Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás

  AHASWEBOVY NOVINY, číslo 456 - 2.3. - 31.3.2009.         Dnes je  ,   zítra: 
Home MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  PDA/TEXT MIRROR RSS

Hledání v Ahaswebovi:
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!

Zalekl se snad Obama Topolánkova pekla?

Jistě ne, v USA si úředníci prezidentské administrativy stále ještě pletou Topolánka s Klausem a můžeme jen doufat, že až se Obama vrátí z evropské cesty, bude schopen na mapě ukázat, kdeže ta Praha vlastně je. Zdá se ale, že události na americkém kontinentě nakonec dávají slovům Topolánka o "cestě do pekel" za pravdu. Americká vláda totiž odmítla bezhlavě věnovat další miliardy z peněz daňových poplatníků do koncernů General Motors a Chrysler.
>>> [celý text článku.] 31.3.2009 11:00

Je Paroubek docela obyčejný vyděrač?

Podle jeho podmínek, které si klade pro setrvání stávají koaliční vlády do konce českého předsednictví EU to tak vypadá. Jeho představa o dalším pokračování "vládnutí" v této zemi po červnu je poněkud šílená. Od července do října by měla vládnout jakási záhadná nepolitická vláda odborníků, na jejichž členech by se měly ovšem dohodnout politické strany "napříč politickými stranami".
>>> [celý text článku.] 30.3.2009 10:35

Topolánek: Obama road to Hell.

Topolánek se stal hvězdou celosvětových webů. Zkuste si zadat do Google frázi czech topolanek "road to hell" a budete překvapeni, jak je slavný, protože mimo jiné prohlásil: ...
>>> [celý text článku.] 27.3.2009 10:00

Kdybych já byl Paroubkem...

Tak bych se stejně jako on teď jen potutelně usmíval a myslel si své. Věděl bych totiž to, co by ostatní nevěděli: že se mi podařilo splnit další úkol, který jsem dostal od mezinárodní politické organizace zvané Socialistická internacionála, která spojuje všechny socialistické strany především v Evropské unii. A tyto strany mají jako hlavní cíl vytyčenou federalizaci EU, vytvoření Evropských spojených států (ESS), nebo jak také někteří vůdcové v soukromí žertovně říkají "Spojených evropských socialistických států" (SESS). Získáním většiny v parlamentu prověřené při hlasování o nedůvěře vládě bych vyřešil vážný politický problém EU, ratifikaci Lisabonské smlouvy českým parlamentem.
>>> [celý text článku.] 26.3.2009 10:45


Opravdu první den po pádu vlády.

Dopadlo to, jak jsem předpokládal. Tajenka nebyla nijak složitá: poslanci na základě návrhu ČSSD vyjádřili včera v 18:30 hod nedůvěru koaliční vládě vedené Mirkem Topolánkem. Podle jeho slov bude vláda, tvořená ministry za ODS, KDU-ČSL a SZ, dočasně vládnout dál "v demisi" do té doby, než bude ústavní krize vyřešena. Nedůvěru vládě vyslovilo celkem 101 poslanců, tedy přesně tolik, kolik Jiří Paroubek potřeboval, aby se svým společným tažením s komunisty proti kabinetu na pátý pokus uspěl.
>>> [celý text článku.] 25.3.2009 10:45

První den po pádu pravice?

Neděste se ani neradujte. Vláda ještě nepadla, i když, jak se zdá, to má spočítané. Socani a komunisti se chystají za pomoci "lidu" definitivně a navždy převzít v této zemi moc, o kterou přišli před dvaceti lety. Za tu dobu dorostla nová generace budoucích vládců. A jsou vybaveni i v oblasti ideologie mnohem lépe. Stínoví "ministři" a "odborníci" na ekonomiku a sociální vědy z řad komunistů už několik let usilovně pracují na nové koncepci řízení státu nazvané Socialismus pro 21.století.
>>> [celý text článku.] 24.3.2009 10:45

Topolánkova mafie musí z kola ven!

To je hlavní cíl čestvě zvoleného předsedy ČSSD, pantáty Paroubka. Ve svém hlavním projevu na srazu svých "přátel" doslova chrlil oheň a síru: "Myslím, že nastal čas ke generálnímu útoku na pozici vlády: V minulém týdnu jsme v Poslanecké klubu došli k názoru, že je třeba odstranit vládu korupce, mafiánských praktik a protilidových reforem. Vláda zanedbala boj proti krizi, nejprve ji odmítala vůbec vnímat, s protikrizovými opatřeními přichází pozdě a bez respektování sociálního dopadu krize na široké vrstvy obyvatelstva...
>>> [celý text článku.] 23.3.2009 09:30

Google Translate: obchodní dopis z Číny.

Mezi filtrem zachycenými spamy jsem čirou náhodou objevil mail z Číny v češtině. Je to ona velice roztomilá čeština produkovaná bezplatnou verzí překladače translate.google.com. Autor dopisu jej pravděpodobně nejdříve napsal anglicky a pak přeložil do češtiny. I když možná začal s překladem z čínštiny... Posuďte sami, jak to dopadlo:...
>>> [celý text článku.] 20.3.2009 08:00

Pojďme všichni do generální stávky!

Měli bychom se konečně vzpamatovat a zahájit časově neomezenou generální stávku. Takhle jsme si to přece nepředstavovali. Předseda vlády Topolánek se pokouší ovlivňovat média a pomocí svého poskoka Dalíka se snaží umlčet odvážné a nepodplatitelné redaktory...
>>> [celý text článku.] 19.3.2009 10:00

Dnes informace a rady jen pro bohaté.

Pokud nemáte ani floka, nemusíte tento dnešní článek raději číst. Ještě byste se mohli poránu rozčílit. Ty z vás, kteří máte nějaké volné peníze, bych rád upozornil...
>>> [celý text článku.] 18.3.2009 10:45

Jak vyloupit státní kasu.

Podle Asociace evropských výrobců automobilů (ACEA) nebýt šrotovného, prodej nových vozů by v Evropě klesl až na dno, i když nebylo přesně specifikována, kde se ono zmíněné dno nachází. Z peněz daňových poplatníků se dnes v Evropě rozdávají příspěvky na nákup nového auta jen proto, aby se zachránila pracovní místa osob zaměstnaných v automobilkách a dalších továrnách vyrábějících součástky a příslušenství. Tedy přesněji, pracovní místa z větší či menší části obsazená námezdními dělníky pocházejících z řady států mimo Evropu, především z Asie. Příliš to ale nefunguje.
>>> [celý text článku.] 17.3.2009 10:05

Udělejte si tlačítko "Přeložit" do panelu Odkazy.

Jistě jste postřehli, že vám Google umožňuje pomocí služby translate.google.com přeložit do češtiny text nebo celou stránku a vybrat si můžete z velmi dlouhé řady cizích jazyků. Na stránce Překladatelské nástroje si můžete dokonce přidat do svých Oblíbených položek volbu, po jejímž stisknutí se vám právě zobrazená stránka přeloží. Je to ale poněkud neohrabané, lepší by bylo mít takové tlačítko přímo v záhlaví například mezi Odkazy.

Poradím vám, jak na to:
>>> [celý text článku.] 16.3.2009 10:00

Rozšířit NATO nebo nerozšířit?

Včera jsme si připomněli 10. výročí vstupu do NATO, do kterého jsme v roce 1999 byli přijati společně s Polskem a Maďarskem. Bylo to historicky první rozšíření aliance o země někdejšího takzvaného sovětského bloku. Na "vzpomínkové" konferenci pořádané Senátem vystoupil exprezident Havel s návrhem rozšířit NATO o Ukrajinu a Bělorusko. Podle Havla by prý bylo také dobré, kdyby vznikl nový bezpečnostní útvar za Kavkazem. V něm by byly Arménie, Gruzie a Ázerbájdžán, které by si navzájem garantovaly nezávislost. Jak tuto "objevnou" myšlenku na jakési mini NATO realizovat, Havel blíže nespecifikoval.

Zato expremiér Zeman vystoupil tvrdě proti podobným nápadům, zejména proti přijetí Gruzie...
>>> [celý text článku.] 13.3.2009 11:00

Letem internetovým světem.

Nové modely automobilů nejsou ekologičtější? V rámci "boje" proti globální finanční a hospodářské krizi se snaží dostat k penězům daňových poplatníků i automobilky.

Z výfuku jen čistý vzduch. Zase se objevily zprávy o tom, že automobily na vzduch se budou již brzy prodávat.
>>> [celý text článku.] 12.3.2009 11:15

Malý wokenní trik a detektor alkoholu.

Dnes necháme stranou politiku a budeme se věnovat něčemu praktickému. Také vás rozčiluje, že se váš Průzkumník neboli program explorer.exe otevírá vždy ve virtuální uživatelské složce (adresáři) Dokumenty a přitom by se vám hodilo docela jiné místo? Máte jistě svoje oblíbené soubory, se kterými dnes a denně pracujete uložené někde úplně jinde. Jak na to?
>>> [celý text článku.] 11.3.2009 10:30

Žijeme ve středu velkých událostí.

Jste jistě jako já hrdí na to, že je kolem nás velký široširý a svobodný svět třetího tisíciletí plný úžasných událostí. Tak například včera a dnes v Praze diskutují odborníci ze všech konců EU o podpoře demokracie, v diskuzi vystoupí s podnětnými nápady i osvědčený teoretik demokracie Václav Havel. Tato skvělá a pro budoucnost demokracie nesmírně důležitá konference je organizována ve spolupráci s European Partnership for Democracy (EPD), evropskou platformou organizací angažujících se na poli podpory demokracie, a českou Asociací pro podporu demokracie a lidských práv (DEMAS, členové: Agora CE, ANO pro Evropu, AMO, CDK, Člověk v tísni, Europeum, Forum 2000, Občanské Bělorusko, PASOS, Respekt Institut a Transitions). Účastníci této konference nám jistě ukáží tu správnou cestu z toho zmatku a svrabu současné nepovedené demokracie...
>>> [celý text článku.] 10.3.2009 10:30

Dobrá zpráva: straně zelených hrozí rozpad.

Demokratická výzva je šancí, jak obnovit důvěryhodnost Strany zelených. Je výzvou členkám a členům SZ, aby se podívali pravdě do očí – veřejnost už naši stranu nevnímá jako alternativu etablovaných politických stran. Nedodržujeme ani volební, ani politický program, ba ani koaliční dohodu. Účasti ve vládě jsme v současné době již obětovali svou podstatu, rezignovali jsme na zelené programové priority. Stavíme víc dálnic než v době vlády předchozí a do železnic a veřejné dopravy směřuje peněz mnohem méně. Kamiónů na silnicích přibývá. Mírovou politiku si většina našeho vedení představuje jako podporu americké radarové základny v Brdech. Nejsme čitelní v boji s korupcí. Téma menšin a lidských práv jsme nezvládli, především personálně, ani jsme nedokázali dát mu ve vládě a u veřejnosti patřičnou vážnost.

Taková a jim podobná tvrdá slova namířená proti vedení strany zelených najdete na stránkách Demokratické výzvy, internetové platformy "zrádců" a "škůdců" strany vedených trojicí "rebelek" Kuchtovou, Zubovou a Jakubkovou.
>>> [celý text článku.] 9.3.2009 10:55

Podpořte chomutovské zastupitele.

Jedna z metod průzkumu názorů občanů je internetová anketa neboli online hlasování. Jako reakce na palčivý problém soužití slušných a poctivých občanů s těmi druhými, často označovanými jako nepřizpůsobivé, vznikla jako soukromá iniciativa petice, kterou do dnešního dne podepsalo více než 113 000 účastníků a podpisy stále přibývají rychlostí 16 hlasů za minutu. I když se "podepisuje" jen zadáním jména, místa bydliště a emailu bez jakékoliv další kontroly a řada podpisů je nepochybně anonymních, přesto toto internetové hlasování něco vypovídá o tom, že nezanedbatelný počet obyvatel nejen Chomutova podporuje nesmlouvavý přístup chomutovského magistrátu k neplatičům nájemného, obecních poplatků a pokut.
>>> [celý text článku.] 6.3.2009 10:45

Pozor na viry!

Společnost Adobe vypustila do světa záplatované verze aplikace Adobe Flash Player. Pokud se vám v poslední době AFP sám automaticky nezaktualizoval, stahujte jej zde. V opačném případě vám hrozí, že dojde ke spuštění škodlivého kódu, který může být součástí upraveného "fleše" (soubory s príponou .SWF).
>>> [celý text článku.] 5.3.2009 13:45

Kdo a kde je Hurvínkova maminka?

Nedávno jsem navštívil s mými dvěma vnuky představení divadla Spejbla a Hurvínka v jeho dočasném útočišti v Praze 6, Bělohorská 24, hotel Pyramida. Představení "Jak pan Spejbl prášil" na mě ani na vnuky neudělalo nijak velký dojem. Chyběly podle mně ty známé základní střeštěné až šílené dialogy obou protagonistů. Po představení, kdy jsem si uvědomil, že naposledy jsem tyto dva hrdiny dětských srdcí viděl někdy před třiceti lety, ve mně ale začaly hlodat podivné otázky. Kde má zatraceně Hurvínek maminku?
>>> [celý text článku.] 4.3.2009 10:50

Andy Warhol v pražském Rudolfinu.

Andy Warhol - Motion Pictures. Pořadatelem výstavy je The Museum of Modern Art, New York ve spolupráci s The Andy Warhol Museum, Pittsburgh. Koná se pod záštitou The International Council of The Museum of Modern Art. Kurátor: Klaus Biesenbach (MoMA, New York). Trvání výstavy: 30.1.2009 - 5.4.2009.
>>> [celý text článku.] 3.3.2009 10:00

Hejtman Rath je ten pašák, sláva mu!

Konečně se první s českých politiků rozhodl něco udělat pro chudinu. Svůj hejtmanský plat, či spíše jeho blíže nespecifikovanou část (nebo nic...) se rozhodl věnovat na dobročinné účely a to zcela konkrétním lidem. Postačí mu zaslat vyplněnou žádost a pokud budete jeho milostí uznáni za dostatečně chudého, můžete dostat darem až 100 tisíc českých vysázených na dřevo, či spíše formou věcného daru.
>>> [celý text článku.] 2.3.2009 10:00

Home
Home
Některé odkazy na cizí internetové adresy použité v tomto čísle nemusí s ohledem na časový odstup od jeho vydání fungovat.
[CNW:Counter]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.