu po světě, jenže neexistoval žádný telekomunikační systém, tisk nebo jiné médium masové komunikace. Jediný způsob jak to provést tedy spočíval v osobních a přímých kontaktech, což znamenalo, že museli překročit hranice. Nemohli je však překračovat v malých neozbrojených skupinách. Proto se přesunovali ve velkých ozbrojených skupinách, které se určitě jevily jako armáda. Nešlo však o armádu v pravém smyslu slova. Překračovali hranice různými směry a v různých dobách. Pozornost si zasluhuje, co následovalo pak. V některých oblastech je domorodci vítali, zvlášť ti, kteří byli dlouho utlačováni cizáckými mocnostmi jako byly Řím a Persie. V některých oblastech nejprve nabízeli islám lidem, kteří byli připraveni jej přijmout, a těch bylo mnoho. Lidé, kteří islám nepřijali, byli vyzváni, aby platili formou poplatku ekvivalent islámské daně (zakát). Důvody pro požadování této daně byly tyto:

- chtěli si být jisti, že poplatník ví, co dělá a že mu byl nabídnut islám, on jej však v souladu se svobodou vůle a volby odmítl;

- daň požadovali, aby byl poplatník chráněn a zabezpečila se tím jeho bezpečnost a svoboda stejně jako u muslimů samotných, protože jakékoli nebezpečí hrozící jemu pak bylo i nebezpečím hrozícím jeho muslimskému spoluobčanu, pak bylo nutné chránit nejen muslimy, ale i nemuslimy a zajistit jejich bezpečnost;

- nové uspořádání vyžadovalo podporu a spolupráci všech složek společnosti, muslimské i nemuslimské; první složka přitom přispívala zakátem, druhá formou poplatků, které pak byly využity v obecném zájmu;

- chtěli si být jisti, že nemuslimové nejsou proti nim a jejich novým bratřím nepřátelsky naladěni, že nemají v úmyslu svým muslimským spoluobčanům dělat potíže.
Obyvatelé, kteří odmítli islám a odmítli platit poplatky a s dalšími částmi společnosti tuto společnost odmítli podporovat, si způsobili velké obtíže. Uchýlili se k nepřátelskému chování vůči muslimům a chtěli jim škodit, ani ne tak muslimským příchozím, jako muslimským konvertitům a svým spoluobčanům, kteří se rozhodli platit poplatky. Z národního hlediska byl tento postoj zrádný; z lidského pohledu byl nízký, z hlediska sociálního nezodpovědný a z vojenského hlediska provokativní.
Z praktického hlediska bylo nutné tento postoj potlačit nejen kvůli zajištění bezpečnosti příchozích muslimů, ale také kvůli státu, v němž tito zrádci žili. To byl jediný případ, kdy byla proti těmto lidem použita síla, aby je přivedla k rozumu a aby si uvědomili svou zodpovědnost: buď přijmou islám svobodně jako muslimové, nebo jako loajální občané budou platit poplatky, a pak budou mocí žít se svými muslimskými spoluobčany a mít s nimi stejná práva a povinnosti.

Je to skvělá univerzální metoda pro toho, kdo chce prosadit svoji ideologii i těm, kteří jsou proti. Metoda, jak je buď přinutit nebo si je zahrnout do evidence nepřátel a ještě od nich vybrat za jejich nepřátelství propagované ideologie zvláštní daň. Silně to připomíná metody německých fašistů nebo komunistů. Je to jistě jen zlomyslná náhoda, že informační kancelář a modlitebna Islámská nadace v Praze sídlí na stejné adrese, jako například komunisty ovládaný Slovanský výbor ČR.
Na závěr jednu otázku: nepřekračuje snad takováto propaganda hranice, které by měly platit i ve svobodné společnosti právě proto, aby si tato společnost svoji svobodu zachovala?

[Trvalá adresa článku]

6.7.-Stoneová v K.V., ČS ruší poplatky, Špidlovy krémy a Paroubek u Havla.

Stoneová konečně na vlastní oči.
Hollywoodská hvězda Sharon Stoneová převzala na MFF v Karlových Varech z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu. Je nyní po Robertu Redfordovi a Jiřím Krejčíkovi třetí takto vyznamenanou osobností. Příjezd Stoneové doprovázelo přísné utajení, při předávání ceny byla mimořádná bezpečnostní opatření. Jaké měla hvězda kalhotky se nepodařilo zjistit. Byla ale velice vstřícná, se všemi se objímala a tančila, šířila kolem sebe auru lásky a míru. Exprezident Havel byl jejími půvaby zcela viditelně omámen. Co tomu říkala jeho manželka, není známo.

Připojí se i další bankovní domy?
Česká spořitelna zruší od 1. srpna devět poplatků. Patří mezi ně poplatek za rušení sporožira a běžného účtu, za deaktivaci vkladní knížky a účtu vedeného ve službě Servis 24, za ověření zůstatku na účtu v případě neoprávněné reklamace a některé drobné administrativní poplatky. Rozhodnutí přišlo krátce poté, co se rozpoutala o poplatcích debata mezi bankéři a politiky a počínání bank začal vyšetřovat antimonopolní úřad. "Těchto devět poplatků rušíme, protože klienti je pokládají za nesprávné a protože se poplatky za rušení účtu staly faktorem, který poškozuje bankovní reputaci," řekl Martin Škopek, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny. Zvláštní na tom je, že doteď toto okrádání klientů reputaci spořitelny nepoškozovalo. Česká spořitelna vytvořila loni zisk ve výši 8,65 miliard korun a věnovala ubohých 30 milionů na charitu.

Špidla pečuje o zdraví zaměstnanců firem.
Právě dokončil směrnici, podle které budou muset všichni zaměstnavatelé kromě jiných pracovních pomůcek hradit i opalovací krémy všem zaměstnancům, kteří pracují venku. Kromě opalujících se pracovníků na této směrnici nejvíce vydělají výrobci a prodejci ochranných krémů a emulzí. Krémy budou nepochybně zdarma i pro ty eurokomisaře a europoslance či euroúředníky, kteří se budou pohybovat častěji mimo své kanceláře, například mezi pracujícím lidem.

Paroubek na audienci u Havla
Premiér Paroubek navštívil exprezidenta Václava Havla, aby s ním konzultoval současnou politickou situaci. Oba dva se shodli ve svých názorech na budoucnost evropské ústavy a o dalším směřování unie. Podali na závěr ruce stejně srdečně, jako si potřásal ruku Havel s Adamcem při převzetí moci v roce 1989. Paroubek se touto cestou snaží úspěšně získat další body pro ČSSD do příštích voleb.

[Trvalá adresa článku]

5.7.- Slované, spojte se proti imperiálním plánům USA!

Bez komentáře:
V hlavním městě Běloruska se konal ve dnech 1.-3.7.2005 Devátý Všeslovanský sjezd, na kterém se sjelo 200 delegátů a hostů z Bulharska, Běloruska, Ruska, Česka, Slovenska, Ukrajiny, Srbska a Černé Hory, Makedonie, Polska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Chorvatska a také představitelé slovanských menšin (diaspor) z bývalých zemí Sovětského svazu, Německa (Lužičtí Srbové) a Kanady. Sjezd pozdravil při jeho zahájení v zastoupení hlavy státu Alexandra Lukašenka vicepremiér vlády Republiky Bělorusko Vladimir Dražin.
Za české a moravské Slovany dorazil i Václav Exner, člen českého parlamentu a místopředseda ÚV KSČM. Celou patnáctičlennou delegaci Slovanského výboru ČR na sjezdu vede jeho předseda, Doc. RNDr. Jan Minář, DrSc., který je zároveň i předsedou Mezinárodního slovanského výboru (MSV).
Předseda MSV se ve svém projevu dotkl bolavého místa, když zrekapituloval, jak po rozbití SSSR, ČSSR a Jugoslávie a po sjednocení Německa došlo k porušení rovnováhy a USA se zjevně snaží dokonat své zlotřilé plány na světovládu. V důsledku hospodářského zbídačení se slovanské národy mají stát podle Mináře ovládanými vazaly, levnou pracovní silou, slovanské státy pak odbytištěm přebytků a odpadků honosně nazývané euroatlantické civilizace. Varoval, že podle zásady 'rozděl a panuj' jsou slovanské národy stavěny proti sobě v zájmu globálního imperialismu - novodobého otrokářství. Zbrojení se po skončení studené války nesnižuje, nýbrž ještě zvyšuje, a studená válka dále pokračuje horkým mírem. Proti komu zbrojí USA, NATO a EU? Proti státům, které se ještě nepodvolily jejich područí. Pod záminkou boje proti terorismu, v zájmu amerických zbrojařů a naftařů jsou připravovány války, ve kterých jejich žoldáci vraždí a monopoly loupí. Slovanské Rusko je obkličováno, sousední státy jsou zatahovány do NATO, v některých se usadily americké vojenské základny.
Minář také poukázal na plán USA a CIA na rozdělení Ruska na několik nezávislých států. Demaskoval také nejhnusnější obraz, který je cynických výsměchem: v pobaltských republikách bývalého SSSR jsou oslavováni esesáci a pronásledováni hrdinové Velké vlastenecké války. Plán vstupu Ukrajiny do NATO nelze považovat za příspěvek míru, prohlásil předseda MSV a zároveň varoval: Ovládnutí slovanského světa by bylo osudově rozhodující pro ovládnutí celé planety globalizátory. Proto jsou Rusko a Bělorusko obkličovány a hospodářsky izolovány, proto jsou slovanské země zákeřně stavěny proti nim. Jan Minář pak nepřátelům Slovanů rezolutně vzkázal: Nejsme otroci a pro nikoho jimi nikdy nebudeme! Rozhodně odmítl i tvrzení západní propagandy, křivě obviňující běloruského prezidenta Lukašenka z diktátorství, jemuž je tento cejch vypalován jenom proto, že se vzepřel globalizátorům a Bělorusko nevyprodává marnotratně své národní bohatství cizáckému kapitálu.
[S použitím pramenu www.halonoviny.cz, listu vydávaném KSČM].
Další odkazy:
Slovanský výbor ČR, sídlo bývalá knihovna ÚV KSČ.
Zpráva o problematice extremismu na území České republiky v roce 2000, MVČR

[Trvalá adresa článku]


Home
Home
Některé odkazy na cizí internetové adresy použité v tomto čísle nemusí s ohledem na časový odstup od jeho vydání fungovat.

NAVRCHOLU.cz



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.