Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY, číslo 459 - 1.6. - 30.6.2009.         Dnes je  ,   zítra: 
Home MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  PDA/TEXT MIRROR RSS

Hledání v Ahaswebovi:
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!

Telefonujte za 0.444570 Kč do celé Evropy.

Ano, taková je minutová sazba Skype při volání na pevné linky místně, meziměstsky i mezistátně. Takže běžný hovor v délce 8 minut vás přijde jen na 5,00 Kč. Při volání z mobilu na pevnou linku zaplatíte u O2 na území ČR téměř desetkrát tolik: 49,0 Kč.
>>> [celý text článku.] 30.6.2009 09:00

Odkud se ta voda do obcí valí?

"Během pár desítek minut se zvedla hladina vodního toku o metr. Děláme s hasiči strouhy, aby voda nešla do dědiny," řekl starosta dědiny Uhelné Ludvík Juřík (KDU-ČSL). Pozdě, pane starosto, pozdě bycha honit, pozdě i na modlení...
>>> [celý text článku.] 29.6.2009 07:20

Michael Jackson včera zemřel, selhalo mu srdce.

Uprostřed náročných a tvrdých příprav na celosvětové turné, které mělo začít v červenci v Londýně, zemřel Michael Jackson na selhání srdce...
>>> [celý text článku.] 26.6.2009 11:00

Když nejde elektrický proud.

V takovém případě vypadá svět tak, jak jej neznáte. Nemůžete si udělat čaj ani kávu, jedině snad instantní leč studenou. Ale pozor, také nemusí téci voda z kohoutku a máte jen tu balenou. Můžete si dát i pivo, pokud jej máte ve studeném sklepě, máte-li jaký. Je-li hospoda daleko a láhvové pivo vypito, hrozí vám žízeň, po delší době i smrt.
>>> [celý text článku.] 25.6.2009 18:45

Prase nemusíte před zabitím omráčit.

Zabijačky pořádané po domácku na českém venkově se na příště prý budou řídit novými evropskými regulemi, se tvrdí v našich sdělovacích prostředcích. Přísnější pravidla jsou součástí novely nařízení o ochraně zvířat při usmrcení. Rada EU prý vyslyšela připomínky týkající se průběhu domácích porážek v Rumunsku.
>>> [celý text článku.] 24.6.2009 11:00

Čínský komunistický teror v Bratislavě.

Na historicky první návštěvu Slovenska přicestoval 21.června čínský prezident Chu Ťin-tchao. S nejvyššími představiteli státu během dvou dní jednal především o hospodářských záležitostech. Začátek jeho návštěvy narušila rvačka před prezidentským palácem...
>>> [celý text článku.] 23.6.2009 10:00

Irové si vydupali výjimky ve formě dodatků k Lisabonské smluvě.

Špičky států Evropské unie se dnes shodly jak na zárukách pro Irsko týkajících se Lisabonské smlouvy (LS), tak na tom, že se tyto záruky nedotknou již uskutečněné ratifikace dokumentu v ostatních zemích.
>>> [celý text článku.] 19.6.2009 15:00

Budou záruční podmínky a lhůty i pro software?

Měl by Microsoft platit miliardy dolarů uživatelům po celém světě jako odškodné za poškození dat a za různé chyby, kterými trpí jeho software?
>>> [celý text článku.] 18.6.2009 11:30

Dnes žádná politika, není nad jahody.

Budeme se zabývat pouze pozitivními hodnotami. Jako příklad vám nabízím pohled na nádherné dílo přírody, které jsem jen nepatrně pomohl občasným zalévání. Bohužel vám nemohu prostřednictvím internetu poskytnout vůni jahod a už vůbec ne tu dobrotu, která se tak skvostně rozlévá po jazyku...
>>> [celý text článku.] 17.6.2009 11:00

Média jsou užitečná, zábavná nebo nebezpečná?

Dnes vám poskytnu jen něco málo domácího čtení na téma média. První text je z právě vyšlé knihy, které její autor Petr Hájek dal název hodný spíše nějaké detektivce: Smrt ve středu, cituji z kapitoly Vetřelec:

"Ve skutečnosti však současnost naší civilizace média zcela ovládají, což kromě jiného znamená, že pokud nám to ona sama na sebe neřeknou, nevíme to..."
>>> [celý text článku.] 16.6.2009 10:00

Souhlasím s panem Hájkem, že se Darwin zmýlil.

"Nevím, jak vy, ale já z opice nepocházím. Vím to tak jistě, jako že je živý Bůh nade mnou," sdělil překvapenému auditoriu na semináři CEP "Darwin a darwinismus – věda, nebo ideologie? (Praha, 20. dubna 2009) pan Petr Hájek, takto zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky...
>>> [celý text článku.] 15.6.2009 10:30

ČSSD je tou pravou přítelkyní Romů.

Tvrzení v titulku totiž zcela nezvratně vyplývá z výzvy předsedy křesťanského sdružení Romů Petra Jano, kterou adresoval všem Romům před volbami do evropského parlamentu. Posuďte sami.
>>> [celý text článku.] 12.6.2009 10:50

Jakou rýži jíte?

V článku "Také máte rádi rýži?" jsem pranýřoval naprostý nedostatek informací o původu potravin prodávaných na českém trhu. A tak jsem se pokusil zjistit, jakou rýži u nás doma jíme. Ve spíži jsem zjistil, že kupujeme rýži značky Lagris. Na můj dotaz o původu rýže této značky jsem obdržel tento mail výrobce či spíše "balitele":...
>>> [celý text článku.] 11.6.2009 11:15

Němečtí vyhnanci mají podle CDU právo na svou domovinu.

Pozoruhodné stanovisko týkající se práva na "domovinu" pro německé vyhnance z českých Sudet nebo Polska můžete nalézt v programu německé CDU kancléřky Angely Merkelové pro volby do právě skončených voleb do Evropského parlamentu...
>>> [celý text článku.] 10.6.2009 16:15

Papírový dopis přes internet? Pěkná blbost.

Možná jste se také stali obětí reklamní akce České pošty (ČP), která pod logem PostOnline či DopisOnline zaslala občanům, firmám a také pravděpodobně všem držitelům živnostenského listu nabídku rozesílání papírových dopisů na základě zaslaných souborů ve formátu PDF. Česká pošta dopis vytiskne, "zaobálkuje" a doručí do schránky adresátovi.
>>> [celý text článku.] 9.6.2009 09:40

Volby, o které neměl skoro nikdo zájem.

Tedy někteří idealisté včetně mě volit šli. Bylo nás jen trapných 28 procent z celkového počtu oprávněných voličů, což jen potvrdilo většinový názor, že evropský parlament (EP) je na dvě věci, rozvádět to nebudu.
>>> [celý text článku.] 8.6.2009 11:10

Jděte prosím dnes nebo zítra volit!

Nabízím vám dva důvody, proč volit Stranu svobodných občanů (SSO). Ten první je ryze evropská záležitost. SSO vydala včera Stanovisko k dnešnímu setkání Rady ministrů vnitra v Lucemburku k problematice ilegální imigrace. Toto setkání začalo včera a pokračuje ještě dnes. Je poněkud zvláštní, že jednání Rady ministrů vnitra a spravedlnosti EU se koná právě přesně v době voleb do evropského parlamentu a jeho výsledky i postoje politiků k závěrům jednání si tak nemohou voliči zahrnout do svého rozhodování, které politické straně dají svůj hlas...
>>> [celý text článku.] 5.6.2009 10:30

Může se na veřejném shromáždění pískat?

Jiří Paroubek:"Jsme přesvědčeni, že minimálně ve zvažované rovině je příprava možné provokace, jejímž výsledkem bude zraněný mladý člověk v průběhu mítinku ČSSD."

Ivan Langer: "Nevím, jestli je to tím, že Paroubek strávil svůj produktivní věk mezi hospodskými, estébáky, prostitutkami, komunistickými papaláši a kolotočáři. To je svět, který ho formoval,"

Nick papene: Koho má člověk tady vůbec volit? Už se někdo uráčí odpovědět nebo to bude furt dokola?

Nick milamac: Já bych radil levicovou frakci pravicových radikálů nebo pravicovou frakci levicových radikálů.
>>> [celý text článku.]

Používáte stále ještě Windows XP?

Jak říká můj tříletý vnuk, když se chce zařadit do nějaké zajímavé společnosti, "já taky". Ne že bych nefandil pokroku, ale jedním důvodem byla jistá nedostatečnost mého počítače, kterou jsem objevil, když jsem železo testoval, zda se na něm dá provozovat Windows Vista. Chyběla paměť a také grafická karta ATI Radeon™ 9250 se ukázala jako nevyhovující. Později jsem zjistil, že jsem o nic nepřišel a Windows XP Professional mě slouží výborně až dodnes.
>>> [celý text článku.] 3.6.2009 11:30

Paroubka nemůže zachránit jeho profil na Facebooku.

Zdá se, že pantáta Paroubek přeceňuje význam internetu v politickém boji. Podle jeho slov bude muset ČSSD napravit nedostatky v komunikaci s veřejností prostřednictvím internetu. Pro rádio Impuls doslova řekl: "My jsme skutečně zaspali, pokud jde o ta internetová média. A budeme to teď rychle, velmi rychle dohánět."...
>>> [celý text článku.] 2.6.2009 10:00

Srovnejte si obsah vaší paměti.

Nemám na mysli vaši biologickou paměť v šedé kůře mozkové, ale vaši druhou, elektronickou paměť uloženou na discích vašeho počítače. Zajímavým a užitečným programem pro odstranění fragmentace uložených souborů je Defraggler.
>>> [celý text článku.] 1.6.2009 10:00

Home
Home
Některé odkazy na cizí internetové adresy použité v tomto čísle nemusí s ohledem na časový odstup od jeho vydání fungovat.
[CNW:Counter]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.