Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 479 - 1.2.2011 - 28.2.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Kolik vás bude stát důchodová reforma?

Jak je již obecně známo a v televizi denně omíláno, v brzku se dočkáme sjednocení neboli zvýšení sazby DPH u řady zboží a poskytovaných služeb. A to pod podivuhodnou záminkou, že je to nutné k zajištění reformy důchodového systému. Přesněji řečeno: půjde o značné a všeobecné zdražení formou zvýšení výběru daně z přidané hodnoty.
>>> [celý text článku.] 28.2.2011 10:40

Fotografovat se dá i obrazovka počítače.

Německý umělec a fotograf Michael Wolf obdržel čestné uznání v letošní soutěži World Press Photo za svoji práci nazvanou "A Series of Unfortunate Events" (Řada nešťastných příhod) nasbíraných fotografováním obrazovky počítače při procházce v aplikaci Google Street View.
>>> [celý text článku.] 25.2.2011 10:40

Vzpomínka na staré časy: ZX80/81.

Zastavení jen pro pamětníky: mikropočítač ZX80 navrhl Sir Clive Sinclair, úspěšný podnikatel v oboru kalkulátorů a digitálních hodinek v roce 1980. Další verze pod značkou ZX81 a předchůdce Sinclair ZX Spectrum byl vyráběn od roku 1982 firmou Timex Corporation a prodáván jako kit za 49.95 libry, nebo úplně smontovaný za 69,95 liber.
>>> [celý text článku.] 24.2.2011 10:40

Z nedaleké arabské ciziny: Libye se topí v krvi.

Inu, není divu. My Evropané si stále spolu s Američany nedokážeme uvědomit, že řada států na této planetě je obývána obyvatelstvem, které je slušně řečeno opožděné ve vývoji. Arabové nejsou žádnou výjimkou, zejména díky islámu je jejich zpoždění možno odhadovat na takových 600 let. Jsou to lidé jiného naturelu, jiného založení a reagují i jednají poněkud jinak, než je zvykem v civilizovaných zemích.
>>> [celý text článku.] 23.2.2011 10:20

Podvodná lékařská kampaň končí.

Jak očekávali občané tohoto státu, kteří mají v hlavách mozek a nikoliv slámu, lékaři kvapem odvolávají svoje podvodné výpovědi v obavách, zda se budou moci vrátit zpět na svá teplá místa ve státních nemocnicích, která samozřejmě ani ve snu nechtěli opustit.
>>> [celý text článku.] 22.2.2011 10:25

Vy ještě nemáte samostatné ložnice? Děláte chybu.

Pod tímto titulkem jsem v listopadu roku 2003 doporučoval oddělené ložnice. Jaké byly tehdy moje argumenty?
>>> [celý text článku.] 21.2.2011 09:15

Zdražení nebude, jen sjednocení DPH.

Podle ministra práce a sociálních věcí Drábka bude nejlépe sazbu DPH "sjednotit" na 20 procentech. Výjimkou snad budou vyjmenované základní potraviny jako například mléko, brambory, chléb, ryby, zelenina, dětská mléčná výživa, potraviny pro diabetiky či pro bezlepkovou dietu. Pro ně má DPH zůstat na deseti procentech. Z DPH by tak měl stát získat navíc kolem 58 miliard ročně, které by se použily na řešení deficitu důchodového účtu.
>>> [celý text článku.] 18.2.2011 11:45

Krmíte se také doplňky stravy?

Ocenění Podnikatel roku 2010 v Moravskoslezském kraji získali včera bratři Walachové. Jejich firma Walamark a.s. - jak se praví na jednom z jejich mnoha webů Walmark.cz - "je největším výrobcem doplňků stravy v regionu střední a východní Evropy."
>>> [celý text článku.] 17.2.2011 10:45

Čína, náš přítel a vzor!

Čínské firmy podle ministra dopravy Bárty dostanou příležitost podílet se na výstavbě silnic i dalších projektů v České republice. Čínský obchodní rada společně s Jakubem Hodinářem, novým náměstkem ministerstva dopravy pro zahraniční záležitosti, mají bezodkladně dohodnout podrobné formy spolupráce s naším novým velkým komunistickým přítelem.
>>> [celý text článku.] 16.2.2011 10:45

Kolaps ve zdravotnictví snad nebude.

Nelítostní bojovníci za platy lékařů, zástupci lékařských odborů, se snad dohodli s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem na tom, jak ze zdravotnické krize, která ještě nezačala. Podle písemné dohody dostanou letos pět až osm tisíc měsíčně a k tomu zaručený patnáctiprocentní nárůst platů ročně.
>>> [celý text článku.] 15.2.2011 10:45

Státní maturity se neodkládají.

Generálka státních maturit odhalila množství chyb způsobených chybným skenováním výsledků a řadou zmatků, když některé školy dostaly až tři různé protokoly s výsledky a chyby byly i v samotných vyhodnoceních. Celkem se vyskytlo dvanáct tisíc chyb a závad. Ministerstvo školství se tím začalo zabývat až nyní, dva měsíce před zahájením "ostrých" maturit.
>>> [celý text článku.] 14.2.2011 11:45

Navigace Garmin NÜVI 1300.

Dnes ještě doplním včerejší článek o důležité informace pro ty z vás, kteří si v Čestlicích nebo jinde navigaci NÜVI 1300 ČR LIFETIME EXTRA pořídí.
>>> [celý text článku.] 11.2.2011 12:45

Největší zábava v autě je s navigací.

Odolával jsem neskutečně dlouho. Především proto, že se mě jako šetřílkovi zdály stále ceny navigací do auta i jinam neskutečně přemrštěné s ohledem na celkem nepatrné funkce, které tento elektronický vynález poskytuje. Tato vada už víceméně pominula, ty nejjednodušší navigace s omezením nabídky map na ČR či přilehlé státy bez Austrálie a USA se dostaly cenově už pod dva tisíce korun.
>>> [celý text článku.] 10.2.2011 10:45

Badoo, ó, bad óóó...

Vy nevíte, co je to Badoo? Je to něco jako portál provozující multikulturní sociální síť, řízený z Londýna, kde má ústředí, firmu Badoo Services Limited však vlastní společnost na Kypru a v neposlední řadě ruský podnikatel Andrej Andrejev.
>>> [celý text článku.] 9.2.2011 11:45

Nadáváte na šéfy na Facebooku?

Z rozhodnutí americké organizace National Labor Relations Board (Národní úřad pro pracovně právní vztahy - NLBR) vyplývá, že podniky by neměly mít možnost propouštět zaměstnance v případech, kdy si stěžují na firmu nebo na svého šéfa na Facebooku či jinde.
>>> [celý text článku.] 8.2.2011 11:45

Nečas: Pomozme egyptskému lidu!

Minulý týden se náš premiér Nečas vyjádřil i k mezinárodní situaci, když prohlásil, že můžeme Egyptu nabídnout naše zkušenosti z přechodu k demokracii. Snad to mínil jako vtip nebo se pomátl na rozumu.
>>> [celý text článku.] 7.2.2011 11:25

Používáte Thunderbird a nezálohujete?

Pak byste si měli stáhnout prográmek MozBackup, který vytváří zálohy profilů pro Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Flock, SeaMonkey, Mozilla Suite, Spicebird, Songbird a Netscape.
>>> [celý text článku.] 4.2.2011 10:25

Jak se tvoří ceny léků?

Poslanecká sněmovna ve zrychleném řízení schválila návrh zákona, který má snížit maximální ceny léčiv a úhrady od zdravotních pojišťoven o sedm procent. Snižování ale nebude plošné u všech výrobků, půjde pouze o ty, u nichž nestihl Státní ústav pro kontrolu léčiv provést do konce loňského roku revizi.
>>> [celý text článku.] 3.2.2011 11:25

Staňte se členy řádu Jedi!

Na českém Facebooku je v současnosti velmi silná skupina s poněkud dlouhým názvem "Na sčítání lidu 2011 napíšu do svého náboženského vyznání víru Jedi". Jsou tam i další skupiny se stejným "náboženským vyznáním". Místopředseda Českého statistického úřadu Stanislav Drápal kvůli tomu svolal mimořádné tajné jednání.
>>> [celý text článku.] 2.2.2011 11:15

Je snad v Egyptě občanská válka?

Ulice Káhiry a dalších egyptských měst se chystají na masivní protestní pochod nespokojených obyvatel, kteří nesouhlasí s dlouholetou vládou Husního Mubaraka. Nepokoje si dosud vyžádaly na 150 lidských životů. Kdo tyto nepokoje začal organizovat se neví, v podezření je Muslimské bratrstvo.
>>> [celý text článku.] 1.2.2011 12:10